Ilie Carabulea si-a sustinut teza de doctorat despre Atlassib

Luni, 29 Noiembrie 2010, ora 21:17
3538 citiri
Ilie Carabulea si-a sustinut teza de doctorat despre Atlassib

Patronul Holdingului Atlassib, Ilie Carabulea, este, incepand de sambata, Doctor al Universitatii "Lucian Blaga" din Sibiu. Titlul i-a fost acordat in urma evaluarii si sustinerii tezei de doctorat "Contributii privind imbunatatirea calitatii transportului auto".

Omul de afaceri a urmat scoala doctorala la Facultatea de Inginerie "Hermann Oberth", teza fiind elaborata in domeniul Ingineriei industriale, sub conducerea stiintifica a prof. univ. dr. ing. Constantin Oprean, rectorul ULBS, informeaza Tribuna.

Studiul de caz al tezei a fost focusat pe activitatea firmei omului de afaceri, lucrarea evidentiind modul de dezvoltare si functionare din Atlassib, cel mai mare operator roman de transporturi auto in strainatate.

Teza de doctorat a fost evaluata de o comisie formata din specialisti in domeniul ingineriei industriale si in cel al transporturilor. Astfel, continutul stiintific si studiul de caz au stat in atentia prof. univ. dr. ing. Cristian Andreescu, membru corespondent al Academiei de Stiinte Tehnice si seful Catedrei Autovehicule Rutiere din cadrul Universitatii Politehnice din Bucuresti, a prof. univ. dr. ing. Alexandru Boroiu, seful Catedrei Automobile de la Universitatea din Pitesti, si a prof. univ. dr. ing. Claudiu Kifor, director Departamentul de Cercetare Stiintifica al ULBS. Comisia a fost prezidata de Ioan Bondrea, decanul Facultatii de Inginerie a ULBS.

Prof. univ. dr. ing. Constantin Oprean a apreciat ca aceasta teza este un demers stiintific si tehnic valoros, prin care Ilie Carabulea a reusit sa ofere solutii concrete, cu aplicabilitate larga, pentru a imbunatati transporturile auto.

"Activitatea desfasurata de doctorand e una impresionanta prin volumul de munca, prin natura materialelor consultate si prezentate, prin capacitatea de sinteza. Teza are un puternic caracter practic, solutiile propuse au aplicabilitate si il felicit pe domnul Ilie Carabulea pentru aceasta realizare", a aratat Claudiu Kifor.

In final, proaspatul doctor a multumit pentru aprecieri si a vorbit despre necesitatea corelarii invatamantului cu piata muncii si a teoriei cu practica.

Valoarea stiintifica si practica a tezei de doctorat a fost recunoscuta prin acordarea calificativului "foarte bine", iar ing. Ilie Carabulea a primit roba de Doctor al ULBS.

Citeste si:
La plecarea unui mare român: Paul Lăzărescu
La plecarea unui mare român: Paul Lăzărescu
Sute de mii de români au căzut victimă barbariei comuniste. Eliberat după ani grei de temniță, Paul Lăzărescu a intrat, recent, în eternitate. Ce a însemnat pentru istoria României acest...
Cum a rămas Victor Ponta fără salariul de 5.000 de euro și Tesla cumpărată cu banii de la partid
Cum a rămas Victor Ponta fără salariul de 5.000 de euro și Tesla cumpărată cu banii de la partid
Pro România a ajuns să aibâ datorii atât de mari încât Autoritatea Electorală Permanentă a oprit robinetul de finanțare. Formațiunea lui Ponta este prima care ajunge în această...