Ziare.com

Aproape 300 de diplome de Bacalaureat, gresite

Miercuri, 17 Iulie 2013, ora 20:59

   

Aproape 300 de diplome de Bacalaureat, gresite
Toate diplomele emise de Colegiul "Alexandru cel Bun" din Gura Humorului, aproape 300, vor fi retrase si retiparite dupa ce s-a constatat ca din cauza unei erori de soft au fost inscrise date incomplete pe aceste documente, a declarat purtatorul de cuvant al ISJ Suceava, Laura Hacman.

Hacman a declarat ca software-ul de tiparire a diplomelor a generat o eroare, astfel incat notele disiciplinelor la probele scrise de bacalaureat au fost inscrise eronat, neavand inregistrate zecimalele in cifre, ci doar in litere.

"Mediile finale apar corect si in litere, si in cifre", a spus purtatorul de cuvant al Inspectoratului Scolar Judetean Suceava.

Laura Hacman a precizat ca toate cele 282 de diplome sunt in curs de retragere si vor fi retiparite.

"Absolventii se pot inscrie la facultate folosind adeverinta emisa de unitatea scolara pana la obtinerea noii diplome", a spus Hacman.

Situatia a fost sesizata de cadrele didactice ale Universitatii "Stefan cel Mare" din Suceava la inscrierea unor absolventi ai acestui colegiu.

Rectorul universitatii sucevene, Valentin Popa, a declarat corespondentului MEDIAFAX ca au fost depistate patru astfel de diplome, motiv pentru care au fost sesizate conducerea colegiului si a Inspectoratului Scolar Judetean Suceava.

"E o anomalie de sistem. Greseala apare din sistemul informatic care tipareste diplomele", a spus Popa.

El a mentionat ca absolventii se pot inscrie pe baza adeverintei eliberate de colegiul din Gura Humorului.

Ziare.com v-a tinut la curent cu rezultatele examenului de Bacalaureat 2015, din toate judetele, orasele si liceele din tara.
Sursa: MEDIAFAX

Articol citit de 1907 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

De tot risul diplomele din Gura Humorului!

:-)

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor