Sindicatele din invatamant cer ca urmatorul ministru al Educatiei sa fie responsabil, sa nu bulverseze mai rau

Joi, 27 Septembrie 2018, ora 23:58

   

Sindicatele din invatamant cer ca urmatorul ministru al Educatiei sa fie responsabil, sa nu bulverseze mai rau
Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI) face apel la Guvern sa aleaga si sa propuna cu responsabilitate urmatoarea persoana care sa preia portofoliul de la Ministerul Educatiei, dupa demisia lui Valentin Popa, spunand ca trebuie sa fie un om onest, deschis dialogului, care isi doreste ca educatia din Romania sa evolueze, nu doar sa ocupe o functie politica.

FSLI atrage atentia ca sistemul educational are nevoie de stabilitate, iar o reforma reala nu poate fi facuta cu schimbari de la o zi la alta, cu oameni care nu pot continua proiectele incepute deja.

Sindicalistii din educatie spun ca prin demisia lui Valentin Popa, sistemul de invatamant nu trebuie sa fie destabilizat, pentru ca educatia din Romania are nevoie de stabilitate si coerenta prin masuri, iar o reforma reala a sistemului nu poate fi facuta cu schimbari de la o zi la alta si cu oameni care nu pot continua niste proiecte incepute si discutat deja cu partenerii sociali.

FSLI face astfel apel la Guvern sa propuna cu responsabilitate urmatoarea persoana care va prelua portofoliul de la Ministerul Educatiei, care trebuie sa fie "un profesionist, un bun cunoscator al sistemului de invatamant, un om onest, transparent si deschis dialogului social, care isi doreste ca scoala romaneasca sa evolueze si care nu ocupa doar o functie politica".

"Consider ca doar un parteneriat real, fara interese ascunse poate ajuta sistemul de invatamant din Romania sa evolueze. Federatia noastra si-a aratat tot timpul disponibilitatea pentru a lucra cot la cot cu ceilalti parteneri sociali la ceea ce inseamna imbunatatirea conditiilor de lucru pentru angajatii din invatamant, cresterea gradului de finantare, precum si schimbarea opticii in ceea ce priveste pregatirea elevilor. Orice schimbare nepotrivita poate sa bulverseze cursul unor proiecte care au fost demarate. Nu avem nevoie de bajbaieli in masurile noului ministru al Educatiei Nationale, ci de un partener interesat in mod real sa ajute educatia", sustine presedintele FSLI, Simion Hancescu.Valentin Popa a demisionat, joi, din functia de ministru al Educatiei.

Citeste si:

Urmareste Ziare.com pe Facebook   si  pe Instagram   Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Sursa: NEWS.RO

Articol citit de 2792 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
roion
rank 5
FSLI sluga PSD
Sa trezit slugoiul!
Ce a facut FSLI cat timp la butoane a fost Agramatul?
Ce a facut FSLI cu aberatiile din manualele copiilor?
Ce a facut FSLI in 29 de ani bine pentru invatamant?
A sunat ceasul si acum mai vrea niste oscioare de ros!
IonBr
rank 5
Sindicatul în învățământ
nu dorește decat liniște pentru operațiunea "Scoaterea de proști cu facultate, pe bandă rulantă". Evident pe bani!
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor