Orban: Scoala va incepe la 14 septembrie, iar alegerile vor avea loc la 27 septembrie. Ideea de amanare a alegerilor e ridicola

Duminica, 06 Septembrie 2020, ora 13:42
3774 citiri
Orban: Scoala va incepe la 14 septembrie, iar alegerile vor avea loc la 27 septembrie. Ideea de amanare a alegerilor e ridicola
Ludovic Orban este premierul Romaniai: Foto/ Arhiva Guvern

Premierul Ludovic Orban a declarat duminica, la Bistrita, ca nimeni nu s-a exprimat vreodata ca vrea sa amane inceperea scolii si ca scoala va incepe la 14 septembrie, iar alegerile vor avea loc la 27 septembrie, calificand drept ridicola ideea de amanare a alegerilor, avansata de PSD.

"Nimeni nu s-a exprimat vreodata ca vrea sa amane inceperea scolii. Scoala va incepe la 14 septembrie iar alegerile vor avea loc la 27 septembrie", a precizat duminica premierul Ludovic Orban.

El a catalogat drept ridicola ideea privind amanarea scrutinului local.

"Este ridicola aceasta idee a PSD, asa cum ridicola a fost si motiunea de cenzura", a afirmat el.

Orban a amintit ca decizia privind data alegerilor a apartinut Parlamentului, nu Guvernului.

"Este fundamental pentru comunitatile locale sa aiba reprezentanti legitimi. (...) Sigur ca le e frica la pesedisti de alegeri si e normal sa le fie frica de alegeri pentru ca lumea s-a cam lamurit cum sta treaba cu PSD-ul", a sustinut premierul.

Presedintele PSD Marcel Ciolacu a anuntat ca, daca Guvernul va decide amanarea deschiderii anului scolar, este decis ca, in calitate de presedinte al Camerei Deputatilor, sa "provoace o discutie serioasa cu privire la amanarea alegerilor locale".

"Daca vor lua o asemenea decizie sa amane scolile eu nu mai accept de la domnul Orban, asa, in opozitie, mic cum sunt eu, dubla masura" a afirmat Ciolacu, in conditiile in care premierul a evocat posibilitatea ca elevii sa mearga la scoala din 1 octombrie, iar din 14 septembrie cursurile sa se desfasoare online.

Ulterior, Ciolacu a facut referire si la posibilitatea comasarii alegerilor locale cu cele parlamentare, programate in 6 decembrie.

Inceperea scolii. Toate regulile anuntate de ministrii Educatiei si Sanatatii

Scoala ar putea incepe la 1 octombrie. Orban: "Putem avea o solutie: sa dam o zi libera inainte de alegeri si o zi libera dupa"

#scoala incepe pe 14 septembrie, #Ludovic Orban, #alegeri 2020, #anul scolar 20202 2021 , #cursuri