Ziare.com

Ilie Carabulea si-a sustinut teza de doctorat despre Atlassib

Luni, 29 Noiembrie 2010, ora 21:17

   

Ilie Carabulea si-a sustinut teza de doctorat despre Atlassib
Patronul Holdingului Atlassib, Ilie Carabulea, este, incepand de sambata, Doctor al Universitatii "Lucian Blaga" din Sibiu. Titlul i-a fost acordat in urma evaluarii si sustinerii tezei de doctorat "Contributii privind imbunatatirea calitatii transportului auto".

Omul de afaceri a urmat scoala doctorala la Facultatea de Inginerie "Hermann Oberth", teza fiind elaborata in domeniul Ingineriei industriale, sub conducerea stiintifica a prof. univ. dr. ing. Constantin Oprean, rectorul ULBS, informeaza Tribuna.

Studiul de caz al tezei a fost focusat pe activitatea firmei omului de afaceri, lucrarea evidentiind modul de dezvoltare si functionare din Atlassib, cel mai mare operator roman de transporturi auto in strainatate.

Teza de doctorat a fost evaluata de o comisie formata din specialisti in domeniul ingineriei industriale si in cel al transporturilor. Astfel, continutul stiintific si studiul de caz au stat in atentia prof. univ. dr. ing. Cristian Andreescu, membru corespondent al Academiei de Stiinte Tehnice si seful Catedrei Autovehicule Rutiere din cadrul Universitatii Politehnice din Bucuresti, a prof. univ. dr. ing. Alexandru Boroiu, seful Catedrei Automobile de la Universitatea din Pitesti, si a prof. univ. dr. ing. Claudiu Kifor, director Departamentul de Cercetare Stiintifica al ULBS. Comisia a fost prezidata de Ioan Bondrea, decanul Facultatii de Inginerie a ULBS.

Prof. univ. dr. ing. Constantin Oprean a apreciat ca aceasta teza este un demers stiintific si tehnic valoros, prin care Ilie Carabulea a reusit sa ofere solutii concrete, cu aplicabilitate larga, pentru a imbunatati transporturile auto.

"Activitatea desfasurata de doctorand e una impresionanta prin volumul de munca, prin natura materialelor consultate si prezentate, prin capacitatea de sinteza. Teza are un puternic caracter practic, solutiile propuse au aplicabilitate si il felicit pe domnul Ilie Carabulea pentru aceasta realizare", a aratat Claudiu Kifor.

In final, proaspatul doctor a multumit pentru aprecieri si a vorbit despre necesitatea corelarii invatamantului cu piata muncii si a teoriei cu practica.

Valoarea stiintifica si practica a tezei de doctorat a fost recunoscuta prin acordarea calificativului "foarte bine", iar ing. Ilie Carabulea a primit roba de Doctor al ULBS.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 3272 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
9 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

am calatorit cu ei

Am calatorit cu ei soferi ciobani personal de bord pus pe spaga destul de nasol

 

:(((((((

trist. si vrem sa ne fie recunoscute diplomele in occident.

 

Ce mai "doctor", ce mai "universitate", ce bashkalie de "invatzamant superior"!

Astept cu interes si o eventuala teza de doctorat a domnului Prigoana, pe tema "Cocalarii si gunoiul de la Glina", la Universitatea Spiru, sau Cantemir, sau Hyperion sau...

 

no,s-o ajuns,...dar dupa 90 cind era pe felie cu ,...

ministrul transporturilor de la acea vreme ,Traian Basescu,care-i dadea licente de executie preferential,...acum dupa atitia ani,normal ca e tare,...si n-are rival in ronamia ,..cit despre pregatirea profesionala ,nu pot comenta,banuiesc ca e competent,..dar nu ai cum sa ajungi la stadiukl asta fara sa fie "impins din spate".

 

Gresit aici nu ai dreptate

Licentele de Transport le-a obtinut ( majoritatea ) de la colegul de Banca din Facultatea care a facut-o la Brasov .Sti cine a fost coleg cu el ? Ministru Transporturilor cu Mustata neagra ( Miron Mitrea ). Ciudat este ca este primul Doctor in lume pe Transporturi ( neam de manivela cu Titlu de Doctor ) ne ride lumea si cu kuruu

mai, nea artistu,...

Cind a inceput carabulea is lua lua licente de la Basescu,...iar in dupa 2000 cins a venit Mitrut la minister ,Carabulea adeja era fara frica,..mai ales ca in autobuzele Atlasib erau de servici la plimbarile PD-listilor,....O fost el Mitrea slab ministru dar nu el "la facut OM pe Carabulea".

@lucica

tu le sti pe ale tale , eu pe ale mele .Asta este "inteleptul cedeaza " sa traiesti bine si jos cu PDLul in care sint membri cei precum Udrea Videanu Berceanu Basescu etc

Stop

Carabulea era pe felie cu Basescu,..si de ce-ti spun ca pe vremea 94-2000 eram angajat si pe la Sibiu,..dar nu la Carabulea,..in bransa ,..dar la un "neamt"....unde stiu ma bag,...iar aia de care ai scris,..fiecare la rindulmlor,..numai dupa lege,...ca n-o s-o poata "ocolii"tata viata. O seara buna,artistule,...si ia-ti un avatar de la unul care traieste,.....

Cum este viata asta facuta !!!

Ma asteptam ca acest masterat in transporturi ds fie acreditat de insusui chioru , exministru in ale transporturilor si prieten bun cu acest exlider de sindicat !!! Dar primul este manga toata ziua iar al doilea este in psd [sic!] . si mai se vrea transport , se mai vor drumuri , se mai vrea efiecienta maxima !!!!!! Interesant cred ca este studiul de caz ! putea sa-l faca si cu ...fornneti , ca tot aiai era !!!

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor