Ziare.com

Toate diplomele universitare - inregistrate intr-o baza unica. Falsificarea devine inutila

Duminica, 13 Iulie 2014, ora 14:39

   

Toate diplomele universitare - inregistrate intr-o baza unica. Falsificarea devine inutila
Ministrul delegat pentru Invatamant Superior, Cercetare Stiintifica si Dezvoltare Tehnologica, Mihnea Costoiu, a declarat ca Ministerul Educatiei doreste realizarea unei baze de date cu diplomele emise de universitati.

"Ne dorim sa preluam tot ceea ce inseamna baze de date de la universitati cu diplomele emise deja, sa cream baza de date cu absolventii de anul acesta, este important pentru ca au fost tot felul de evenimente neplacute si de oameni care au incercat sa falsifice diplome si pentru a usura procedura de verificare", a spus Costoiu duminica, dupa festivitatea de absolvire a promotiei de ingineri a Universitatii Politehnica Bucuresti desfasurata la Sala Palatului.

El a mentionat ca aceasta verificare se poate efectua si in prezent, dar intr-un anumit interval de timp. "Diplomele ajung la universitati, sunt toate inseriate, au elemente de siguranta, ministerul poate solicita universitatii si universitatea facultatii si asa mai departe, astfel incat sa putem identifica exact diploma. Am dori sa simplificam aceasta procedura ca sa putem avea printr-o apasare de buton toate aceste informatii la nivel central.

Nu este doar un mijloc de verificare, este si unul prin care putem sa proiectam sistemul educational pentru anii viitori, toate aceste informatii urmand sa se coroboreze cu baza de date cu salariatii din Romania, astfel incat sa vedem cati dintre absolventii universitatilor noastre sunt salariati si cati dintre cei care se angajeaza lucreaza in domeniul pe care l-au absolvit", a mentionat ministrul Costoiu.

Potrivit acestuia, oricine va putea verifica diplomele. "Sunt foarte multi angajatori care solicita verifcarea diplomelor, de obicei o fac la universitati. Acest lucru se va putea face si la nivel national doar printr-o apasare de buton, urmand ca ulterior verificarile asupra documentelor sa fie facute la universitati", a declarat Mihnea Costoiu.

El le-a recomandat celor care au de gand sa cumpere diplome false sa nu arunce banii degeaba. "Sunt incercari absolut penibile pentru ca eu nu cunosc in acest moment oameni care au beneficiat de asemenea facaturi de diplome si care sa poata beneficia de avantajele lor, mai devreme sau mai tarziu aceste diplome au fost identificate", a mai adaugat ministrul Costoiu.

Sursa: AGERPRES

Articol citit de 6016 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

1.Incredibil!!! Adică așa ceva nu există? Păi la ce mai există un mi

nister cu invățămantu'?
2.Falsificarea diplomelor imposibilă? Dar a bazei?

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor