Cu fata la alegatori: Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală. Sociolog: Se vor faulta unul pe celălalt

Reactia invatatoarei in scandalul martisorului: Cuvantul "urat" nici n-a existat in exprimarea mea

Joi, 04 Martie 2021, ora 19:49
9178 citiri
Reactia invatatoarei in scandalul martisorului: Cuvantul "urat" nici n-a existat in exprimarea mea
Invatatoarea Gheorghita Amzarescu spune ca nu a folosit cuvantul "urat"/Foto: Digi24

Gheorghita Amzarescu, invatatoarea din Arges acuzata ca ar fi fost nemultumita de martisorul primit de la un elev, a reactionat joi, 4 martie, spunand ca nu a folosit cuvantul "urat" si ca este vorba doar de o interpretare a vorbelor sale.

"Pe 1 martie, am intrat in clasa, am salutat copiii in mod cuviincios, ca de fiecare data, si elevul acesta despre care s-a facut un subiect de discutie a venit la mine cand am ajuns la catedra. Intr-o mana avea un martisor confectionat de marime mai mare, eu am crezut ca e cumparat - si am si spus: de ce ai cumparat? - si intr-o mana cu o ciocolata. Am spus: de ce ai dat atatia bani, pentru ca stiu ca sunt scumpe. Era de ajuns celalalt obiect. Zic: multumesc, pune-l pe catedra, pentru ca acum nu va mai pot imbratisa.

Le-a lasat pe catedra, a mers in banca. Cand a ajuns in banca, a spus: e facut de tatal meu. Foarte bine, o sa-l pun in vitrina. Si este in vitrina clasei, in dulap, cu atat mai mult cu cat e confectionat si il avem aici ca model si, fiind in prima banca, il poti observa mereu.

In clasa totul a decurs normal, ca intr-o zi normala, cu veselia lor de copii, cu mersul in pauza. Absolut nicio raza de tristete.

Probabil e o interpretare. Atata timp cat spune... prima reactie cu cuvantul "urat", nici n-a existat in exprimarea mea, nu a existat acel cuvant nici toata ziua. Eu nu folosesc acest cuvant. In special in clasa nu folosesc asa ceva", a declarat invatatoarea la Digi24.

Scandalul elevului suparat ca invatoarei nu i-a placut martisorul

Un elev de clasa a III-a dintr-o scoala din comuna argeseana Slobozia a spus ca nu mai vrea sa mearga la scoala, reclamand ca invatatoarea l-a umilit dupa ce i-a oferit un martisor, spunandu-i ca martisorul confectionat de el este urat, arata adevarul.ro.

Potrivit sursei citate, incidentul a avut loc luni 1 martie 2021. Elevul ar fi mers la scoala cu o ciocolata si un martisor confectionat de el si i l-a oferit invatatoarei, numai ca aceasta l-ar fi umilit in fata colegilor, spunandu-i ca martisorul este urat si ca el nu a fost in stare sa cumpere un martisor de calitate.

Baietelul a ajuns acasa plangand dupa ore si le-a spus parintilor ca invatatoarea l-a jignit.

Potrivit adevarul.ro, superiorii ierarhici ai invatatoarei de la scoala din Slobozia precizeaza ca au analizat cazul si ca nu se impune ca aceasta sa fie cercetata disciplinar.

Sursa citata mai arata ca parintii baiatului, care a fost diagnosticat ca fiind hiperactiv, au facut sesizare si la Inspectoratul Scolar Arges si precizeaza ca au venituri foarte mici ca sa isi poata permite sa cumpere martisoare.

In plus, baietelul are o afectiune oftalmologica, avand nevoie de interventii chirurgicale la ambii ochi. Rudele copilului spun ca acesta este extrem de afectat de incident si ca nu mai vrea sa mearga la scoala de frica invatatoarei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Două fete, de 6 și 11 ani, atacate cu un cuțit în apropierea unei școli din Franța. Primele informații despre agresor
Două fete, de 6 și 11 ani, atacate cu un cuțit în apropierea unei școli din Franța. Primele informații despre agresor
Două fete de 6 și 11 ani au fost transportate la spital joi, 18 aprilie, după ce au fost atacate cu un cuțit de un bărbat, în apropierea unei școli. Incidentul a avut loc în orașul...
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Copreşedintele partidului REPER, Dragoş Pîslaru, a declarat că, prin retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei de către coaliţie, „mafia patronată de...
#invatatoare, #martisor, #scoala, #educatie , #educatie