Topul surprinzator al celor mai bune sisteme de educatie: Tari din Asia pe primele locuri

Joi, 08 Mai 2014, ora 08:59
9708 citiri
Topul surprinzator al celor mai bune sisteme de educatie: Tari din Asia pe primele locuri

Nici urma de Romania in topul celor mai bune sisteme de educatie din lume. In schimb, pe primele pozitii se afla tari din Asia, urmate de state europene, in vreme ce SUA sunt intrecute de Rusia.

Astfel, Coreea de Sud este fruntasa clasamentului celor mai eficiente sisteme educationale, intocmit de Pearson. Urmatoarele trei pozitii sunt ocupate tot de tari asiatice, si anume Japonia, Singapore si Hong Kong, relateaza BBC.

Abia pe al cincilea loc se afla o tara din Europa, respectiv Finlanda, urmata de Marea Britanie, Canada si Olanda. In plus, Rusia, pe locul 13, se afla la o pozitie distanta de Statele Unite, care ocupa locul 14 in clasament.

Marea Britanie, pe locul 6 in topul celor mai bune sisteme de invatamant

Seful Pearson, John Fallon, a atras atentia asupra importantei economice a imbunatatirii sistemelor de educatie si a laudat succesul programelor de invatamant din tarile asiatice, care ocupa primele pozitii.

In Europa, cel mai eficient sistem de educatie este cel al Finlandei, urmata de Marea Britanie, care se pozitioneaza in fata Olandei, Irlandei, Poloniei, Germaniei si Frantei.

Finlanda a ocupat pana acum prima pozitie in acest clasament, insa a fost devansata de patru tari asiatice. Picajul sau este dramatic si face parte dintr-o tendinta a degradarii sistemului de invatamant din tarile scandinave.

Top 10 tari cu cei mai scoliti locuitori

Remarcabila este, insa, ascensiunea Poloniei, care a reusit sa isi reformeze programele educationale post-comuniste si sa ajunga direct pe locul 10.

Clasamentul a fost intocmit pe baza unor teste internationale si au luat in calcul inclusiv studiile superioare. Sud-coreenii au obtinut, fireste, cele mai bune rezultate.

Topul celor mai eficiente sisteme de educatie din lume

1. Coreea de Sud

2. Japonia

3. Singapore

4. Hong Kong

5. Finlanda

6. Marea Britanie

7. Canada

8. Olanda

9. Irlanda

10. Polonia

11. Danemarca

12. Germania

13. Rusia

14. Statele Unite

15. Australia

16. Noua Zeelanda

17. Israel

18. Belgia

19. Cehia

20. Elvetia

Citeste si:
Averea fabuloasă adunată de Diana Șoșoacă, senatoarea recent executată silit de ANAF
Averea fabuloasă adunată de Diana Șoșoacă, senatoarea recent executată silit de ANAF
Senatoarea Diana Șoșoacă a fost recent executată silit de către ANAF pentru neplata datoriilor la stat. Conform ultimei declarații de avere a politicianului, aceasta deține numeroase...
Ministrul Digitalizării anunță când vom scăpa de dosarul cu șină. „Semnez zilnic munți de documente”
Ministrul Digitalizării anunță când vom scăpa de dosarul cu șină. „Semnez zilnic munți de documente”
Ministrul Digitalizării, Sebastian Burduja, a declarat sâmbătă, 13 august, că zilnic semnează ”munţi de documente” pe hârtie, dar afirmă că a semnat şi electronic contractul de...
Comentarii
MosGerila
rank 5
MosGerila
rank 5