Ziare.com

Sociolog: Daca reducem dreptul de vot celor fara 8 clase, PSD dispare de pe scena politica Interviu

de Florin Necula
Joi, 01 August 2013, ora 18:30

   

Sociolog: Daca reducem dreptul de vot celor fara 8 clase, PSD dispare de pe scena politica Interviu
Nivelul crescut al analfabetismului si al celor fara o scoala primara terminata, in Romania, nu afecteaza procesul de vot. In caz contrar, PSD ar disparea de pe scena politica, este de parere sociologul Bruno Stefan, presedintele Fundatiei "Biroul de Cercetari Sociale".

Acesta a comentat, pentru Ziare.com, rezultatele recensamantului din anul 2011, in ce priveste educatia celor care traiesc in Romania, scotand in evidenta situatia foarte proasta a invatamantului romanesc.

Din totalul populatiei stabile de 10 ani si peste, 44,2% au nivel scazut de educatie (primar, gimnazial sau fara scoala absolvita), 41,4% nivel mediu (postliceal, liceal, profesional sau tehnic de maistri) si 14,4% nivel superior. In anul 2011, erau 245,4 mii de persoane analfabete.

Romania, mai apropiata de Rusia si Ucraina, decat de Ungaria si Cehia

Cat de rau sta Romania, comparativ cu celelalte tari din lume si din regiune?

Romania sta foarte rau la capitolul educatie. (...) In realitate, a avut loc o scadere a calitatii actului educational. Iar aceasta scadere este si mai vizibila cu cat tendintele de crestere a calitatii sistemului de invatamant sunt mult mai accelerate in tarile Europei nordice decat erau in urma cu un deceniu.

Se iau acum in calcul cheltuielile alocate educatiei din totalul cheltuielilor publice, cheltuielile pe elev ca procent din PIB pe cap de locuitor, speranta de viata scolara, numarul anilor de educatie scolara ai profesorilor, numarul somerilor in functie de nivelul de studii, rata abandonului scolar etc.

Datele sunt prezentate in rapoartele internationale comparativ pentru fiecare tara. Gruparea lor in ordine descrescatoare ne arata ca exista in Europa un grup de tari care au un sistem educational performant (Finlanda, Marea Britanie, Elvetia, Irlanda, Danemarca, Polonia, Germania, Belgia), tari cu un sistem educational mediu (Ungaria, Franta, Austria, Italia, Spania, Suedia, Olanda) si tari un un sistem educational scazut (Romania, Bulgaria, Grecia, Cehia). (..) Statisticile arata ca Romania se indeparteaza tot mai mult de valorile tarilor nord-vestice ale Europei. Viteza cu care merge contra curentului, asemanandu-se mai degraba cu Rusia si Ucraina decat cu Ungaria si Cehia, variaza statistic in functie de ciclurile electorale.

Reteta unui invatamant de succes: fara teme si examene

(...) In ultimii doi ani, observam o revenire la modelul ruso-ucrainean de invatamant, caracterizat prin competititivitate scazuta, inovatie aproape zero, economie controlata politic, interventionism guvernamental agresiv, materii scolare stufoase, adesea inutile, birocratie si coruptie, excluziune sociala, initiativa privata nula. Sistemul educational comunist porneste de la stat catre individ si nu invers, asa cum exista in tarile vestice.

Din acest motiv, capitalul intelectual al scolilor, liceelor si universitatilor romanesti este foarte scazut. Asta nu inseamna ca inteligenta celor care le populeaza este scazuta, ci ca normele, valorile, regulile dupa care functioneaza au incorporate in ele o inteligenta scazuta, blocand creativitatea, inovatia, antreprenoriatul, libera initiativa, responsabilitatea.

"Decanii si rectorii socialisti din Romania scot plagiatori si analfabeti"

Care sunt cauzele nivelului scazut de educatie - doar 14% dintre cei recenzati au studii superioare - in conditiile in care multe dintre facultati si diplome sunt indoielnice? Dintre acestia, mai putin de 230 de mii au trecut de invatamantul universitar de licenta, adica putin peste 1% din numarul total al locuitorilor tarii.

Cauzele tin de rolul nefast jucat de socialism in invatamant. Profesorii stiau in 1990 ca sistemul romanesc de invatamant era prost, dar nu aveau puterea sa-l schimbe. Asa ca au sustinut fatis la alegerile din 1996 partidele pro-occidentale, ajutandu-le sa castige alegerile. Cand socialistii au inteles ce forta electorala are aceasta categorie sociala, au inceput distrugerea sistematica a ei.

In fruntea scolilor, liceelor si universitatilor au fost numiti simpatizanti politici, care si-au format o clica manageriala ce a blocat sansele de promovare ale celor care nu gandeau ca ei: au blocat bursele, schimburile universitare, posturile didactice ale celor care nu agreau socialismul. Si au trimis in schimb la specializari personaje slab pregatite profesional, dar obediente si predispuse la tot felul de complicitati murdare.

INS a publicat rezultatele finale ale recensamantului - suntem mai putini romani

Faptul ca decanii, rectorii sau directorii sunt importanti membri de partid si activisti zelosi ai partidelor politice (in special ai PSD) este responsabil de nivelul scazut al sistemului de invatamant romanesc. Decanii si rectorii universitatilor Harvard, MIT, London Business School afirma cu mandrie "noi scoatem specialisti, nu socialisti". Decanii si rectorii socialisti ai scolilor romanesti scot plagiatori, demagogi, impostori cu diplome cuparate pe nemerit, analfabeti in ponderi neintalnite nicaieri in Occident.

Aveam 245 de mii de analfabeti, adica 1,4% din total, in anul 2011. Cat de mare este acest numar?

Prin comparatie cu anul 1930, cand aveam 55% oameni fara scoala, procentul acesta este mic. Dar eradicarea analfabetismului s-a produs mai rapid in alte tari decat la noi. Daca ne uitam cu atentie cine sunt analfabetii Romaniei descoperim ca cei mai multi sunt de origine rroma si atunci putem trage concluzia unui rasism educational practicat de statul roman. Rata analfabetismului este un indicator clar al excluziunii sociale, iar excluziunea sociala este de neacceptat in tari precum Finlanda, SUA, Norvegia, Elvetia, Japonia, Hong Kong, etc.

Daca directorii de scoli ar fi sanctionati pentru copiii rromilor lasati in afara sistemului educational, problema aceasta ar disparea imediat. Indiferenta lor a fost insa stimulata administrativ si politic de sefii acestor directori.

Dintre analfabeti, aproape 230 de mii au drept de vot. Ar trebui ingradit dreptul de vot de gradul de scolarizare - o scoala primara absolvita sau macar capacitatea de a citi si de a scrie?

In Finlanda a existat inca din anul 1400 o lege care reducea o parte din drepturile civile persoanelor care nu au studii scolare minimale, printre care si dreptul de a alege sau de a fi ales intr-o functie publica. Iar acea lege este in vigoare si azi, dar statul a facut tot ce s-a putut pentru a reduce spre zero numarul acelor persoane.

Daca am reduce dreptul de vot persoanelor care nu au absolvit 8 clase, PSD ar disparea de pe scena politica. Si cat timp este la putere el nu va promova o asemenea masura, dar nici nu va face ceva pentru reducerea ponderii acestor oameni needucati. Ei sunt o masa de manevra usor de folosit electoral: cu o punga cu malai, fasole si ulei ori cu 50 lei ei sunt cel mai usor de cumparat sa voteze asa cum li se cere.

Mai putini, mai batrani, fara pensii, fara viitor - pericolul relevat de recensamant - Interviu

Exista un numar dublu de femei care nu stiu sa scrie sau sa citeasca, fata de barbati. De ce se intampla acest lucru?

Analfabetismul a fost mai mare in randul femeilor in toata lumea pana acum 4-6 decenii, dar politicile de incluziune sociala ale unor state au facut ca aceste cazuri sa fie extrem de rare. In Danemarca de pilda 72% dintre femei sunt active pe piata muncii, fata de 79% dintre barbati. In Occident educatia reduce ponderea casnicelor pentru ca exista o piata a muncii foarte atractiva si dinamica.

In Romania locurile de munca reprezinta o mare problema; corelata cu sistemul educational deficitar, oferim motive serioase unor femei sa ramana in afara sistemelor sociale, in interiorul propriilor gospodarii, ocupandu-se cu cresterea copiilor si cultivarea gradinilor proprii.

Cum schimba romanii cu studii in afara invatamantul romanesc

Cu toate acestea, numarul romanilor cu studii superioare care continua studiile si/sau profeseaza in afara tarii este considerabil. In ce masura ar fi putut ei sa schimbe situatia educatiei din Romania, daca ar fi ramas? Ce i-ar fi putut tine sau ce i-ar putea aduce inapoi? Catre ce se indreapta acest fenomen?

Cu cat oamenii sunt mai educati, cu atat descopera ca institutiile, organizatiile au o forta cu care greu pot lupta. Organizatiile mari nu se schimba la presiunile oamenilor din interiorul lor, ci la presiuni externe. Daca cei care au parasit universitatile romanesti ducandu-se in alte tari ar fi ramas aici, ar fi ingrosat numarul celor scarbiti sau revoltati de ceea ce se petrece aici, dar n-ar fi putut face mai mult decat ei.

Asa ei pot schimba in bine lucrurile din Romania avand in spate institutii occidentale puternice - si se intampla lucrul asta: forteaza scolile, liceele si universitatile sa trimita cat mai multi profesori la specializari in strainatate, cat mai multe burse pentru elevii si studentii merituosi, organizeaza conferinte la care ii atrag pe cei din tara, trimit materiale informative catre universitatile romanesti.

Cred ca datorita lor exista inca speranta si dinamism, mobilitate si oarece profesionalism. Cand au venit inapoi au avut multe sperante si au reusit sa faca destule lucruri bune. Dar pe masura ce trece timpul isi dau seama ca aici totul se realizeaza cu mult mai mare greutate si cu rezultate tot mai mici. Legatura cu inteligenta romaneasca din Occident este o solutie importanta pentru mentinerea Romaniei in afara sferei de interes a Rusiei si racordarea ei la valorile europene.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 761164 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
109 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente
 

 

De unde l-ati scos si pe asta, basistilor

Nu mai tampenii spune. Dupa ce boc si funeriu au portocalizat tot invatamantul preuniversitar si universitar,inclusiv femeile de serviciu acum da vina pe PSD ca a infiltrat invatamantul cu politruci. Boc nu si-a pus in functii toti colegii zootehnisti specialisti in drept constitutional facuti la apelul de seara. Toate rectoratele si decanatele facultatilor,comisiile de etica si acordare a titlurilor universitare au fost garnisite cu politruci portocalii sau de cei cu stipendii grase acordate partidul prezidential. PeDeleba si prezidel au dat in 2009 anul alegerilor pt PE-EBA si prezidentiale pensii sociale(900000) de 300 si apoi de 350 tuturor celor care neavand scoala nu au lucrat o zi in viata lor pt a-si mari bazinul electoral,acestia fiind apoi amenintati ca daca nu voteaza pe baseRau li se ia pensia. Nu a vazut sociologul incompetenta ce colcaia peste tot in administratia lui boc si MRU plina de sfertodocti licentiati pe banda rulanda de universitatile particulare sustinute politic

 

:)))

Fara comentarii ;)))

 

In traducere libera", votezi PSD, votezi incultura si

infantilismul politic.
PSD = cel mult 7 clase!
Asa va trebuie celor care ati ales sa ramaneti saraci si prosti!

se vede clar aici pe forum cine voteaza cu PSD !

nu trebuia sa confirme sociologul ceea ce stim toti de 23 de ani !
intre timp , analfabetii care voteaza cu PSD s-au blindat cu diplome false , dar tot degeaba !

Din cauza prostiei Parlamentul e plin de lichele.

Ar trebui ca sa nu mai aiba drept de vot cei care nu sunt capabili sa aiba discernamant din cauza prostiei. Insa cine sa voteze o asemenea lege???

elena7777777 - zambarato, "incultura si

...infantilismul politic" au adus Romania la stadiul in care se afla acum, cu un guvern incompetent si un parlament supradimensionat, plin de penali si agramati, dintr-aceia cu diplome cumparate de la tarabele universitatilor particulare. Crezi ca Romania are vreo sansa de progres cu asa conducatori? Hai sa nu ne mintim...
Pacat ca atatia oameni inteligenti, bine pregatiti si cu intentii dintre cele mai nobile sunt tinuti deoparte si tratati ca niste contagiosi...

...

...adica cei fara scoala prea multa (sau fara educatie, informatii si cateva circumvolutiuni) sunt 7,4 milioane?

Ai uitat sa-i scazi pe cei peste2,7 milioane de

romani inventati de Sistemul Dragnea!
In rest, mda, cam atati.
Si daca Ambramburica va continua direct sau prin interpusi sa se ocupe de invatamantul romanesc, iar Tonta si Lenesul National vor conduce "cinstit" tara, in cativa ani numarul se dubleaza, si in Romania se instaleaza iarasi totalitarismul si dictatura.

Sapte ani de acasa ne trebuie!

Democratia inseamna vointa poporului.Oare distrugerea tarii din ultimii 23 de ani a fost dorinta poporului? A vrut poporul privatizari,investitori, distrugerea agriculturii, economiei, a uzinelor, combinatelor,resursele petrol gaze aur oferite strainilor, avrut poporul lipsa educatiei,sanatatii, lipsa sigurantei pe strada, banci care jefuiesc, asigurari, pensii private,a vrut poporul ca ue, sa ne impuna homosexualitate si destrabalare?Nu!Au vrut tradatorii strainii,sa fim colonie de sclavi!De ce debiteaza ei viclenii: “statull e cel mai prost admnistrator,ne trebuie stat minimal“?Daca asta inseamna democratie,ue, occident,cu siguranta ca poporul ortodox,suveran si independent nu doreste asa ceva, subminarea statului sa ajunga colonie de sclavi la straini.Oare sintem constienti de catastrofa vanzarii pamantului agricol catre straini?Zi de zi mijloacele lor de indobitocire in masa pe care au pus monopol(tv, ziare,net)ne impun “civilizatia“ occidentala: homosexualitate, droguri, coruptie(lobby), lacomie de bani, hotia bancherilor, alimente otravite,multiculturalism, capitalism, comunism, sionism, masonerie, ateism! Cea mai mare inselatorie din istorie: libertate egalitate fraternitate...sub aceasta masca perfida(cind ei erau secreti)organizatiile oculte iudeomasonice au adus demonocratia, adica omul indobitocit cu paine si circ, si controlat cu cip si card in ziua de azi(cind au devenit discreti)au distrus fundamentul crestin bazat pe credinta si morala si puterea care vine numai de la Dumnezeu, si au introdus conceptul viclean ca puterea vine de la popor. Dar, popor care este controlat cu paine si circ, cip si card, minciuna si viclenie!Iar acolo unde nu merge cu indobitocire, pentru a-si atinge scopul, intervin in forta: de la ghilotina rev franceze, la forta armata din ziua de azi, asupra popoarelor care isi apara resursele,familia cultura religia lor(Serbia,Irak, Siria, Egipt, Libia...)pentru a instaura o dictatura mondiala anticristica antiumana...

 

"carte multa nu se cere!fii naiv!sa ai putere!tai fier vechi!!

si sa bei bere"; fara alte comentarii....

Sociologul meu imi comunica.

PDL-ul este disparut, cateva succesuri si postacii de pe ziare.com nu cred ca mai intrunesc 5 % ca sa-l salveze. Adio PDL !

Personal as merge cu mult mai departe de-atit...

Eu am foarte mari dubii ca statul in care votul bowului este egal cu cel al intzeleptului ar fi un stat democratic!
Pai mai egalitarism, recte comunism al dreptului de alege, nu poate exista. In sensul asta capitalismul a reusit "mariajul sublim" cu comunismul: si-au dat mina peste turmele de miliarde de necuvintatoare pe care le stapinesc absolut si total cu asa-zisul...

...VOT UNIVERSAL!

Care, macar la nivel logic, este de o stupiditate perfect disimulata in "shansa" poporului de a ... alege!
nu zau?... Serios?!?...
Sa-mi spunetzi si mie cind, vreodata, in istoria umanitatzii, poporul - oricare popor! - chiar a ales ceva cu neuronii proprii, in cunoshtintza de cauza!?!

In rest, dac-ar fi sa voteze doar cei aptzi cerebral, chiar in stare sa faca CONSHTIENT cele mai bune alegeri, probabil ca am umple - la nivel de Romanica - cel mult un stadion. De marimea Natzional Arena...
Nasol, nu?...
Mai ales pt. aia multzi - helas!, nu de putzine ori fara ... valoare umana adaugata - de sint capraritzi veshnic de aia putzini, nu de putzine ori cel mai putzin merituoshi....

Bref, daca eliminam din procesul de votare totzi analfabetzii, totzi adultzii peste virsta activa, pe totzi cei sub 21 de ani, dizabilitatzii psihic, pushcariashii, pensionarele politruce de Bacau, totzi cei ce nu platesc impozite si taxe tzarii pt. care-si exercita votul, pe cei cu IQ-ul sub - Ooops! - 2 digitzi cit si - vorba sotziei - chiar femeile(ca si-asa voteaza doar cu - no offence! - estrogenii), atunci am avea realmente shansa sa existe alegeri corecte la optziuni ratzionale. Poate...
Da' nici asa nu e 100% sigur...

Pina la democratzia perticipativa reala, cu cetatzeni aptzi mintal sa faca alegeri politice viabile, creatoare de progres, cea mai apropiata varianta de un consens social ar fi...

...VOTUL OBLIGATORIU!

Macar vreo 30-40 de ani pina devine ... obicei. Adica pina cind "dreptul" de a vota se maturizeaza prin exercitarea "obligatziei" cetatzeneshti de a participa, fie si minimal, la Agora tzarii!

Enjoy?...
Engage?...

P.S.: Din ce vad eu de-atita timp prin "comentariile" de pe net, lucrurile merg insa din rau in si mai ... pro/st!
Iar singurele femei care posteaza curent pe forumul de discutzii de la articole si care, avind in vedere capacitatea de analiza, ar putea accede cu succes la vot, ar fi @ioanaiiiiii, @m.omidutza, @Melody si @delta. Care cred ca-i prea prea ... barbata!
Si cam atit.

Nu-i asa Silvico?!?...

Corect titlul articolului ! Aia aunt MITICII din vechiul regat !

Bu-i pamnt ca si ARDEALUL nu e om cm ca ARDEELEANHU !

Iar daca reducem dreptul de vot celor fara 4 clase,

dispare de pe scena Partidul Poporului Dan Diaconescu.

 

Hmmm

Bre, este un non-sens ceea ce zici. Daca se reduce dreptul la cei fara 8 clase, surpriza, se va reduce implicit si la cei fara 4 clase deci ceea ce spui tu este deja demonstrat si se numeste truism. :))

Asa este.

Am cautat solutii sa-l evit, dar pentru unii cititori nu ar mai fi fost la fel de explicit mesajul. Cu scuze.

Sociologul Bruno Stefan vorbeste de cultura politica.

Basismul a mutilat scoala romaneasca. Priviti si spuneti-mi cate clase au acesti postaci care sustin regimul basescu:Felicitari si la mai mare si multe succesuri postacilor !

Acesti postaci, fac cinste basismului-pedelist, pe Ziare.com.

SC USL Felix SRL

astazi, 20:46

Să nu afle capra ce prostii scrii pe aici, că nu

mai merge cu tine pe insula Lesbos. Are și ea niște standarde.
Motivul pentru care a fost sters: adreseaza insulte

UniuneaSatanistoLeninista

astazi, 19:28

Cantemire, MRU este un Oprea? E?ti ?i grav bolnav,

nu numai semianalfabet.
Motivul pentru care a fost sters: adreseaza insulte

UniuneaSatanistoLeninista

astazi, 19:17

A scris Ioana pana la ora 18:41? Nenorocita mai

este demen?a senila!
Motivul pentru care a fost sters: adreseaza insulte P.S. Mandria PDL lui si a Miscarii Populare.

Romania sta foarte rau la capitolul educatie. (...) In realitate, a avut loc o scadere a calitatii actului educational. Iar aceasta scadere este si mai vizibila cu cat tendintele de crestere a calitatii sistemului de invatamant sunt mult mai accelerate in tarile Europei nordice decat erau in urma cu un deceniu. Funeriu e vinovat.

Bruno Stefan nu se teme sa spuna adevarul !

El nu este angajat la trustul INTACT al lui Voiculescu !
Nu ia banii de la sediul Grivco.

@ORD-urosului ardelean vajnic politruc habarnaut ii spun atit:

Ardealul e tot Ardeal, si e bine merci tot acolo unde l-a miluit Bunul Dumnezeu.
Din pacate, conform, teoremei lui Murphy, ardelenii sint o constanta pe suprafata Ardealului. Din nenorocire insa, populatzia e in crestere si acolo. Cel putin dupa "statistica" bassesscului anti-natzional...

Iar ardeleni-ardeleni, adica aia adevaratzi, 100% si pur-singe nu mai exista cam de pe la ... 1848!
Dupa revolutzia pasoptista mai ramasesera extrem de putzini. Si si-au dat si aia obstescul sfirsit la Marea Unire de la 1918...

Apoi?...
Doar citziva nemuritori, cit sa-i numeri pe degetele de la doua miini. Si - helas! - bietii de ei nemuriti doar intre copertile cartilor de literatura...

Asa ca astia, cu gradul tau de ... kool-tura, bun simtz, caracter si ethos romanesc, desi locuiesc in Ardeal, sint orice altceva decit ardeleni!
Probabil ca, dupa regionalizarea asta kretina, o sa devenitzi struto-camila de care au mare nevoie ... "europenii" hungariotzi ai lui Tokes:

...TRANS - CARPATINI!

"Succesuri!", inteligentule...

Doar tu si vre-un comunistoid cred ce scrii tu.

Cauta argumente de actualitate altfel de dau pe mana lui Tokies !

Stiu ca nu suporti adevarul, stiu ca ficatul tau varsa venin, dar..... cui ai pasa ?

Frequently drawn conclusions:

Ce enormități poți să scrii!... o.O

Și, mă rog, ce anume sunt cei care stau in Ardeal?
Mitici? Șoldoveni?
Du-te cocoșel, mai paște cu restul "ființelor" păstorite de Becalu'!...

din pacate astia (PSD) au stiut sa vorbeasca

cu oamenii . S-au dus la ei , au mimat ca le pasa .
Ceilalti nu au facut asta .
De la actiunea din 2007 , declansata de Presedintele Basescu , de a merge din casa in casa nu s-a mai intamplat nimic . Presedintele trebuia sa stie si sa faca ceva , Boc trebuia sa stie si sa faca ceva .
Acum , e prea tarziu .

Sa traiti dupa cum ati votat !
dar si dupa cum va comportati ....

@fgrooster aka anioda

- corect , cu exceptia ioanei x 7i ! iar selectia care se face in cazu' votantilor , trebuie aplicata si candidatilor

@niciolae - Aici era vorba doar de alegatori...

Despre "aleshi" e o poveste mult mai complicata si de lunga analiza. Iar criteriile evident ca vor fi prohibitive pt. majoritatea imbeciloizzilor care-au ajuns in Parlament. Iar ex. psihologic si psihiatric sint musai!
De shcoli, credentziale, capabilitatzi, IQ sau ... limba romana - scris, citit si vorbit! - nici nu mai spun.

In rest, greshesti profund si nemeritat in ceea ce-o priveshte pe @ioanaiiiiii! Si mai sint si alte doamne din ... portofoliul Ziare.com care, daca ar accepta sa scrie curent pe mizeria asta de forum de-o suportam noi zi de zi, atunci multzi dintre grobienii, majoritarii djuvarieni si zerourile absolute ce salashuiesc pe-aici ar disparea in neant...

Nota: Daca tot insishti sa "comentezi" mishtocareshte doar 2 vorbe, 3 prostii si, citeodata si cite-un cuvint normal - ca astazi, aici -, s-ar putea sa te trec si pe tine la categoria ... femei! Sau la oricare dintre alea de nu ar trebui sa voteze. Oricare. Ad libitum...

P.S.: Cred totushi ca potzi mai mult. Mult mai mult...
Pt. binele general n-ar fi rau sa te straduieshti sa scrii mai "generos". Sau macar sa incerci. Pt. inceput ... 3 vorbe, 3 prostii!
Ar fi un progres.

No offence si sanatate!...

TotuLdevine perfect din Sept mbrie cand

......Voiculescu va fi incatusat si Antena 3 deatructurata.
Atunjci USL se usuca pe picioare si cade !

Fara ocolisuri asa..;.direct ? Un pumn in botul PSD,dar pe meritat !

Ei, uite-asa trebuie discutat cu ingamfatii PSD.

Felicitari d.lui Brino Stefan !

 

 

auzi?

Nu stii ce ai citit tonomatule; nu-i articol ci este un interviu dat de un "angajat politic portocaliu", respectiv Bruno Stefan. Urmareste sondajele date de BCS pana la alegeri si vezi ce gherle a dat. Cum poate face o asemenea afirmatie cand ultimile alegeri au aratat ca psd-ul a luat singur cel putin 35%? Va imbatati cu apa rece portocaliilor; dispareti intr-un an de pe scena politica a tarii!

Bre nea polpot,

interviul dat, a ajuns in ziar si este un articol.Daca nu esti de acord e treaba ta.

@polbac

- tata ! ti-am mai spus , le avem cu auzitu' , chiar si cu vazutu' si ganditu' !

Antonescu -presedintele preferat de majoritatea romanilor

restul este galagie de fundal.

Bruno Stefan a demascat structura bazala a PSD, MITICII !

Nu-i pamant ca si ARDEALUL.........!

Daca ii scoatem de la vot pe cei fara 8 clase raman sa voteze ...

... "PUPINCURISTII BASISTI" care e cu studii superioare ca si " individul" la care 7.4 milioane de romanii-au spus "iesi afara" ...

foarte relevant

Uite de aia suntem unde suntem, tot raul are o explicatie logica, lipsa educatiei populatiei ca si cauza si efect al neocomunismului ilescian duce la perpetuarea starii de fapt, popor indobitocit, saracit, se dezvolta grupurile de interese, baroni, miliardari de carton, viitorul este sumbru.

 

Bruno Stefan anunta asasinate PMP-PD si tot el este "insultat"

Ati ajuns in criminalitatea voastra sa cenzurati si Declaratia Universala a Drepturilor Omului? Pentru cele spuse ca persoana publica Bruno Stefan ar trebui dus in fata procurorilor si apoi ai judecatorilor.Stefan Bruno este contrazis de mafiot-alcoolic Basescu Traian, acesta cerseste voturi pentru mafia PDL-PMP doar prin satele unde nu sunt intelectuali si pt. a fi convingatiot ca le furta voturilor Basescu umbla beat printre oameni si le pipaie femeile,dand spectacole ca la circ.Bruno Stefan este analfabet ,nu cunoaste un drept frundamental al omului astfel prevazut in art.21 al Declaratiei Universale a Drepturilor Omului(DUDO) si inclus si-n Carta Drepturilor Fundamanetale ale Uniunii Europene.art.21 din DUDO stipuleaza: " Articolul 21
Orice persoana are dreptul de a lua parte la conducerea treburilor publice ale tarii sale, fie direct, fie prin reprezentanti liber alesi.
Orice persoana are dreptul de acces egal la functiile publice din tara sa.
Vointa poporului trebuie sa constituie baza puterii de stat; aceasta vointa trebuie sa fie exprimata prin alegeri nefalsificate, care sa aiba loc in mod periodic prin sufragiu universal, egal si exprimat prin vot secret sau urmind o procedura echivalenta care sa asigure libertatea votului."
Fiecarui om de pe planeta i se repspecta drepturile fundamenatle,nici Romania nu face exceptie de la aceste drepturi pe care statul este obligat sa le aplice tuturor romanilor. De cand a aparut PMP,partid de sorginte nazista tot mai multi securisti basisti ,falsi sociologi se trezesc vorbind fara sa gandeasca.
Sa spuna impostorul sociolog cum va reduce dreptul la vot al oamenilor care au doar 8 clase, sau mai bine sa spuna cum ii va asasina pe acesti oameni, cu un glonte in ceafa ,asa cum anunta consilierul mafiotului Basescu Lazaroiu?
Greseala pe care o face impostorul sociolog este aceea ca nu stie nimic despre romani,intelectualitatea romaneasca a votat si va vota cu USL ,iar proxinetii,prostituatele ,contrabandistii lui blejnar ,dar si batausii si alcoolicii din tara( un numar foarte mic ) vor vota cu neonazistii PMP-basescu.

Iliescu a vrut ca analfabetii sa decida pentru toti ceilalti !

-----------------------

 

bum comentariu, ora 12:33 - p r o s t i a nu se poate acoperi

... cu diplome, indiferent de numarul lor, si nici inteligenta nu se poate cumpara cu bani.

la PSD e posibil !

in PSD , hotii de buzunare sunt doctori , Iliescu e valoare , Visinescu are pensie grasa , crima e rasplatita cu bani grei , tradarea e un deliciu iar banditismul si jaful sunt capodopere de arta !

 

@Silvica - CEL MAI BUN CoMMENT al tau! EVER!!!...

Nici ca as putea fi mai de acord de-atita cu tine!
Magistrala zicere e un extras...

...auto-biografic, nuuu?!?

Enjoy!...
Engage!...

Pai au procedat in maniera leninista.

Si bolsevicii s-au folosit tot de drojdia societatii pentru a distruge intelectualitatea si burghezia.

 

Const, 00:07bunicul meu a fost victima Visinescu.

Tu ce fel de anticomuniost esti daca esti alaturi de securistul asasni basescu traian?Visinescu este creatia securiattii stalinist-BASISTE.Tortionarul Visinescu loveste exact asa cum alt tortionar si terorist international Basescu Traian a lovit un copil in fatza, cu pumnul strans. Derulati cele doua momente, Basescu loveste exact asa cum loveste si Visinescu in tinerii jurnalisti. Ura tortionarilor securitatii ceausiste, Visinescu , Basescu , Haineala ,kovesi , fata de mass-media fata de romanii care le deazvaluie crimele impotriva umanitatii nu trebuie ascunsa nici in Romania si nici international.
Uitati aici Basescu loveste un copil, numai planurile sunt diferite , pum, nul care loveste animalic in mod securist este la strans ca un ciocan, in mod comunist.Justitia are obligatia sa salveze societatea romaneasca de tortionarii Visinescu , Basescu care lovewsc in mass-media romaneasca , in copii , in romani.
http://www.youtube.com/watch?v=z6ZuUIIn0jI

Ce buni cunoscatori ai basism-iliismului sunteti !

prima consecinta a dezumanizarii securiste in Romania ,este aceea ca toti cei dezumanizati si care stau aliniati in spatele calailor lor din FC- PDL-PMP-Basescu,cred ca toti oamenii sunt asemeni lor. Va inselati pigmeilor ,oamneii ,chiar cu 8 clase din sate sunt foarte inteligenti se bucura cand pot sta de vorba cu profesori,preoti adevarati sau cu juristi,dar cel mai mult acesti oamenii cu mainile batatorite de munca se bucura cand le pui in mana o carte;atunci ochii lor se umezesc de lacrimi.Saptamana aceasta in mai multe sate din nordul Moldovei a ajuns cartea lui Victor Gaetan si Ciprian Nastasiu ,Pradarea Romaniei, astfel oamenii stiu si mai multe despre praduitorii PMP-Basescu Traian.

Tovarasa Ulivia, nu mai sint CAP-uri... Au plecat

si agitatorii comunisti...
Ar trebui sa ii scrieti direct coleglui Visinescu (brrr, ce nume acru...), poate va voteaza...

@Constant - Cit de jos poate ajunge un azilant?...

Fie el chiar si in Elvetzia???
Caracterul ne urmareshte peste tot, nu-i asa "cetatzene"?

Elvetzia e o tzara frumoasa cu oameni minunatzi. Din pacate nici elvetzienii nu sint imuni la euglenele verzi politruce care nu intzeleg natura criminala a lui kakabine tradatorul de neam si tzara. Poate tocmai pt. ca sint aidoma lui...

Nu tzi-e rushine absolut deloc sa incriminezi un om pe care nu-l cunoshti ca fiind ... "coleg" cu Vishinescu! Crezi probabil ca 'departarea' te pune la adapost de o actziune penala, nu?
Ai grija, nu totzi sintem tolerantzi cu mincinoshii, manipulatorii si dez-natzionalizatzii de dincolo de frontiere...

inceputul e mai greu

si continuam cu cei grasi,cu purtatori de handicap cu bruneti.etc.de unde dreku ideile astea?dreptul de vot e castigat legal constitutional .ca ne place sau nu.

 

Ce poti sa ceri de la sociologul portocaliilor

cel ce i-a dus cu sondajele si predictiile sale la marile victorii electorale din 2012.

 

Frequently corrected errors:

@oscar
01.08.2013, 13:05

Corect, pleOscar, este "Dupa ce boc si funeriu au portocalizat tot invatamantul (...) acum DAU vina..."
Nu te lăsa descurajat chiar dacă ți s-a spus că ești printre cei la care se referă sociologul, alături de cocoșel și alți "teligenți"...

Cenzurati un comentariu despre manelist Basescu ?

Iata aici ,Basescu este un manelist,un individ primitiv si alcoolic. despre institutionalizarea alcoolului nu mai este nevoir de nici un argument ,oriunde se duce prin sate Basescu indemana la alcoolism, mereu e cu sticla in mana ,beat critza, chiar voi pe ziare.com aveti zeci de articole cu Basesuc turmentat ca un tractorist.
Despre instituionalizarea manelismului de catre mafiot securist Basescu este plin internetul. Iata-l aici dansand, schelambaindu-se pe manele.Este basescu -manelistul presedintele romanilor?NU.
http://www.youtube.com/watch?v=PSjCvJvAbp0

Ai dreptate

Dar la orb nu-i dai carnet de conducere, la nebun nu-i dai permis port arma, dar la analfabet ii dai sa-ti decida viitorul. Logica ta cam doare.

Pe analfabet l-ai facut PRESEDINTELE USA, de-a...

.. bagat Dubya-Trascau si-o maxima foarte comunista: "Cine nu-i cu noi e cu teroristii". (Se vede ca n-a lipsit cap.somanu' de la invatzamantu' politic :-))).
Si pe analfabeta ai facut-o europarlamentara, de ne-a umplut vcu suucesuri in luarile de cuvant: rade Europa de noi. Succesurile se tzin lantz!

Bre, voi nu mai vedetzi un pic si de barna din ochii VOSTRI?
Ce maretzi shcolitzi intelectuali avetzi bah prin PDL-ul ala? :-( Un barcagiu atzi dat de preshedinte, o procuroare comunista atzi trimis-o "ca independenta" la Bruxelles (Macovei), pe fatuca Portocalezului gudurau la FMI atzi facut-o europarlamentara.. Mai ciocu'-mic drajilor, ca nu suntetzi mai breji decat gashca pestritza, de politruci derb.edei, a lui Ponta-USL! "Convietzuitzi" totzi hotzii si vanzatorii de Tzara de n-avetzi treaba, doar clantzaii si latraii mai facetzi un pic de galagie ca si-n cacialmaua aia de Razboi-Rece unde tot asa daduratz cu pliscu' DAR aveatzi Vestul cu Estul un Pact de Neagresiune pe 40 de ani 1945-1985 -semnat Stalin, Churchill & Truman- si v-atzi tzinut strict de el. Asa ca pssst! Mai domol cu oracaiala, nu va datzi broashte gonflabile ca mai imi pleznitzi p'aici!
Tot din "Abraham-FSN" va tragetzi si PDL si USL, asa ca mukles!
Telectualii si adshteptzii Natziunii, iaca scartz!: gramada de OPORTUNISTI tupeishti.

Sa analizam acaest paragraf:

"In ultimii doi ani, observam o revenire la modelul ruso-ucrainean de invatamant, caracterizat prin competititivitate scazuta, inovatie aproape zero, economie controlata politic, interventionism guvernamental agresiv, materii scolare stufoase, adesea inutile, birocratie si coruptie, excluziune sociala, initiativa privata nula. Sistemul educational comunist porneste de la stat catre individ si nu invers, asa cum exista in tarile vestice."
1. Se face o analiza a rezultatului recensamantului, dar se da vina pe ultimii doi ani. Adica a anilor care au trecut dupa recensamant?
2. De unde se trage concluzia ca a scazut competivitatea in invatamant in acesti ultimi doi ani. Introducerea examenelor de admitere si reducerea ponderii examenului de bacalaureat sau a mediilor pe parcursul anilor de studii creste concurenta, nu scade concurenta.
3. Eliminarea unor linii de studii sau chiar a unor universitati fantoma creste concurenta intre absoventii care se inscriu la examenele de admitere.
4. Numirea directorilor si inspectorilor pe criterii politice nu este specifica doar PSD-ului. Toate partideleau facut la fel, si PNL si PDL.
5. Materiile sunt stufoase dinainte de revolutie. Singurele schimbari au fost mutarea unor capitole intre anii de studiu. Iar daca s-a eliminat ceva, eliminarea a fost facuta aruncand cu zarul, astfel incat au disparut capitole indispesabile si au ramas altele care puteu fi eliminate.
Astept sa fiu contrazis prin dicutarea celor scrise mai sus, nu pe baza culorii ochilor, a presupusei apartenente politice, a varstei, sexului, etc... .

 

Capitalism = Analfabetism!

Inainte de 1989 nu existau analfabeti.
Invatamantul era foarte bun pana si in cele mai izolate catune.
Propaganda capitalista denigreaza cu mare nerusinare tot trecutul din care traieste acum.
Capitalismul a facut tot posibilul sa distruga invatamantul cu scopul de a transforma romanii in sclavi cuminti.
Mai mult, marii bogatasi sunt ei insisi semi-analfabeti si nici ei nici copiii lor, drogati si ucigasi pe sosele nu au interes pentru carte.
Toti politicienii, oameni de nimic, care nu au in cap decat imbogatirea nemasurata, sunt vinovati pentru prabusirea Romaniei.

 

Nu stiam noi.

Un lucru era sigur, 80% erau tampiti de regimul comunist de atunci,regimul socialist de astazi.

Tu n-ai facut scoala si tzi-ai luat diplomele

.. inainte de '89? Concluzia-i ca automat esti t.am.pit, nu? PSD-ist oricum si comunist, cam ASA o datzi pe goarna p'aici. Ilie Moromete ce studii la Oxford a avut? (Ca Valentin Ceaushescu le avea..). Era t.ampit nea Moromete, cand ii zicea in timpul Marii Secete, fiului sau politrucul ATEIST: "Na , acu' roaga-te la Moscova sa dea ploaie!"
Suntetzi niste fuduli mici la suflet si vandutzi BANULUI vestic. Credetzi voi ca Poporul este aici sa va stearga pe voi la q.oor, DASHTEPTZII Natziunii. Halal dashteptzi!
Bah, daca erau eliminatzi de la deciziile Politice totzi analfabetzii in 1789, Frantza n-avea Revolutzie, daca erau eliminatzi totzi analfabetzii intre Anno ZERO si Caderea Constantinopolului Imparatul Constantin n-avea Crestini si nici Cruciadele nu erau la Jerusalim, daca erau eliminatzi totzi ai fara scoala in Anglia n-ar fi fost nicio Magna carta Libertatum ca n-aveau aia TRUPA sa o impuna..
SI DACA ar fi fost eliminatzi totzi aia CU scoala si fara creier, atunci 90% din voi astia aici si 50% din electoratul amerloc n-ar avea dreptul sa deschida gura. N-ar fi fost nici "supes-shcolitu'" Dubya-Bush-jr presedinte, care o avea pe Condy Pilaf la Casa-dalba ca trebuia acolo cineva care sa stie sa scrie si sa citeasca...

Uite-va bah, "dashteptiii Natziunii", cam care va sunt baremurile vestice:
http://0.tqn.com/d/politicalhumor/1/0/f/f/get_a_brain_morans.jpg
Banda de arogantzi cu aere de intelectuali.

Cum poate acest Bruno Stefan sa se gandeasca la reducerea dreptului

De vot a unor cetateni romani,chiar daca nu au 8 clase ? Cu ce au gresit acesti oameni ?

 

pai asta a fost doctrina feseneului

comunistii care au fost la putere au fost pentru ca in romania nu exista democratie , planul B a lui iliescu si gasca care se afla acuma la butoane este exact ce au prevazut, sa ramina tot ei la putere si sa scape de glont prin indobitocirea masei electorale, privit de afara totul functioneaza ca uns , intradevar bine zis dac analfabetii dispar dispare si pesedeul.

 

@ioanaiiiii, nivelul tau de pregatire se vede din modul in...

care socotesti! Iata ce spui tu "pai sa facem o mica analiza a articolului

bazandu-ne pe citate din el! Deci, in 1996, aia destepti, "Asa ca au sustinut fatis la alegerile din 1996 partidele pro-occidentale, ajutandu-le sa castige alegerile" Partdiele astea, au condus din 96 pana in 2000, cand au venit iar socialistii la putere, unde au stat pana in 2004, cand a venit basescu cu fostele partide "pro-occidentale," si a stat, cu guvernele lui, pana in 2012.La o socoteala aritmetica, rezulta ca partidele pro-occidentale, au condus Romania, inclusiv invatamantul, 12 ani, din care 8 ani consecutiv. Una peste alta, suntem in ce priveste invatamantul dupa 8 ani de stapanire basista si in general, dupa multi ani in care au condus numa "partidele pro-ocidentale". Cum e invatamantul nostru?"materii scolare stufoase, adesea inutile, birocratie si coruptie,..." Minciuni pesediste.
Iata adevarul. Partidele "pro-occidentale" cum le numesti tu au fost la guvernare astfel:
- 1996 - 2000 guvernarea lui "tapu" Constantinescu
- 2005 - 2007 (martie) guven Alianta Da, pentru ca din martie 2007 pana in dec 2008 Tariceanu a cantat cum a dictat PSD-ul:
- 2009 - 2012 (aprilie) guvern Boc, Ungureanu, din mai 2012 pana in prezent USL,dar mai trebuie precizat ca in 2009 PSD a fost la guvernare alaturi de PDL.
In concluzie, partidele "pro-occidentale au fost la guvernare 8,8 ani (4 Constantinescu+2,3 ani alianta DA+2,5 ani guvern Boc, pentru ca in 2009 a fost si PSD).
In rest, din 23 de ani - 8 = 15 ani PSD sub diversele denumiri au guvernat inspre "fericirea" acestei tari.
Mai trebuie precizat ca PSD a guvernat intotdeauna cu majoritati confortabile, cand au avut Presedintele, Premierul, Presedintii camerelor, etc), iar ceilalti s-au chinuit intotdeauna cu majoritati fragile, sabotati permanent de comunisti - care si-au facut canale media cu care au manipulat populatia.
Acestea sunt adevaruri care nu pot fi contestate stimata doamna @Ioanaiiiii! Dar tu esti o jurista la fel de valoroasa ca idolul PONTA.

 

Lasa vraja zionisto-baptista

Du-te ia-tzi un sugiuc si vizioneaza si tu un film sa te mai culturalizezi:

Se vede de la o poshta ca scrietzi la Ziare DOAR in f(de) "Mecena" care va plateste. VOI va vaitatzi ca cica n-are Ghitza samadaul shicualile voatre inalte.. si TOT VOI asteptatzi sa va dea altzii "directzia de marsh" si sa se joace de-a thik-tank ptr voi. Hai ba$ti, ca d'astia cu gargara am vazut si la Europa Libera, 30 de ani huooo comunistii de la Bucuresti"... si dupa aia dadura fuga:
A) Unul (Serban Orascu) la PNL-ul ala ..."liberal" de nu mai putea, al lui alde Patriciu si SRS.
B) Iar celalalt fugutza la securistu' Iliescu, de l-a mostenit Constantinescu: Emil Hurezeanu.

Asa ca mai taca-va gura cu electoratul, ca ala macar rabda si trage ca bowul la jug, cu scoala sau nu, dar voi bagatzi aici gargare de Catzavenci si va datzi patriotzi: o gramada de pokaitzi AMERLOCI si de ovreiashi ZIONISTI, crema FMI-ului.
Hai ku$, ca sa v-o zic pre limba despicata a lu' Tökes. Buni suntetzi de dus la Targoviste, la stricat tencuziala cazarmii, asa cum va aduna in grup mixt PDL+USL. Io-te bre, sholitzii, telectualii Romaniei, vai de voi, epigonilor. mai mult respect am fatza de tzaranul ala domol si cumpatat decat fatza de voi cameleoni politici si vuvuzele cumparate, punea-v-as diplomele pe fetze sa nu va mai vad ranjetul politruc.

@spartacus + moderatorul de serviciu = GENIALII UNIVERSULUI!..

@spartacus - I-nestimabile politruc testosteronic:

Tu cum observi ... efluvii estrogenice pe monitor simtzi nevoia sa te dai barbat?!?
Facind si eu analiza ... analizei tale, constat ca:

1. Comentariul se face la ARTICOLUL DE FOND. Ai vazut cumva semnatura @ioanaiiiiii la sfirsitul articolului?
2. Valoarea de intrebuintzare a pseudo-analizei tale este egala doar cu valoarea de schimb a ei. Adica ... ZERO!
3. O mai mare, incongruenta si halucinanta "expunere" decit cea prezentata de tine aici, eu n-am mai vazut decit de alte doua ori. O data la @bum si alta data ... tot la tine! Da' de la "bum" nu am nici o pretentzie...
4. Pune mina si citeshte "Logica formala" a lui Aristotel. Nici n-ai idee ce ... up-gradare o sa-tzi faca!... Da', mai intii, refa ... gimnaziul.
5. "Mesajul" logoreii tale habarnaute era ... care?!?
In afara de inutil, steril, pueril si futil...
6. Care era opinia ta cu referire la dreptul de vot al analfabetzilor? Te abtzii cumva? Pina "rezolvi" punctul 3.?!?

Enjoy!...
Engage!...

pai sa facem o mica analiza a articolului

bazandu-ne pe citate din el! Deci, in 1996, aia destepti, "Asa ca au sustinut fatis la alegerile din 1996 partidele pro-occidentale, ajutandu-le sa castige alegerile" Partdiele astea, au condus din 96 pana in 2000, cand au venit iar socialistii la putere, unde au stat pana in 2004, cand a venit basescu cu fostele partide "pro-occidentale," si a stat, cu guvernele lui, pana in 2012.La o socoteala aritmetica, rezulta ca partidele pro-occidentale, au condus Romania, inclusiv invatamantul, 12 ani, din care 8 ani consecutiv. Una peste alta, suntem in ce priveste invatamantul dupa 8 ani de stapanire basista si in general, dupa multi ani in care au condus numa "partidele pro-ocidentale". Cum e invatamantul nostru?"materii scolare stufoase, adesea inutile, birocratie si coruptie, excluziune sociala, initiativa privata nula".Si mai zice onoratul sociolog, ca asta e in ultimii doi ani!Solicitam sa arate care e interventia prooccidentalilor alora, care au condus tara pana mai ieri, in curatarea materiilor scolare,ca astia noi nu au schimbat deocamdata nimic! deasemenea in micsorarea birocratiei, stiut fiind de orice om care are copil la scoala si de orice cadru didatic, ca pe vremea lui Funeriu, profesorii faceau mai mult situatii si rapoarte decat predau la ore. De coruptie, inutil sa discutam, a fost constanta! Ramane problema cu excluziunea sociala si intelegem ca se refera onoratul sociolog la etnia roma, in principal si desigur la ultimii doi ani!Acuza domnia sa de rasism educational! Analfabeti, sunt considerati cei care au varsta de absolvire, deci care ar fi trebuit sa stie carte, dar nu stiu!8 ani, inseamna un ciclu de invatamant, o generatie de elevi. Pai ce se intelegem, ca portocalii au discriminat etnia rroma si au interzis puradeilor sa mearga la scoala? Am putea intelege asta, dar stim foarte bine ca tiganii saraci nu isi dau copiii la scoala, asa ca nu putem totusi da vina pe portocalii, ca avem bun simt. Am citit o istorie a tiganilor, toate tarile occidentale, inclusiv alea nordice, i-au gonit, ucis, ma rog, dupa epoca sau posibilitati, in nici un caz nu i-au integrat, cum ne cer noua acum si cum nu sunt nici ei in stare sa faca, in mod evident! Doi ani, nu inseamna nimic, sau mai nimic in raport cu invatamantul. Asa ca nu vad absolut deloc de ce pun in carca socialistilor, numarul de analfabeti din tara!In cazul in care analfabetii sunt cei care au votat USL, inseamna ca basescu s-a ocupat ca USL sa aiba electorat! desi, dupa cum dansa cu Regele Cioaba si ii boteza copiii lui.... nu mai stiu cum il cheama pe tiganul ala din puscarie, cumatrul prezidential, sau dupa cum canta Guta, pune stampila pe basescu, ma indoiesc ca pentru USL ii pregatea!

 

Dai cu batu-n balta ca de fiecare data! Manipularile tale

sunt jalnice!
Aici sunt multi oameni bine informati, iar sansele tale de a imbrobodi pe cineva sunt tare reduse.
Aia cu 7 clase sunt ocupati la camp sau multi fac rand sa-si ia indemnizatiile/ajutoarele si te asigur ca si ei injura USL-ul si nu mai pot rumega minciunile lui Ponta - hotul de intelect si de vieti romanesti.

nu dialoga cu ei , ca-ti pierzi timpul !

ei vor ca cei cu patru clase sa conduca Romania , iar cei care au studiat ceva , sa fie sclavii lor !
ei se prefac ca nu inteleg si folosesc masca "umanitara" sa-si justifice crimele !
lasa-i .... lasa-iiiiiiiiiiiiii

@bum, tu vezi de dashteptzii tai, care conducE ...

.. de sa rupE totz'!:
http://0.tqn.com/d/politicalhumor/1/0/y/w/2/only-lanoguage.jpg
V-atzi si gasit CARE sa va destupatz' organu' ciripitului p'aici!

@elena 7777777 ! Li se topesc ficatii PSD-ilor,

......PC-istilor, securistilor si comunistoizilor.
Ai vezi ce se agita pentru MITICII ce le asigura voturi ?

@fgrooster aka anioda

- da' tu ai vazut cumva semnatura lu' spartacus la sfarsitu' articolului ?

tzatza ora19:26 ai informatii,dar nu ai educatie .

Imi atribui un nume si un pronume,poatevrei si CNP. Voi securistii basisti sunteti obsedati de persoana fizica pe care sa o puneti teroriza ,asasina,dar nu va intereseaza ceea ce simte si gandeste omul.Spui ca scriu la Vocea Rusiei?Ce ai impotriva Vocei Rusiei si impotriva Rusiei, stat liber si democratic unde nivelul de trai al oamenilor este indestulator.Bokovski dezidentul rus este mai anticomunist decat cozile de topor stalinist-naziste PDL-PMP -Basescu. Nu sunt filo cu nimeni, respect vasta cultura rusa,respect poporul rus si sunt impotriva teroristilor arabi care sponsorizeaza PMP si care fac afaceri cu arme cu famiglia securist-comunista Basescu traian. Urasc nazismul ,comunismul ,dar in primul rand pe toti asasinii securisto- comunisti, care asemeni securistului Basescu si complicilor lui cred ca prin minciuna isi pot ascunde crimele staliniste impotriva umanitatii.Punct.

Toate comentariile elena 77777 insulta demnitatea umana,

..ceea ce doveste ca aceasta basista EBA-etizat -manelizata nu are terminate faptic nici macar 8 clase.Toate patalamalele ei sunt date de securitatea basista,

stimata doamna

dupa informatiile pe care le am , va numiti Livia Ursuleanu, sunteti avocata de profesie , filorusa foarte activa la vocea rusiei , daca cei care sunt impotriva gasti de derbedei numita usl nu sunt de acord cu ideile dumneavoastra asta nu inseamna ca sunt toti basisti sau portocalii iar dumneavoastra daca sunteti de acord cu ce se intimpla in politica dimboviteana de birt cred ca aveti o mica problema de ideologie.

Sa se planga cei care o au Ulivito, nicidecum tu!

O invoci, o stii scrie da' ,n-o dovedesti in nicio privinta!

Florin Necula

Flicitari pt acest articol !

 

Este un articol fascist!

Ideologia fascista este ilegala.

Intr-o democratie si fascistii se pot manifesta.

Problema este ca sa nu si actioneze.
Daca Antonescu,Ponta Voiculescu au dat chiar o lovitura de stat in 2012.... !

Lovitura de stat din 2012 a lui Antonescu,Ponta,Voiculescu...

.......a fost legala ?
Curioasa gandire aveti !

Cum poate acest Bruno Stefan sa se gandeasca la reducerea dreptului

De vot a unor cetateni romani,chiar daca nu au 8 clase ? Cu ce au gresit acesti oameni ?

 

Corecta poatarea d.voastra.

Daca si OSCAR ar citi-o nu ar mai posta prostii.

@ORD-urosului, al mai mare, tare si fain ardelean

...din toata lumea:

Din postarile anterioare bag sama ca ai vreun contract cu ... Sapoca, nuuu?!?
Probabil pe perioda indefinita...
Da' din cite stiu acolo nu au internet. Asa ca una din doua:
Ori ai introdus ilegal in interiorul stabilimentului un smartphone cu acces la internet ori, pur si simplu, ai...

...EVADAT?!?

Oricum, aiuritorii din toate coltzurile tarii ar trebui sa se tina de prescriptii caci recidivele sint mult mai periculoase...
Inteleg ca ai avea mai mult de 8 clase deci te incadrezi in ... profilul alegatorului "bruno-nian". Problema este ca din stabilimentul ala n-ar trebui sa ai drept de vot. Pentru propria ta protectie. Si in beneficiul ... "curei".

Sanatate si tie!...

Jeanvaljean dece vrea PMP-PDL"reducerea"oamenilor?

Toti oamenii care nu sunt adeptii terorismului international de care categoric se face vinovat Basescu Traian, toti oamenii care nu sunt prostituate cu dosare in politiile de moravuri din tara, toti oamenii care nu au dosare de proxineti la Odesa,toti oamenii care nu sunt contrabandisti si nici incriminati in dosare de mare coruptie(dosar.nr.628/D/P/2005,dosar ALRO,dosar Flota,dosar hidroelectrica etc) sa fie "redusi"adica exterminati.Ganditi-va bine Romania este ameninmtata cu asasinate pe fiece ulita a satelor ,sau pe fiece strada din oarasele tarii.


Prima   1   2   Ultima
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor