Selectie de copii supradotati, intr-un program-pilot organizat in Capitala

Joi, 13 Mai 2010, ora 17:58
2542 citiri
Selectie de copii supradotati, intr-un program-pilot organizat in Capitala

Incepand de sambata, timp de o luna, 1.000 de copii din Bucuresti vor fi testati pentru a li se descoperi inteligentele multiple, mai simplu spus pentru a se stabili daca sunt supradotati, urmand ca, pentru un an, 30 dintre cei selectionati sa urmeze un program de dezvoltare a abilitatilor.

Asemenea centre exista in alte tari de mai multe decenii, in Germania functionand inca din anii '80. La noi, desi exista legislatie si, de asemenea, recomandari internationale, infiintarea centrelor de excelenta s-a facut mai ales la modul declarativ, acest proiect fiind lansat acum in premiera, scrie Romania libera.

Centrul de Inovatie Didactica va functiona pentru o perioada de doi ani in cadrul Scolii Generale nr. 155 "Preasfanta Fecioara Maria" din sectorul 6.

Timp de o luna, intre 15 mai si 15 iunie, se va desfasura proiectul-pilot de testare faza preliminara - screening-ul a 1.000 de copii cu varste intre 9 si 12 ani.

Acestia au fost deja selectionati pe baza criteriilor furnizate de asociatia initiatoare - IRSCA Gifted Education - si, totodata, a recomandarilor facute de invatatori si profesori din 21 de scoli.

In acest fel, se incearca nu doar descoperirea de noi talente in toate domeniile, cat mai ales sprijinirea acestora pentru a se materializa.

TV Ziare.com: Romania are de doua ori mai multi copii supradotati ca media globala

A fost lansat primul centru educational dedicat copiilor supradotati

Dezvoltarea abilitatilor copiilor care vor fi selectati se va face intr-un stil complet nou. Concret, personalul, va adapta stilurile de predare si curricula la nevoile si personalitatea copilului. Mijloacele-cheie folosite sunt curricula imbogatita, mentorat, tutoring, accelerare.

Centrul va merge pe un program de cursuri de tip after-school pentru 30 de copii selectionati anual.

Date suplimentare privind proiectul si cum putem sustine copiii talentati sa nu se piarda pe drum se pot afla accesand site-ul Centrul Gifted Education.

Citeste si:
Klaus Iohannis, la volanul noului model Dacia Duster. „Firmele s-au pregătit pentru continuarea activităţilor economice” VIDEO
Klaus Iohannis, la volanul noului model Dacia Duster. „Firmele s-au pregătit pentru continuarea activităţilor economice” VIDEO
Preşedintele Klaus Iohannis a testat sâmbătă, 18 septembrie, noul model Dacia Duster, varianta facelift produsă la Mioveni. Șeful statului a mărturisit că experienţa şofatului a fost...
Congresul PNL s-ar putea ține în aer liber, susține Ludovic Orban
Congresul PNL s-ar putea ține în aer liber, susține Ludovic Orban
Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat sâmbătă că au fost pregătite două variante de rezervă cu privire la locul în care se va desfăşura Congresul şi e posibil ca acesta să se...
Sursa: Ziare.com