Ziare.com

Retragerea titlurilor de doctor pentru Ponta sau Oprea tot in pixul lui Curaj va sta

Duminica, 14 Februarie 2016, ora 21:10

   

Retragerea titlurilor de doctor pentru Ponta sau Oprea tot in pixul lui Curaj va sta
Ministrul Eduatiei este singurul care poate retrage titlurile de doctor acordate prin ordin de ministru, pana cand vor intra in vigoare noile reguli privind scolile doctorale, printre cazurile controversate fiind doctoratele lui Victor Ponta si Gabriel Oprea.

Hotararea de Guvern, care a intrat duminica in dezbatere publica, are aceleasi prevederi legate de doctoratele acordate deja prin ordin de ministru ca si Ordonanta de Urgenta lansata de Ministerul Educatiei, inca de miercuri.

Doctoratele acordate pana la intrarea in vigoare a Ordonantei si Hotararii de Guvern vor putea fi retrase doar de ministrul Educatiei, in baza deciziei scrise a rectorului universitatii in cauza si cu avizul Consiliului National de Atestare a Titlurilor.

Practic, doctoratele unor demnitari, asupra carora au existat acuzatii de plagiat, cum ar fi cazurile Victor Ponta, Gabriel Oprea sau Petre Toba, vor putea fi retrase prin decizia rectorului universitatii, cu aviz de la Consiliul National de Atestare a Diplomelor, dar de catre ministrul Educatiei, nu de catre universitate.Ministrul Adrian Curaj a declarat ca, in baza noilor prevederi, oricine va fi ministru nu va putea "ocoli" retragerea unui titlu odata ce rectorul universitatii in cauza a semnat decizia, iar aceasta a fost avizata.

"Avem pana in acest moment un cadru legislativ incoerent, haotic, care a generat situatia in care ne aflam. Nu a existat suficienta vointa politica pentru a da invatamantului un cadru robust si autonomia necesara. Am avut jocuri politice care au facut mult rau invatamantului romanesc. Rezultatele le vedem astazi si ne miram de ele" a mai declarat Adrian Curaj.

Hotararea de Guvern a intrat duminica in dezbatere publica, iar Ministerul Educatiei a pregatit si un calendar al modificarilor legislative. In saptamana 15-21 februarie va fi adoptata Ordonanta de Urgenta de modificare a Legii Educatiei si vor fi elaborate noile regulamente de functionare a CATDCU si Consiliul National de Etica.

Adrian Curaj a anuntat ca, in maximum doua luni, va exista si o noua componenta a Consiliului National de Etica, dupa ce membrii acestuia au fost revocati in decembrie.

Astazi am lansat in dezbatere publica proiectul de Hotarare de Guvern privind modificarea si completarea HG nr....

Posted by Adrian Curaj on Sunday, February 14, 2016
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: MEDIAFAX

Articol citit de 1376 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Guvernul Ciolos se dovedeste o oportunitate ratata lamentabil!

Ministrul invatamantului "Curaj",da dovada de o lasitate incredibila!Modifica dar nu schimba!
Titlurile de doctor etc.nu pot fi retrase decat de institutiile care le-au acordat,in cazul doctoratelor,de catre Universitatea respectiva!
Asta,in cadrul unei autonomii totale universitare!
Ce competenta poate avea "Consiliul National de Etica",organism care poate fi schimbat structural peste noapte de premier,cum a fost cazul lui Ponta!
Ce competenta si mai ales independenta in retragerea unui titlu de doctorat in drept sau arheologie poate avea un ministru al invatamantului inginer sau medic?
Mai mult,ce independenta poate avea un ministru cand se pune problema retragerii doctoratului premierului,seful sau?
Dealtfel,Ponta a schimbat ministrii invatamantului cum a vrut el,pentru a se apara de plagiat!
Guvernul Ciolos se dovedeste un fiasco!
Nu schimba nimic din metehnele vechii clase politice,care incet dar sigur isi schimba doar imbracamintea pentru a ramane la putere!Teo

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor