Ecaterina Andronescu vrea sa schimbe Legea Educatiei: Directorii de scoli sa dea concurs abia la vara

Joi, 15 Septembrie 2016, ora 20:08
9443 citiri
Ecaterina Andronescu vrea sa schimbe Legea Educatiei: Directorii de scoli sa dea concurs abia la vara
Foto: Ziare.com

Comisia de invatamant a Senatului, condusa de Ecaterina Andronescu, intentioneaza modificarea Legii Educatiei astfel incat ar putea fi amanate concursurile pentru posturile de directori din scoli, pana vara viitoare, desi ministerul a programat competitia pentru aceasta toamna.

"Concursul pentru ocuparea functiilor de director si de director adjunct se organizeaza numai dupa finalizarea semestrului II, la inceputul noului an scolar", prevede un aliniat nou, introdus ca amendament de Comisia de invatamant a Senatului, condusa de fostul ministru al Educatiei Ecaterina Andronescu.

Asta ar inseamna ca functiile de director sa fie ocupate prin concurs abia in vara anului viitor si nu in aceasta toamna, asa cum a programat Ministerul Educatiei.

Amendamentul a fost adus unui proiect de lege care nu are nicio legatura cu managementul scolilor - initiat de deputatul PSD Andrei-Valnetin Sava, care vizeaza modificarea unui articol din Legea Educatiei nationale nr.1/2011, unde este reglementata consilierea in cariera a elevilor.

Modificarea privind concursurile pentru posturile de directori scolari apare doar in anexa, unde sunt trecute in mod explicit modificarile legislative.

Ecaterina Andronescu a confirmat existenta modificarii legislative: "Exista o asemenea lege in Parlament, dar nu stiu cand se va vota, cand o sa o puna pe ordinea de zi Biroul permanent al Senatului".

Intrebata cum si de ce a introdus amendamentul pe lege, Ecaterina Andronescu nu a mai comentat si nici nu a mai putut fi contactata telefonic pana la ora publicarii articolului.

Ministrul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice, Mircea Dumitru, a aprobat prin ordin de ministru, pe 10 septembrie, metodologia privind organizarea si desfasurarea concursului pentru ocuparea functiilor de director si director adjunct din unitatile de invatamant preuniversitar.

Conform deciziei Ministerului Educatiei, dosarele de concurs vor fi depuse electronic pe platforma informatica dedicata, in perioada 13 septembrie - 2 octombrie, iar proba scrisa va avea loc in data de 12 octombrie. Interviul si evaluarea CV-ului se vor desfasura in perioada 17 octombrie - 17 noiembrie.

Afisarea rezultatelor concursului este programata in data de 18 noiembrie, fiind urmata de o perioada alocata depunerii contestatiilor: 21-23 noiembrie. Solutionarea contestatiior si afisarea rezultatelor finale sunt prevazute pentru intervalul 24 noiembrie - 9 decembrie 2016.

Ultima etapa a concursului - validarea in consiliul de administratie al inspectoratului scolar a rezultatelor finale si transmiterea acestora la minister - este programata in data de 16 decembrie 2016.

In plus, Mircea Dumitru a precizat, in urma cu o luna, ca nu va ezita sa trimita Corpul de Control sa verifice modul in care se fac numirile directorilor la scoli.

In replica, insa, liderul deputatilor PSD, Florin Paslaru, a criticat organizarea concursurilor pentru directori de scoli, acuzand... lipsa de profesionalism: "Ingrijorarea noastra este alimentata de suspiciunea ca aceasta metodologie netransparenta se doreste a fi un paravan pentru schimbari ale directorilor de scoli bazate pe alte criterii decat cele de profesionalism, punerea actualilor directori de scoli in imposibilitatea de a mai candida pentru functiile pe care le detin".

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Ecaterina Andronescu concursuri directori scoli, #Ministerul Educatiei concursuri directori scoli, #concurs ocupare directori scoli , #educatie
Comentarii
Poza DOTTORE MANGLA CUM FRAUDE
DOTTORE MANGLA CUM FRAUDE
rank 5
Silviu Brucan spunea că suntem popor de proști doar 20 de ani.