Ziare.com

Copii supradotati, beneficiari ai Programului de Inovatie Didactica

Luni, 26 Iulie 2010, ora 17:59

   

Copii supradotati, beneficiari ai Programului de Inovatie Didactica
Sute de copii supradotati au fost identificati de testele specialistilor de la Centrul de Inovatie Didactica din Bucuresti si urmeaza sa intre in etapa finala a testarilor de aptitudini.

Un numar de 338 de copii dintr-o mie au fost identificati cu inteligenta superioara in urma testarilor realizate, in perioada mai - iunie 2010, de specialistii voluntari ai Primului Centru de Inovatie Didactica din Bucuresti, urmand ca acestia sa intre in etapa finala a testarilor de aptitudini, se arata intr-un comunicat al IRSCA Gifted Education.

Cei selectionati vor fi beneficiarii primului Program de Inovatie Didactica, un proiect menit sa descopere si dezvolte abilitatile si inteligenta copiilor, care se va derula doi ani printr-o Scoala de Excelenta ce va include metode si tehnici de instruire diferentiata.

Centrul de Inovatie Didactica functioneaza din resurse proprii si cu voluntari specialisti din cadrul Asociatiei IRSCA Gifted Education.

O galerie de arta cu peste 30 de lucrari donate de artisti din intreaga lume pentru finantarea primului centru pentru copii cu abilitati inalte in Romania vor fi vandute pentru programul de educatie pentru copiii cu inteligenta superioara.

Testarea a avut loc in perioada 15 mai - 15 iunie, o mie de copii cu varste intre 9 si 12 ani fiind selectionati pe baza criteriilor furnizate de asociatie, a performantelor anterioare obtinute de copil, cat si a recomandarilor facute de invatatori si profesori din 23 de scoli.

In faza a doua a etapei de screening, esantionul de 835 de copii - 390 de baieti si 445 de fete - a participat la un test de abilitati cognitive, etalonat si validat pe populatia Romaniei.

Proiectul a fost demarat in Sectorul 6 de IRSCA Gifted Education in parteneriat cu Inspectoratul Scolar Sector 6, Bucuresti.

In urma rezultatelor obtinute, 40% (338 de copii din 835 testati) dintre copiii testati au obtinut scoruri ce ii claseaza in primii 5% dintre copiii de varsta lor (intelect de nivel superior); 23% (195 de copii din 835) dintre copiii testati in primii 10% dintre copii din aceeasi categorie de varsta (capacitate intelectuala peste medie).

Distributia pe gen arata o usoara diferentiere in favoarea fetelor - 184 de fete si 154 de baieti s-au clasat in primii 5%; 107 fete si 88 baieti s-au clasat in primii 10% dintre copiii din aceeasi categorie de varsta.

Sursa: AGERPRES

Articol citit de 2535 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

prostii... la noi nu va tine...

in tara sta nimic nu e pe bune ... sunt copii supradotati sarmani care nu au nici o sansa sa intre acolo... cat o fi spaga ca potentatii interlopi pdl sa-si trimita plozii acolo.

 

CINE A STIUT DE EXISTENTA ACESTUI PROGRAM?

In ce "anturaj"s-a comunicat?

 

Ba ne tine!

Se stie, noi nu lucram la comanda niciunui partid politic, stimate, neportocaliu,plus, acest program respecta individualitatea fiecarui copil. Stii ce e interesant la roman? Arunca cu pietre ca orbul, fara sa vada unde ajunge, si de multe ori isi sparge capul singur! Pe de alta parte, educatia de excelenta respecta egalitatea de sanse, printre cei descoperiti sunt cazuri sociale extreme. Fa bine si da cautare pe google despre asociatia IRSCA Gifted Education, pe urma haideti sa comentam pe ceva palpabil. Iti recomand sa citesti inca odata stirea;) daca pretinzi ca ai trecut cu usurinta prin examenul de bacalaureat:)
cu bine,
Lajos Kristof

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor