Ziare.com

Termenul limita a expirat, dar inscrierea la ora de religie e posibila in continuare

Sambata, 07 Martie 2015, ora 17:56

   

Termenul limita a expirat, dar inscrierea la ora de religie e posibila in continuare
Dezbaterile impotriva predarii religiei in scoli s-au dovedit a nu fi o problema reala, avand in vedere procentul foarte mare al parintilor care si-au exprimat in scris optiunea pentru participarea copiilor la aceste ore, a declarat, sambata, ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu, intr-o conferinta de presa organizata la Braila.

Ministrul Educatiei a precizat ca nu exista niciun impediment legal pentru ca optiunile pentru participarea elevilor la orele de religie sa nu fie exprimate si in cursul anului scolar.

"Vom avea o situatie consolidata la inceputul saptamanii viitoare, dar asta nu inseamna ca exista vreun impediment legal pentru continuarea exprimarii optiunilor de participare la orele de religie. Daca vor exista cazuri in care s-a dorit exprimarea optiunii, dar, din anumite motive, cum ar fi parinti plecati in strainatate, care nu au lasat imputernicire bunicilor pentru a exprima optiunea, aceasta va fi luata in considerare", a completat ministrul.

"Procentul este unul foarte mare, ceea ce inseamna ca dezbaterile pe tema predarii religiei in scoli s-au dovedit a nu fi o problema reala. Daca la inceput imi exprimam oarecum ingrijorarea pentru acoperirea normelor didactice pentru colegii nostri profesori de religie, care si-au inceput activitatea in septembrie 2014, este vorba despre 4.200 de cadre didactice din totalul de 6.200 de profesori de religie din sistem, acum nu mai am nicio emotie", a spus Cimpeanu.

Ora de religie, subiect de disputa in Parlament: "Dumnezeu e mort", mesajul pe care un deputat il vrea pe pereti

Ministrul a precizat ca pana vineri, la ora 18.00, procentul cererilor inregistrare pentru participarea la orele de religie a elevilor din clasele I-XII era de 89,75%, iar aceasta nu este situatia definitiva.

Ora de religie: Cati elevi vor sa participe in continuare la curs

"La nivel national, pana in cursul zilei de ieri, au fost depuse optiuni pentru participarea la orele de religie clasele I-XII intr-un procent de 89,75%, dar colegii nostri au continuat inregistrarea in sistem a optiunilor primite. Sunt optiuni depuse la nivelul multor scoli care nu au fost introduse in sistem. In mod evident, daca optiunile au fost exprimate, chiar daca data de 6 martie e depasita, toate aceste optiuni vor fi introduse in sistem. Acesta este un statut intermediar al acestor raportari.

Avem un maxim de 97,6% in judetul Dambovita si un minim de 80,4%. In Braila avem 90,2%, un procent peste media nationala", a spus Cimpeanu.

Patriarhul Daniel, predica pentru ora de religie: Nu poate fi inlocuita cu nimic, e cea mai profunda stiinta

Spinoasa problema a religiei in scoli: Elevii sunt obligati sa stea la ora, chiar daca nu au optat pentru ea

Acestora li se adauga si optiunile exprimate pe parcursul perioadei de inscriere in clasa pregatitoare, care se desfasoara in prima etapa, conform calendarului, pana pe date de 13 martie.

"Inscrierile in clasa pregatitoare vor continua si, pe cale de consecinta, exprimarea optiunilor pentru participarea la orele de religie va continua la nivelul clasei pregatitoare. Situatia de aseara era de 93,75%, ca procent al parintilor care au optat pentru participarea copiilor la orele de religie la nivelul clasei pregatitoare", a explicat Cimpeanu.
Harta alegerilor locale 2020. Lista cu toti candidatii la consiliile judetene si la primariile marilor orase din Romania

Citeste mai multe despre inscrieri ora religie scoala
Sursa: AGERPRES

Articol citit de 1065 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Prea multa religie !

18300 de biserici cu popii aferenti - toti platiti de la stat .
Mai bine decat doctorii ....

Romanii au mari probleme ....... la scufie .....
O sa ajungeti sclavii popilor .

 

 

Godporatia

Comentariul lui Cristian Tudor Popescu este genial !
Daca nu l-ati citit, este publicat in ziarul Gandul din 06/03/2015.
Noi am avut niste experiente extrem de neplacute cu "profesorii" de religie. Bine ca am scapat de scoala din Romania.
Cine vrea sa afle ce inseamna religia, poate sa mearga zilnic la biserica si sa pupe poala popii !

 

 

Cu tot respectul faci confuzii!

E vorba de invatamant, unde preda profesorul incadrat in "batatura" ministrului lui Ponta. Fara legatura cu "popii".
N-ar trebui sa ne rusinam de religia strabunilor nostri, mai ales cand altii n-au scrupule in a ne racola tinerii pentru religiile lor. Mai bine sa ne protejam cu religia strabunilor, decat sa crestem generatii de jihadisti sau sectari din secte cu apucaturi violente si dominatoare. Mai bune "sclavii popilor" decat sclavii unor primate jihadiste.
Si, spre stiinta ta, statul nu plateste decat jumatate din salariul unui preot, restul completeaza parohia, daca are de unde, daca nu, ramane cu cat ii da statul: intre 500 si 800 lei. Medicii cred ca au mai mult decat atat, iar daca pomenim de "ciubucuri" si unii, si altii, iau la paritate. Solutia e la fiecare dintre noi, ca DNA-ul nu mai face fata...

 

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor