Ziare.com

Invitatii Ziare.com Stefan Vlaston: Apel adresat domnului Victor Ciorbea, avocatul poporului

Vineri, 11 Iulie 2014, ora 11:35

   

Invitatii Ziare.com Stefan Vlaston: Apel adresat domnului Victor Ciorbea, avocatul poporului
Ma ocup de multa vreme de monitorizarea proceselor din educatie si nu pot fi indiferent la soarta acestui domeniu de maxima importanta pentru societatea romaneasca.

In conformitate cu prevederile art. 59 din Constitutia Romaniei, va rog sa folositi prerogativele pe care le aveti si sa considerati ca prin ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 49/2014 s-a produs o lezare a drepturilor si libertatilor cetatenesti atat prin continut, cat si prin forma acesteia.

Aveti obligatia constitutionala de a sesiza Curtea Constitutionala, institutia dumneavoastra fiind singura care poate contribui la repararea unei erori savarsite de Guvern, prin actele emise de acesta.

Argumentele actiunii dumneavostra ar trebui sa se bazeze pe:

- Lipsa de temei juridic pentru trecerea terenurilor, cladirilor, cluburilor sportive si ale palatelor copiilor din proprietatea publica a statului in cea a autoritatilor locale;

- Aplicarea eronata privind titularizarea la nivel national a cadrelor didactice, actiune bazata pe art 253 din Legea 1/2011, fapt ce dovedeste necunoasterea prevederilor legale;

- Unele prevederi ale OUG 49/2014 au fost deja respinse de CCR prin decizii anterioare si este relativ usor pentru specialistii Avocatului Poporului sa demonstreze acest lucru.

- Legiferarea pe calea ordonantelor de urgenta, fara sa fie demonstrata urgenta tuturor prevederilor din OUG 49/2014, constituie un abuz constitutional, mai ales ca actuala putere are o majoritate parlamentara mai mult decat confortabila, pentru discutarea si aprobarea oricaror legi;

- Se calca in picioare coerenta legislativa a reglementarilor din educatie, specialistii Avocatului Poporului vor gasi, fara indoiala, numeroase inadvertente si contraziceri intre articolele introduse prin OUG-uri si restul Legii Educatiei Nationale si alte acte normative;

- Neconsultarea Parlamentului, a cadrelor didactice, a elevilor si studentilor conduce la ignorarea, neintelegerea si neaplicarea sau aplicarea incorecta a prevederilor legislatiei din educatie, aflate intr-un haos legislativ si lipsa de predictibilitate;

- Faptul ca educatia si formarea profesionala se afla pe un drum gresit este demonstrat si de abandonul scolar masiv, renuntarea la examenul de Bacalaureat si Evaluare Nationala a unui numar ingrijorator de mare de elevi si tineri. Ori nu OUG-urile reprezinta solutia indreptarii acestei situatii, ci dezbaterea larga, cu specialisti si beneficiari, a masurilor ce trebuie intreprinse in continuare.

Pentru toate aceste temeiuri, va solicit, dle Victor Ciorbea, sa atacati la CCR actul normativ in discutie, si pentru a demonstra ca pentru dv. interesul national este mai presus decat interesele politicienilor care v-au propulsat in aceasta functie.

Aveti in fata un test crucial, care va demonstra natiunii daca atasamentul dv. se indreapta spre milioanele de copii si tineri, care doresc sa obtina in scoala "pasaportul" catre piata muncii, care sa le ofere, in viitor, prosperitate si stabilitate intr-o lume tot mai impredictibila.

Cu speranta ca nu ne veti dezamagi, va asigur, dle Victor Ciorbea, de respectul si simpatia pe care vi le port.

Stefan Vlaston este presedinte al Asociatiei EDU CER si vicepresedinte PMP.

Despre ce vrei sa scriem?
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2348 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
6 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Apelul domnului Vlaston intareste apelul facut de insusi presedintel

Romaniei. Nu vad ce am mai putea adauga, decat ca este normal ca educatia romaneasca sa isi capete calificare pe care o avea odinioara.
Remarc ins ca sint putine comentarii aici, ceea ce denota faptul ca nu ati pus inca Educatia Publica drept stalpul principal al democratiei si garantie a bunastarii generale. Pacat... inseamna ca Ponta (si tot ce reprezinta el) are inca multi sustinatori!

 

Lasa Domne' apelurile!

Ca stiti foarte bine cu cine aveti de-a face!
Cu astfel de "apeluri" Ciorbea si Plagiatorul se sterg la fund!
Faceti sesizari oficiale,parafate, stampilate, inregistrate si depuneti-le la biroul Avocatului Poporului.
Abia atunci exista o sansa (foarte mica) ca Ciorbete sa va bage in seama, chiar daca numai de ochii lumii!
Altfel, va vaicariti degeaba.

 

ce comentariu e asta ?

crezi ca-i interesat? pmp=psd. udrea=ponta. diferenta e doar de procente. in rest identic.

am trimis

si direct

Vlastoane, crezi ca Gh. Iancu, personajul ala inscaunat ca

...Avocat al Poporului de gloata basista si acum membru pmp, avea urechi sa auda si sa ia in seama apelurile opozitiei de la acea vreme, cind tovarasul Boc isi asuma raspunderea pe Legea Educatiei Nationale? Esti vicepresedinte pmp si trebuie sa-ti inteleg disperarea ca nu te baga mai nimeni in seama.

 

Constitutia.

Constitutia nu mai conteaza. Conteaza doar interesele gruparilor protejate de politic. Vedeti OUG 51/2014. Pentru ca un participant la o licitatie sa inainteze o contestatie privitoare la criterii abuzive sau evaluare abuziva are obligatia sa constituie o garantie de 1% din valoarea licitatiei. Daca pierde, pierde si garantia si eventuale cheltuieli. Daca castiga, cel care a pierdut nu plateste nimic. Contestatiile sunt judecate de CNSC care e numit de guvern. Despre ce egalitate in fata Legii se vorbeste in Constitutie? Protejarea autoritatilor contractante in fata abuzurilor prin contestatii sau protejarea banului public? O contestatie se judeca in 20 zile dupa care se merge mai departe. Dureaza mai mult cand contestatarul castiga pentru ca , in acest caz, autoritatea trebuie sa indrepte greseselile, si de regula trebuie sa gaseasca alt motiv de a scapa de ofertantul incomod. Urla presa de coruptie la nivel inalt iar Guvernul netezeste calea coruptiei. NE ASTEAPTA ZILE GRELE.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor