Studiu german: Invatamantul online are asupra elevilor acelasi efect ca vacanta de vara. Randamentul si competentele nu progreseaza

Luni, 21 Iunie 2021, ora 21:12

   

Studiu german: Invatamantul online are asupra elevilor acelasi efect ca vacanta de vara. Randamentul si competentele nu progreseaza
Un studiu efectuat de Universitatea Goethe din orasul german Frankfurt a ajuns la concluzia ca invatamantul online (sau la distanta), o obligatie pentru multi elevi in timpul pandemiei, produce sub aspect educational un efect similar celui al vacantei de vara, iar randamentul si competentele elevilor nu progreseaza prin aceasta metoda de studiu, relateaza luni agentia EFE.

"Evolutia medie a competentelor in perioada inchiderii scolilor din primavara anului 2020 se caracterizeaza prin stagnare, cu tendinta de diminuare" a acestora, afirma Andreas Frey, profesor de psihologie pedagogica. "Efectul este similar vacantelor de vara", rezuma el.

Studiul, despre care au scris mai multe mass-media germane, releva o scadere mai pronuntata a competentelor educationale in randul copiilor si adolescentilor proveniti din familii vulnerabile din punct de vedere social. "Diviziunea intre saraci si bogati s-a adancit si mai mult in timpul primelor inchideri ale scolilor din cauza pandemiei", remarca in acest sens Andreas Frey.

Cercetarea a fost intocmita pe baza unor date din intreaga lume referitoare la evolutia pregatirii elevilor in perioadele in care pandemia COVID-19 a impus inchiderea scolilor si trecerea la invatamantul online.


Urmareste Ziare.com pe Facebook   si  pe Instagram   Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Citeste mai multe despre
Sursa: AGERPRES

Articol citit de 4123 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
CARCOTASUL
rank 4
dureros adevara !
pentru toti romanii !! asa incat se cuvine ca d-l ministru sa inceteze cu aburelile, cu care afecteaza intreaga natziune romaneasca !! in aceasta perioada au putut, cat de cat, tine pasul doar elevii parintilor cu venituri ce le-au putut asigura meditatii consistente; dar cu ceilalti tineri ai Romaniei ce facem !!!
Nonpolitikon
rank 5
Tabule, tăblițe, table, tablete... Fiecare eră cu sistemul său de
invățămant... Dacă vrei să te-ntorci la cele anterioare, poți face un studiu și să-l promovezi...
Adevăru-i că separand graul de neghină, online-ul ii lasă pe mulți fără obiectul muncii!
liviu_69
rank 5
Aveti dreptate - profesorul trebuie sa transmita ideea
Conteaza ideea nu "spectacolul" ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor