Conflictele care apar la școală după ce elevii se etalează cu lucruri scumpe. "Băiatul meu are o trotinetă electrică, valoare de achiziție 9.500 lei cu factură"

Sambata, 06 Ianuarie 2024, ora 11:30
10585 citiri
Conflictele care apar la școală după ce elevii se etalează cu lucruri scumpe. "Băiatul meu are o trotinetă electrică, valoare de achiziție 9.500 lei cu factură"
Elevi pe trotinete FOTO Pixabay

Situațiile conflictuale care apar la școală între elevi, părinți și profesori au cauze diverse. Unele dintre acestea sunt relatate în mediul online.

Este cazul unui părinte care și-a trimis fiul la școală cu o trotinetă electrică scumpă. Băiatul i-a împrumutat-o unui coleg, iar acesta a lovit o bordură. Potrivit tatălui care a povestit cazul, trotineta nu mai poate fi reparată, de aceea încearcă să recupereze o parte din pagubă și le-a cerut bani părinților elevului care a produs defecțiunea.

"Pot să mă adresez unui avocat?"

"Vă supun atenției următoarea situație: Băiatul meu are o trotinetă electrică, valoare de achiziție 9500 lei cu factură. La școală, știți cum este, vin colegii, vor să se dea și ei dar la un moment dat unul dintre colegi, neatent, lovește cu trotineta o bordură și trotineta ajunge de nereparat din motive de siguranță în trafic.

Am luat legătura cu tatăl acestuia, i-am explicat situația și i-am cerut să suporte o parte din valoarea trotinetei, având în vedere că această nu mai putea fi folosită. Mai exact 1.000 de lei, ceea ce înseamnă în jur de 10% din valoarea de achiziție.

La început a fost de acord, dar mai târziu nu a mai răspuns la telefon. Întrebarea este: pot să mă adresez unui avocat pentru situația de mai sus? Nu discutăm de valoare, vorbim de principiu. Vă rog să-mi spuneți părerea dvs", a scris acesta pe grupul Sfaturi de la avocați.

"Bănuiesc că are și telefon tot atât de scump"

Mulți dintre cei care au comentat sunt de părere că este nefiresc ca un elev să vină la școală cu obiecte atât de scumpe.

"Sunt singurul căruia i se pare total aiurea, ca să nu zic altfel, să dai o trotinetă de 9500 de lei copilului să meargă la școală? Bănuiesc că are și telefon tot atât de scump, atât plus haine "de firma"."

"Nasoală situație, poate părinții respectivului copil nu își permit să plătească această sumă, pentru unii și 50 de lei este o sumă enormă și vă dați seama ce își aude acasă acel copil, deci cred că cel mai bine este ca pe viitor, da, să nu mai dea la nimeni lucruri de genul."

"M-am interesat, nu este cazul. Tatăl are venituri de peste 2.000 de euro. Atitudinea este de nu vreau să plătesc că nu ai ce să-mi faci", a dat asigurări tatăl copilului.

Alții îi amintesc că a fost alegerea fiului său să împrumute trotineta.

"Doar nu a furat-o. I-a fost dată de bunăvoie."

"Considerați că ar fi fost corect să nu dea la nimeni trotinetă? Dvs așa ați procedat în copilărie?", a dat replica autorul postării.

"A fost un accident!"

-

"Dacă îl lăsăți să dea din lucrurile sale, atunci vă asumați și faptul că se pot întâmpla accidente. Nu a vrut copilul, a fost un accident!"

"Nu avea ce să caute cu trotinetă la școală. Așa o trotinetă scumpă nu trebuia expusă în mediul școlar. Eu zic că ar trebui să vă asumați pagubă așa cum v-ați asumat și riscul."

"Aveți dovezi că acel copil este autorul prejudiciului? Martori, o înregistrare telefonică, orice. Dacă da (și chiar dacă nu le aveți!), trimiteți-le părinților copilului o notificare prin avocat pentru repararea prejudiciului total, nu doar 10%. Dacă au ceva minte, este foarte posibil că ulterior să va caute ei, că să nu ajungă la proces în instanța, și să va ofere o suma pe care o puteți negocia."

"Dar care e urgența ca un copil să meargă la școală cu o trotinetă de 9.500 ron??? Pe bune... îi sfidați pe colegii copilului care poate nu și permit un corn cu ciocolată... Noi părinții participăm la educația precară a copiilor prin fentele astea! Mi-ar fi rușine să pun întrebarea asta aici."

Quarterly Report - Editia 4

Părinții sătui de lipsa soluțiilor pentru violența din școli. "O dai la sport de contact... cu cât mai violent, cu atât mai bine. Dac-o lovește, s-o rupă-n două"
Părinții sătui de lipsa soluțiilor pentru violența din școli. "O dai la sport de contact... cu cât mai violent, cu atât mai bine. Dac-o lovește, s-o rupă-n două"
Una dintre marile probleme din învățământul românesc este legată de violența din școli. Părinții, dar și profesorii sunt neputincioși în fața conflictelor violente dintre elevi....
O nouă zi liberă pentru elevi și profesori. De ce și când a fost stabilită
O nouă zi liberă pentru elevi și profesori. De ce și când a fost stabilită
Miercuri, 5 iunie, este Ziua Învățătorului 2024. Cu această ocazie, elevii și profesorii au zi liberă, în premieră la nivel național, după marea grevă a profesorilor. Totul se face...
#scoala, #lucruri scumpe, #elevi, #parinti, #despagubiri, #trotineta electrica , #stiri invatamant