FSLI vrea sa modifice Legea Educatiei

Miercuri, 19 Ianuarie 2011, ora 16:04
1543 citiri
FSLI vrea sa modifice Legea Educatiei

Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant cere modificarea Legii educatiei, argumentand ca aceasta nu poate sa fie aplicata din pricina neregulilor pe care le contine.

Reprezentantii FSLI au anuntat miercuri, intr-o conferinta de presa, ca strang semnaturi de la membrii de sindicat pentru a decide daca se vor demara protestele sau greva generala. Sindicalistii au de gand sa lanseze pichete la Ministerul Educatiei , dar si la sediul Guvernului.

Nemultumirile sunt legate de Legea educatiei, care prevede desfiintarea a peste 15.000 de posturi din invatamant, dar si legate de legea cadru a salarizarii, care nu acopera toate cheltuielile cu salariile pe 2011 si care situeaza profesorii in partea inferioara a grilei de salarizare.

"Exista sentinte judecatoresti care nu sunt puse in practica, exista o campanie a Guvernului de a desfiinta peste 3.000 de scoli. Sunt zeci de mii de elevi care din pacate acum sunt nevoiti sa parcurga distante apreciabile in conditii deosebite pana la scoala", a declarat Liviu Pop, secretar general al FSLI.

Sindicatele sunt nemultumite de Legea Educatiei

Funeriu: Legea Educatiei incurajeaza fuziunea universitatilor

Acesta a adaugat ca va strange semnaturi pentru modificarea legii educatiei, care nu poate fi aplicata din pricina neregulilor pe care le contine. Liviu Pop a amintit ca, in 2004, FSLI a reusit sa modifice legea privind bugetul educatiei, aducand bugetul educatiei de la 4% din PIB la 6%.

Citeste si:
La plecarea unui mare român: Paul Lăzărescu
La plecarea unui mare român: Paul Lăzărescu
Sute de mii de români au căzut victimă barbariei comuniste. Eliberat după ani grei de temniță, Paul Lăzărescu a intrat, recent, în eternitate. Ce a însemnat pentru istoria României acest...
Cum a rămas Victor Ponta fără salariul de 5.000 de euro și Tesla cumpărată cu banii de la partid
Cum a rămas Victor Ponta fără salariul de 5.000 de euro și Tesla cumpărată cu banii de la partid
Pro România a ajuns să aibâ datorii atât de mari încât Autoritatea Electorală Permanentă a oprit robinetul de finanțare. Formațiunea lui Ponta este prima care ajunge în această...
Comentarii
Grasul
rank 5
Domnul Liviu Pop, dei e lider de sindicat, inca nu a priceput ca nu sunt bani mai multi pentru bugetari!