Ministrul Sorin Campeanu: "Daca s-au distribuit toate tabletele nu inseamna ca ele au ajuns la elevi"

Miercuri, 06 Ianuarie 2021, ora 23:19
2609 citiri
Ministrul Sorin Campeanu: "Daca s-au distribuit toate tabletele nu inseamna ca ele au ajuns la elevi"
Tabletele nu au ajuns la elevi FOTO generica Pixabay.com

Ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu, afirma ca "din pacate" inca mai sunt elevi care nu au primit tabletele promise, el estimand ca pana la 20% dintre elevi nu le-au ridicat, desi acestea au fost distribuite.

"Exista un stoc important de tablete care nu au fost ridicate de elevi si de parinti, spre exemplu. Voi cere o raportare exacta, dar estimez ca pana in 20%, ceea ce inseamna un procent foarte mare. Unii nu le-au ridicat pentru ca nu au stiut, altii pentru ca nu au avut nevoie", declara Cimpeanu.

"Acum s-au distribuit toate tabletele, daca s-au distribuit toate tabletele nu inseamna ca ele au ajuns la elevi. Exista un stoc important de tablete care nu au fost ridicate de elevi si de parinti, spre exemplu. Voi cere o raportare exacta, dar estimez ca pana in 20%, ceea ce inseamna un procent foarte mare. Unii nu le-au ridicat pentru ca nu au stiut, altii pentru ca nu au avut nevoie. Exista situatii, din pacate, in care acelasi copil a primit doua, sau chiar trei tablete, una de la minister, una de la primarie, una de la nu stiu ce sponsor, in timp ce alti copii nu au primit nici una. Exista o inechitate foarte pronuntata, lucrurile au fost amestecate, au venit foarte rapid unele peste altele, este o situatie care trebuie sa fie reglata cu cap si cu responsabilitate", a declarat ministrul Educatiei miercuri, la Digi 24.

El a precizat ca unii dintre elevi nu au ridicat tabletele pentru ca au deja, altii pentru ca nu au stiut ca pot dispune de ele iar altii pentru ca nu au dorit, iar cu privire la cauze este nevoie de o "radiografie" a situatiei.

Ministrul Educatiei anunta ca au fost luate masuri "de flexibilizare" in cazul copiilor care risca sa ramana cu mediile neincheiate din cauza ca nu au putut participa la cursuri pe internet.

Cimpeanu admite ca "va fi extrem de complicat" daca scolile vor ramane in scenariul online.

"Va fi extrem de complicat, nu este un secret pentru nimeni, insa chiar si in aceasta varianta suntem datori sa gasim solutii pentru incheierea mediilor. Au fost luate masuri de flexibilizare a notarii, in momentul in care vom sti amploarea fenomenului de risc cu privire la neincheierea mediilor voi vedea, impreuna cu experti in educatie, daca peste masurile deja luate se impun si alte masuri de flexibilizare a modului de evaluare. Toate aceste masuri pot sa va garante ca vor fi in interesul elevului dar vot fi alte pierderi care se adauga peste pierderile suferite deja in educatie" a mai declarat Sorin Cimpeanu.

Cseke Attila: "Daca nu vor fi schimbari majore, credem ca in 8 februarie, gradinitele, scoala primara, clasa a 8-a si a 12-a trebuie deschise"

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#tablete, #educatie, #scoala online, #sorin campeanu , #cursuri