Olimpicii romani s-au intors de la Moscova cu mai multe medalii de aur decat rusii

Duminica, 18 Mai 2014, ora 20:54
5669 citiri
Olimpicii romani s-au intors de la Moscova cu mai multe medalii de aur decat rusii

Elevii romani au obtinut cinci medalii de aur, o medalie de argint si una de bronz la Olimpiada Internationala de Chimie "D. Mendeleev", care a avut loc in Federatia Rusa. De asemenea, Romania a obtinut locul I pe echipe in cadrul acestei competitii. In plus, tara noastra are si o medalie de aur la Olimpiada Internationala de Filosofie.

Olimpiada Internationala de Chimie "D. Mendeleev" s-a desfasurat in perioada 11 - 17 mai, la Moscova, iar rezultatul elevilor romani este cel mai bun din istoria participarilor tarii noastre la aceasta competitie, potrivit unui comunicat remis Ziare.com.

Romania a surclasat Federatia Rusa, care a obtinut doar trei medalii de aur din cele zece posibile.

Olimpicii romani medaliati cu aur au fost Andreea Maria Filip (clasa a XII-a/Liceul International de Informatica din Bucuresti), Stefan Bogdan Ivan (clasa a XII-a/Colegiul National de Informatica "Tudor Vianu" din Bucuresti), Dumitru Calugaru (clasa a XI-a/Colegiul National "Tudor Vladimirescu" din Targu Jiu), Andrei Iliescu (clasa a X-a/Liceul International de Informatica din Bucuresti) si Radu Costin Bizga-Nicolescu (clasa a XII-a/Colegiul National "I.C. Bratianu" din Pitesti).

Medalia de argint a fost obtinuta de Vlad-Mihai Mandric (clasa a XI-a/Colegiul National "Sfantul Sava" din Bucuresti), iar Gabriel Dragos Negreanu (clasa a XII-a/Colegiul National "Petru Rares" din Piatra Neamt) a fost medaliat cu bronz.

Editia din acest an a Olimpiadei Internationale de Chimie "D. Mendeleev" a inclus participarea a 105 elevi din 16 tari. Elevii au parcurs trei probe (doua probe teoretice si una experimentala).

Olimpicii romani au castigat o medalie de aur si la Olimpiada Internationala de Filosofie

Elevii romani au obtinut o medalie de aur si o mentiune la cea de-a XXII-a editie a Olimpiadei Internationale de Filosofie, care a avut lov in perioada 15-18 mai, la Vilnius.

Medalia de aur a fost castigata de Dan Cristian Vulpe, elev la Colegiul National Silvania din Zalau (judetul Salaj), iar mentiunea a fost acordata lui Petru Cosmin Vraciu, elev la Colegiul National Decebal din Deva.

La Olimpiada Internationala de Filosofie din acest an au participat 90 de elevi din 41 de tari.

Editia din acest an a fost dedicata filosofului Emmanuel Levinas.

Citeste si:
Cine este Marian Neacșu, omul trimis de PSD la secretariatul guvernului. Condamnat pentru conflict de interes și organizatorul puciului anti-Dragnea
Cine este Marian Neacșu, omul trimis de PSD la secretariatul guvernului. Condamnat pentru conflict de interes și organizatorul puciului anti-Dragnea
Vicepreședintele Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) Marian Neacșu a fost numit de către PSD, partid din care a făcut parte timp de 20 de ani, în postul de...
Premierul Nicolae Ciucă a adus la Palatul Victoria doi foști consilieri de la Ministerul Apărării
Premierul Nicolae Ciucă a adus la Palatul Victoria doi foști consilieri de la Ministerul Apărării
Doi consilieri de stat au fost numiţi joi, 2 decembrie, în Cancelaria premierului Nicolae Ciucă. Este vorba despre Gheorghiţă Agafiţei și Daniel Anghel. Deciziile privind numirea celor...
Comentarii