Cimpeanu: "Indraznesc sa fiu optimist si sa fiu convins ca in scoli nu se vor crea focare in asa fel incat sa fim nevoiti sa le inchidem"

Luni, 08 Februarie 2021, ora 22:46
2054 citiri
Cimpeanu: "Indraznesc sa fiu optimist si sa fiu convins ca in scoli nu se vor crea focare in asa fel incat sa fim nevoiti sa le inchidem"
Sorin Cimpeanu este ministrul Educatiei FOTO Gov.ro

Dupa prima zi de redeschidere a scolilor, ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu, afirma ca in multe unitati scolare regulile de protectie cu privire la raspandirea virusului SARS-CoV-2 s-au respectat mai mult decat inainte.

Cimpeanu se arata optimist ca scolile nu vor deveni focare de COVID-19, dar precizeaza ca, daca acest lucru se va intampla, autoritatile nu vor ezita sa ia masuri in sensul inchiderii.

"Indraznesc sa fiu optimist si sa fiu convins ca in scoli nu se vor crea focare in asa fel incat sa fim nevoiti sa le inchidem. Daca acest lucru se va intampla, fiind responsabili, nu vom ezita sa luam, cu tristete, aceste masuri, dar eu personal, indraznesc, ca parinte, ca profesor, ca manager de institutie de invatamant romanesc - si am enumerat aceste trei calitati inaintea celei de ministru - indraznesc sa fiu optimist si sa fiu convins ca nu vom ajunge in situatia in care vom fi nevoiti sa inchidem scolile din nou", sustine Sorin Cimpeanu.

Sorin Cimpeanu: "Calitatea actului educational a scazut foarte mult. E greu de crezut ca vom putea recupera"

"M-am incarcat de energie pozitiva, chiar mai mult decat am sperat, atunci cand i-am vazut, mai ales pe cei mici cat de bucurosi sunt ca se regasesc, o imagine greu de descris in cuvinte, dublat de bucuria pentru faptul ca in cele mai multe scoli regulile s-au respectat inca si mai mult decat m-as fi asteptat, deci cadrele didactice si parintii fac eforturi pentru a fi mai intelegatori.

Scheletele din dulapul lui Sorin Cimpeanu, propunerea PNL pentru Ministerul Educatiei. "Ar fi, de departe, cea mai dezastruoasa varianta cel putin pentru zona universitara"

Nu spun ca nu au fost situatii in care s-au creat aglomerari, am spus de la bun inceput: cine incearca sa impiedice parintii sau bunicii sa ii duca pe cei mici la scoala cred ca incearca degeaba. Una peste alta, lucrurile s-au derulat bine si este un motiv de mare satisfactie", a declarat Sorin Cimpeanu, luni seara, la Realitatea Plus.

Ministrul a raspuns si afirmatiei fostului presedinte Traian Basescu, care apreciaza ca scolile se vor reinchide in cateva saptamani.

"Atat timp cat riscul nu poate fi eliminat complet, prudenta si responsabilitatea trebuie sa ramana parametrii principali zi de zi. Cu tot respectul fata de domnul presedinte, indraznesc sa fiu mai optimist si sa fiu convins ca in scoli nu se vor crea focare in asa fel incat sa fim nevoiti sa le inchidem.

Daca acest lucru se va intampla, fiind responsabili, nu vom ezita sa luam, cu tristete, aceste masuri, dar eu personal, indraznesc, ca parinte, ca profesor, ca manager de instituie de invatamant romanesc - si am enumerat aceste trei calitati inaintea celei de ministru - indraznesc sa fiu optimist si sa fiu convins ca nu vom ajunge in situatia in care vom fi nevoiti sa inchidem scolile din nou", a adaugat Sorin Cimpeanu.

Cursurile s-au reluat de luni 8 februarie 2021 in format fizic, odata cu inceperea semestrului al doilea. 2.181 de localitati sunt in scenariul verde, 903 in scenariul galben si numai in 149 in scenariul rosu, conform ultimei centralizari realizate de catre Centrul National de Conducere si Coordonare a Interventiei (CNCCI).

Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Procurorii au anunțat joi, 25 aprilie, trimiterea în judecată a primăriței Sectorului 1, Clotilde Armand, pe care o acuză de ”folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane”. Ea...
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
#redeschidere scoli, #focare de coronavirus, #Sorin Cimpeanu , #cursuri