Ziare.com

Ministerul Educatiei: Prezenta elevilor si profesorilor la cursurile online va fi monitorizata. Cei care nu au putut participa vor recupera

Miercuri, 22 Aprilie 2020, ora 14:22

   

Ministerul Educatiei: Prezenta elevilor si profesorilor la cursurile online va fi monitorizata. Cei care nu au putut participa vor recupera
Ministrul Educatiei a emis ordinul care cuprinde instructiuni pentru organizarea procesului educational pe durata suspendarii cursurilor, anuntand ca prezenta online a elevilor si cadrelor didactice va fi monitorizata de unitatile de invatamant, iar evaluarea la unele module ar putea fi realizata online.

"A fost emis ordinul de ministru privind instructiunile pentru crearea si /sau intarirea capacitatii sistemului de invatamant preuniversitar prin invatare on-line. Documentul precizeaza masuri specifice pentru desfasurarea procesului de invatare on-line din invatamantul preuniversitar", a transmis, miercuri, Ministerul Educatiei si Cercetarii.

Ministerul Educatiei si Cercetarii pune la dispozitia cadrelor didactice, elevilor si parintilor o colectie de resurse necesare continuarii invatarii in mediul on-line. In portalul Digital pe educred.ro (https://digital.educred.ro) sunt centralizate platforme de invatare si resurse educationale deschise, inclusiv tutoriale si alte materiale de invatare destinate formarii si sustinerii cadrelor didactice.

"Prezenta online la cursuri a elevilor si a cadrelor didactice va fi monitorizata de unitatile de invatamant, iar toate informatiile relevante pentru sustinerea si imbunatatirea accesului la invatare vor fi completate in Sistemul Informatic Integrat al Invatamantului din Romania (SIIIR). Centrul National de Politici si Evaluare in Educatie (CNPEE) va elabora analize semestriale privind accesul elevilor, cadrelor didactice si al unitatilor de invatamant la resurse pentru invatarea on-line", a mai transmis Ministerul.

Ministerul Educatiei si Cercetarii poate decide, in cazuri justificate, si pe baza unor instructiuni emise in prealabil, ca evaluarea la anumite discipline/module sa fie realizata online. Tot in cadrul acestei instructiuni se specifica si responsabilitatile inspectoratelor scolare, ale unitatilor de invatamant preuniversitar, ale profesorilor, elevilor si parintilor.

"Inspectoratele scolare in colaborare cu unitatile de invatamant si cu autoritatile locale vor identifica solutii pentru asigurarea echipamentelor informatice si a conectarii la Internet a unitatilor de invatamant. Toate datele privind desfasurarea procesului de predare-invatare-evaluare online vor fi raportate periodic Ministerului Educatiei si Cercetarii", a mai transmis ministerul.

In cadrul instructiunii elaborate de Ministerul Educatiei si Cercetarii, unitatile de invatamant vor verifica si monitoriza modul in care sunt transpuse in practica activitatile suport pentru invatarea on-line. Conducerea fiecarei unitati de invatamant va sprijini accesul cadrelor didactice la platforme educationale, iar impreuna cu invatatorii, profesorii diriginti si cadrele didactice se va organiza un program saptamanal care include activitati de invatare on-line pentru fiecare disciplina de studiu.

Documentul elaborat de Ministerul Educatiei si Cercetarii prevede si o serie de activitati pe care cadrele didactice trebuie sa le desfasoare in cazul suspendarii cursurilor in unitatile de invatamant.

"Instructiunea pentru crearea si/ sau intarirea capacitatii sistemului de invatamant preuniversitar prin invatare online mai prevede si faptul ca la reluarea activitatii de predare-invatare-evaluare in unitatile de invatamant, activitatea suport pentru invatarea online poate fi valorificata de cadrul didactic prin calificativ sau nota cu acordul elevului sau al parintelui/tutorelui legal", a mai transmis MEC.

Unitatile de invatamant vor realiza planuri de recuperare si planuri remediale pentru elevii care in perioada suspendarii cursurilor nu au putut participa, din motive obiective, la activitatile de invatare on-line. Acestea vor fi aplicate imediat dupa reluarea cursurilor.

Citeste si:

Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Sursa: NEWS.RO

Articol citit de 7772 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
5 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Abramburica de la ministerul lipsei de educatie da cu ordinul !

Limbajul de lemn la mama lui: "ordinul de ministru privind instructiunile pentru crearea si /sau intarirea capacitatii sistemului de ..."
Din meandele concretului, mai draga !
Incompetento, pana acum cine a impiedicat taietorii de frunza la caini din ministerul pe care spre ghinionul nostru il conduci, bugetarii ce nu au fost trimisi nici o secunda in somaj tehnic, desi nu fac absolut nimic, sa verifice predarea cursurilor on-line si sa-i ia de urechi pe cei multi, indamisibil de multi, care chiulesc ?

 

RO ..tineri inalta calificare / ultimii in UE / statistici oficiale

Mergeti la scoala ori stati acasa ...online-offline ...tot ultimii din UE ...veti fi.
...pt profesori diletanti ...profil mate-info ...it-Vianu & co ...>20 promotii creiere spalate ...elite :)

test puntea magarului ...programare sec.XXI
...game Car @ ... http://oportun.3x.ro/race/race.html
...game Aircraft ... http://oportun.3x.ro/air/air.html
...game Tanc @ ... http://oportun.3x.ro/tanc/tanc.html

Ce spuneti diletantilor ...se poate :)?

...>20 promotii creiere spalate
...IT ...noi si grecii ...ultimii din UE ...oficial

Emigrant programator USA ...salarii medii > 10.000 $/luna ...dublu comparativ UE
IT ...educatie Top ...cerere > oferta ...cele mai multe oportunitati Vest

Atentie ce invatati ...scoala mioritica ...IT-Vianu & co ...spala creiere :)

...Competitiv vest (profil mate-info) ...info merge la export :) ...programare sec.XXI
...retea(php,jsp,asp), dispMobile(android...), grafica 3D, relitate virtuala, augmentata

...Programator Top ...obligatoriu Portofoliu sec.XXI ...link-uri 3D la ordinea zilei

...neCompetitiv vest (profil mate-info) ...indrumat aiurea
... ...accent meditatii si fineturi ...kk-mate
... ...ultimile noutati sec.xvi ...relatiile lui Viete ...1591 ...Stefan cel Mare

RO ...tineri inalta calificare ...cu pluta pe Bistrita ...alt secol ...xvi

fara link-uri (...argumente sa ma contraziceti)

...votati ca pro-stii :)))
... ...mult mult succes :)))
...

 

Inatamantul a fost domeniul cel mai "reformat" in ultimii 31 de ani

Atat de "reformat" incat acum scoate analfabeti functionali pe banda rulanta...
Imi amintesc ca inainte de 89, nu era olimpiada internationala, concurs pe diferite tematici educationale, la care elevii romani sa nu se intoarca cu una dintre cele trei medalii...
Acum 80% din elevii ce termina "liceul" nu mai dau BAC-ul pt ca meserii precum "chelner" sau de ce nu culegator de sparanghel sau rosii in mai stiu eu ce tara europeana le asigura un trai buun cat sunt tineri...
Ce vor face la batranete, e o arie pe care nu vor sa o parcurga...
Acum, desi doi din trei elevi nu au calculator sau legatura la net, trecem la invatamantul ON LINE si niste capete dastepte rau di tot, vor sa si dea note... elevilor...
Cred ca in modul asta, e mai ieftin si mai corect, ca daca "elevul" a fost inscris la cursuri, sa i se dea din start note de trecere si de ce nu oarecare hartie care sa ateste ca a trecut pe la scola !!!
In modul asta de reformare a invatamantului RO nu are nici o sansa in viitor !

 

Invatamintul

a fost al doilea care a scapat te teroarea comunista.
Primul a fost speranta ca odata si odata vom scapa de ei. Esta drept ca speranta inca nu s-a implinit, dar este ultimul lucru la care renuntam.
Ani de zile m-am intrebat cum de a rezistat invatamintul in Romania. Gurgui017 are perfecta dreptate; a fost o perioada (pina in 1989) cind invatamintul si elevii au fost mindria tarii.
Dupa 1989, ne-am "eliberat", a inceput cumpararea diplomelor si niste inepti au fost pusi sa imbunatateasca invatamintul romanesc. Bun, va rog sa va opriti, ca l-ati imbunatatit asa de mult ca nu se mai vede nici in groapa!
Singurul lucru bun care s-a intimplat in 1989 a fost deschiderea granitelor, astfel, cei care mai aveau un pic de energie in ei, au fugit care incotro, nimai sa fie cit mai departe.
Asta ati facut la perfectiune: Ati golit tara de cei care mai aveau un strop de demnitate!

RO ..tineri inalta calificare / ultimii in UE / statistici oficiale

Pt diletanti IT-Vianu ...incapabili programare sec.XXI ...ultimii din ue ...statistici oficiale
test puntea magarului ...programare sec.XXI
...game Car @ ... http://oportun.3x.ro/race/race.html
...game Aircraft ... http://oportun.3x.ro/air/air.html
...game Tanc @ ... http://oportun.3x.ro/tanc/tanc.html

Ce spuneti diletantilor ...se poate :)?

..>20 promotii creiere spalate
...IT ...noi si grecii ...ultimii din UE ...oficial

votati ...Incompetenti ...ce sunteti ...ultimii din UE ...oficial :)))
...succes :)))
...

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor