Fostă directoare de școală filmată dezbrăcată alături de elevul ei, numită inspectoare de arte

Marti, 17 August 2021, ora 22:30
55582 citiri
Fostă directoare de școală filmată dezbrăcată alături de elevul ei, numită inspectoare de arte
Diana Tăicuțu, noul inspector de arte la IȘJ Vrancea FOTO Facebook/Diana Tăicuțu

Zilele acesta este mare agitație în școli și la inspectoratele școlare din toată țara, ca urmare a faptului că urmează să fie numiți cu delegație mii de directori, directori adjuncți și inspectori școlari, în perspectiva debutului noului an școlar.

În unele județe, consiliile de administrație ale inspectoratelor școlare s-au întrunit deja și au operat primele schimbări, care vor fi valabile cel puțin până la organizarea unor concursuri pentru aceste funcții, cel mai probabil la sfârșitul acestui an, așa cum s-a exprimat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

În județul Vrancea o astfel de numire controversată s-a făcut pentru postul de inspector școlar de arte, funcție în care a fost numită o fostă directoare a Liceului de Artă “Gh. Tatarescu” din Focşani, protagonista unui scandal imens în urmă cu trei ani, când fotografii și imagini video cu ea complet dezbrăcată, în scene tandre alături de un elev, au apărut în presă. În urma acelui scandal profesoara a demisionat de la conducerea școlii.

Diana Tăicuțu este profesoară de pictură și o înlocuiește în funcția de inspector școlar pe Doina Colavinni, profesoară de muzică, o personalitate distinctă a județului, cu performanțe în domeniul pe care îl stăpânește cel mai bine, pian.

Doina Colavinni era inspector de cel puțin zece ani și, din informațiile noastre, nu se mai afla în grațiile actualei conduceri a Inspectoratului Școlar Vrancea, instituție politizată masiv în ultimul an.

Daniela Marchitan, șefa Inspectoratului Școlar Vrancea nu ne-a răspuns la telefon pentru a ne preciza care au fost argumentele care au primat în cazul propunerii în acest post a unei persoane care a fost sancționată pentru scandalul în care a implicat școala pe care o conducea. Nici noul inspector nu a fost de găsit pentru un punct de vedere pe acest caz, mai ales că pedepsele numeroase primite acum trei ani abia s-au șters, unele dintre ele.

"Nu credeam că se va expune chiar așa, după toate cele întâmplate. Probabil va curge multă cerneală după această numire", ne-a declarat o profesoară din Liceul de Artă.

Povestea scandalului amoros

În anul 2018, pe o pagină de Facebook au fost postate fotografii în care profesoara de pictură apare în ipostaze explicite alături de un elev de clasa a XII, în vârstă de 19 ani, prin urmare major, cu explicația „Arta sexului la Focşani. Directoarea liceului de Arte transformă elevii în jucării sexuale şi predă la domiciliu”.

S-a menționat atunci că imaginile au fost surprinse de o cameră de supraveghere montată de fostul soț al profesoarei, cu scopul de a dovedi infidelitatea ei.

Imaginile nu au stat foarte mult pe pagina Facebook, fiind șterse, însă ele au fost preluate în presă, lucru care a condus la declanșarea imensului scandal, totul culminând cu o cercetare disciplinară încheiată prost pentru profesoară.

Dianei Tăicuțu i s-a suspendat pentru o perioadă de trei ani dreptul de a se înscrie la un concurs pentru a ocupa o funcţie didactică superioară, rămânând doar simplă profesoară, fără drept de a primi gradație de merit.

Ea a mai primit încă patru sancţiuni complementare la nivel de unitate de învăţământ, conform codului de etică al şcolii, respectiv i s-a suspendat dreptul de a fi diriginte timp de patru ani, să predea doar la gimnaziu și să nu poată însoţi elevi în tabere sau la olimpiade şcolare. De asemenea, s-a stabilit că nu va putea fi niciodată director al Liceului de Artă.

Profesoara nu a contestat măsurile, asumându-și responsabilitatea pentru cele întâmplate.

Fostul soț, care este tot profesor la acel liceu, a primit doar un avertisment scris pentru faptul că a adus prejudicii de imagine liceului, întrucât a ieşit în presă cu informaţii despre acest scandal.

Cât despre elevul amorezat, acestuia i s-au scăzut două puncte la media de la purtare, fapt pentru care a pierdut o bursă pe care o câştigase de la Casa Regală României, tânărul fiind un apreciat şi talentat artist plastic.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Panică într-un supermarket din Focșani: Clienți evacuați, după ce o servietă suspectă a fost observată în parcare
Panică într-un supermarket din Focșani: Clienți evacuați, după ce o servietă suspectă a fost observată în parcare
Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Vrancea a anunțat că zeci de persoane au fost evacuate, vineri, 19 aprilie, dintr-un supermarket din municipiul Focşani după ce o servietă suspectă a...
Două fete, de 6 și 11 ani, atacate cu un cuțit în apropierea unei școli din Franța. Primele informații despre agresor
Două fete, de 6 și 11 ani, atacate cu un cuțit în apropierea unei școli din Franța. Primele informații despre agresor
Două fete de 6 și 11 ani au fost transportate la spital joi, 18 aprilie, după ce au fost atacate cu un cuțit de un bărbat, în apropierea unei școli. Incidentul a avut loc în orașul...
#Inspector, #ARTE, #scoala, #Vrancea , #educatie
Comentarii
Poza Nonpolitikon
Nonpolitikon
rank 5
S-a prescris, Bre! Ceee, a beut-acu' douăj' de ani?