Parintii, nemultumiti de forma adoptata a Legii Educatiei

Vineri, 21 Mai 2010, ora 10:24
2645 citiri
Parintii, nemultumiti de forma adoptata a Legii Educatiei

Legea Educatiei Nationale, in forma adoptata de Camera Deputatilor, nu asigura elevilor incredere spre viitor si nu ofera copiilor romani egalitate de sanse cu ceilalti elevi europeni, potrivit Federatiei Nationale a Asociatiilor de Parinti din Invatamantul Preuniversitar.

Parintii sunt ingrijorati de faptul ca, desi au facut toate demersurile necesare, invatamantul romanesc nu va lua in considerare necesitatile copilului si nu-i va oferi egalitate de sanse cu ceilalti copii din UE.

Printre neregulile pe care le contine Legea Educatiei Federatia Asociatiilor de Parinti mentioneaza ca centrarea invatamantului pe elev nu se realizeaza fara o reforma a curriculei si a manualelor scolare. Parintii sunt nemultumiti de durata de doar trei ani a liceului teoretic, timp insuficient pentru dezvoltarea copilului.

"Introducerea testelor transdisciplinare fara reforma curiculei si a resursei umane, fara ca elevul sa fie interesat in dezvoltarea sa ulterioara de toate acele discipline, va incuraja fenomenul meditatiilor si fraudei", mai spun parintii. FNAP-IP mai adauga ca ponderea crescuta a portofoliului pentru admiterea la liceu incurajeaza partea subiectiva a evaluarii.

Parintii mai spun ca in Legea Educatiei nu sunt precizate sanctiunile care pot fi aplicate Ministerului Educatiei in conditiile in care, prin politici educationale, decizii, metodologii si regulamente, incalca dreptul la o educatie de calitate a copilului.

Camera Deputatilor a adoptat, miercuri, Legea educatiei, proiectul intrunind 181 voturi favorabile si 95 voturi "impotriva", ale reprezentantilor PSD si PNL, care au sustinut ca aceasta lege sacrifica identitatea nationala.

Legea educatiei va intra in dezbaterea Senatului, care este for decizional in acest caz.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
În timpul vizitei sale în Qatar, premierul Marcel Ciolacu a fost protagonistul unei gafe rușinoase, în timp ce lăuda grandoarea Campionatului Mondial de Fotbal găzduit de țara asiatică în...
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandalul a avut loc în localitatea sibiană Brădeni. Candidatul PSD la primărie, Dan Braga, a filmat mai multe clipuri video în curțile familiei actualului edil, fără, însă, a primi...
#legea educatiei, #parinti preuniversitar , #educatie