Peste jumatate din angajatii din invatamant, vaccinati impotriva COVID

Joi, 15 Aprilie 2021, ora 18:46
1978 citiri
Peste jumatate din angajatii din invatamant, vaccinati impotriva COVID
Campania de vaccinare in invatamant/Foto: Ro Vaccinare

Peste 150.000 de angajati din sistemul de invatamant, adica mai mult de jumatate, au fost vaccinati anti-COVID pana in prezent, la nivel national, a declarat joi, 15 aprilie, la Slatina, la lansarea campaniei "Vaccinare si testare pentru invatare", secretarul de stat in cadrul Ministerului Educatiei Maria Stefania Manea.

In opinia sa, acest nivel de vaccinare este "imbucurator", dar pentru revenirea la "normalitate" numarul angajatilor imunizati ar trebui sa creasca.

"La nivel national, procentul cadrelor didactice vaccinate este unul imbucurator, daca ar fi sa ne raportam si la procentul personalului auxiliar si personalului nedidactic, vorbim de peste 50% din angajatii unitatilor de invatamant care la acest moment sunt vaccinati. Suntem a doua categorie socio-profesionala, dupa medici, vaccinati intr-un procent atat de mare.

Pentru a reveni insa la aceasta normalitate atat de dorita de noi toti, profesori, elevi parinti deopotriva, evident ca procentul ar trebui sa creasca si noi constatam, cel putin in ultimele zile, ca ne aflam pe un platou, insemnand ca nu mai creste numarul de profesori care participa la vaccinare. Si in felul acesta se prea poate ca dorinta noastra de reintoarcere la scoala sa fie ingreunata de actiunile pe care le intreprindem. (...) La nivel national ne aflam la urmatoarea cifra: peste 150.000 dintre angajatii din invatamant (au fost vaccinati anti-COVID n.r.), procentul acesta de peste 50%", a declarat Maria Stefania Manea.

Potrivit inspectorului scolar general al judetului Olt, Victor Iacobescu, au fost vaccinate 49,60% dintre cadrele didactice, 57,59% dintre cadrele didactice auxiliare si 49,84 % din personalul nedidactic.

Prezent la lansarea campaniei, prefectul judetului Olt, Florin Homorean, a dat asigurari ca Institutia Prefectului va sprijini demersurile de vaccinare a personalului din invatamant, precum si campania lansata joi, "Vaccinare si testare pentru invatare".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

O importantă țară europeană elimină temele pentru acasă obligatorii pentru elevi
O importantă țară europeană elimină temele pentru acasă obligatorii pentru elevi
În Polonia, temele obligatorii pentru acasă au fost anulate în cazul elevilor din clasele I-III, iar în cazul claselor IV-VIII, sunt facultative, transmite Euronews. Reforma a intrat în...
30 de formule-cheie pentru testul național de matematică: ghid de buzunar pentru absolvenți
30 de formule-cheie pentru testul național de matematică: ghid de buzunar pentru absolvenți
Importanța și pregătirea Testarea Națională la matematică reprezintă o etapă cheie în dezvoltarea academică a fiecărui elev din România. Această evaluare joacă un rol crucial în...
#educatie, #campania de vaccinare, #scoala , #educatie