UDMR si PSD au facut modificari importante la legea educatiei: Toti copiii vor fi afectati

Luni, 10 Februarie 2020, ora 21:13

   

UDMR si PSD au facut modificari importante la legea educatiei: Toti copiii vor fi afectati
Senatul a votat luni modificari importante la legea educatiei, facute printr-o propunere legislativa a UDMR si mai multe amendamente ale PSD. Initiativa trecuse deja de Camera Deputatilor, iar acum merge la promulgare, la presedintele Iohannis.

Printre modificari se numara inclusiv reducerea numarului de copii dintr-o clasa, de la cresa si pana la liceu, arata Edupedu.ro.

Astfel, o grupa de cresa va avea cel mult 8 copii, o grupa de gradinita va avea cel mult 17, o clasa din scoala primara va avea maximum 22 de elevi, in timp ce la gimnaziu si liceu vor fi cel mult 26 de elevi intr-o clasa.

Legea mai prevede si decontarea navetei scolare si gratuitate pentru elevi la accesul la muzee, concerte, teatru, opera sau film.

Nu in ultimul rand, a fost eliminata limita de doua mandate pentru rectorii universitatilor.Printre autorii amendamentelor facute de PSD se numara Liviu-Marian Pop si Ecaterina Andronescu.

Textul legii, AICI.
Urmareste Ziare.com pe Facebook   si  pe Instagram   Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 13024 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
Salamcusoia
rank 5
Acuma toti cersesc bani de la buget
De ce nu i-au cersit bani lui Dancila ?
CCR aproba orice cheltuiala.
Sokratis
rank 5
Asta in caz ca erati ingrijorati
de soarta lui Tudorel Slugarel. Cum zice la Scriptura: "vrednic este lucratorul de plata sa".
Carrandash
rank 3
AXIOS!!!!....
...pentru ieternu' slugarelu' sulger tudorel, marele om de shtitza artimetician agramat pe genunche pop livache si viitoarea cacademiciana doftoreasa felcereasa enjeniara in kkimia kkirpiciului si detasata rekktoreasa pesederasta sunatoare, cetatziankka kkaterinkka abramburica care-si tine skkaunul kkald la politehnikka bukkaleza din pesederastul bukkale inghetat de menajera pesederasta fifi rea din voluntari administrat.
Sokratis
rank 5
Bravo domnule!
Jos palaria ! AXIOS ! Nu mi-a dat prin cap!
cartophil
rank 5
E groaznic. Daca ai pus odata un rector, asta va ramane pe
viata pentru ca:
-el numeste decanii care numesc prodecanii. Decanii vor sa ramana si ei pe viata deci vor face tot ce le va cere rectorul, altfel zboara instant;
-el numeste prorectorii;
-el face orice angajare in universitate, poate schimba pe oricine, poate da afara pe oricine, gaseste oameni care sa-l serveasca si sa faca lucrurile murdare;
-nici un ban nu se cheltuie in universitate fara semnatura lui- este ordonator de credite;
-el semneaza scoaterea posturilor la concurs, daca nu vrea sa se scoata un post spune ca nu sunt bani sau il pune pe decan sa nu semneze scoaterea la concurs;
-toate sinecurile care pot aduce ceva bani in plus sunt date de el personal, tot felul de mici sefii de structuri din universitate care se pot infiinta sau desfiinta cum vor muschii lui;
-avand atata putere este usor sa-si puna la sefia Senatului (singurul organism care-l poate incurca sau sicana) un om de incredere;
In Concluzie un rector este un fel de Stalin in universitate, avand putere absoluta si trebuie sa fi nebun sa i te impotrivesti, orice ar face, ca esti ca si mort. Doua mandate ii sunt de ajuns sa-si aduca familionul si prietenii in universitate, daca este lasat neliminat face din universitate chiar o latifundie personala. Si ne miram de ce in primele 500 de universitati nu exista nici una romanesca.
medgidnicolai
rank 5
si mai prevedea
decontarea transportului pentru eleviicare mergeau cu autobuzul sau trenul la scoala, deci cu mijloace de transport apartinand companiilor private. adica bani de la stat la privat sifonat. grupele si clasele trebuie sa aiba mai multi scoleri. asa este si in occident.
jelu
rank 5
Amendamente facute de Genunche si Abramburica
De ce nu le interziceti acestor DEMOLATORI ai invatamantului romanesc accesul in Ministerul Educatiei si Invatamantului!?
Sokratis
rank 5
Cine sa demoleze demolatorii?
Nu vedeti ca sunt ocupati sa se demoleze intre ei?
Comentariu inadecvat
CARCOTASUL
rank 4
daca ar promova calitatea
in invatamantul romanesc, ar fi, desigur cele mai bune, dar aceste amendamente promoveaza doar interesele personale ale celor care nu au dovedit niciodata vreo calitate profesionala - Abramburica si Genunche si... multi altii ca ei, membri ai aceleiasi mafii care se sustin intre ei spre declinul invatamantului romanesc si otravirea lui in continuare. Singurele amendamente fericite sunt cele privitoare la numarul de copii / elevi in grupe / clase. Cat despre gratuitatea pentru elevi la cinema, muzee si alte asemenea, asta-i o aberatie; era de-ajuns fixarea unui pret redus al biletelor. Cine sa tot plateasca pentru altii, copii sau tineri a caror d.a.t.o.r.i.e. este sa invete si nimic altceva ?
Ambigua
rank 5
Nici reducerea numarului de copii din clasa...
...nu e o idee buna. E tot ca sa salveze painea profesorilor, cand tara e in declin demografic accentuat.
O sa ajungem sa avem un elev si 3 profesori. Nu ca n-ar fi bine, dar parca vad ca va tot degeaba...cu profesori ca Genunche...Abramburtica...batrani de 70 de ani, ca astia urla ca vor sa munceasca...
Intrebarea e, cine-i va plati? Salarii tot mai mari, grupul profesoral tot mai numeros si mai slab pregatit, copii tot mai putini?
In vremea impuscatului erau 40 de copii in clasa obligatoriu de la gradinita, chiar si peste si tot am avut elite. Acum cu 8 copii in clasa ce mai avem? Analfabetism functional?
Ilenuca
rank 2
tristuc
Nu se respecta nici o lege buna in invatamant. Efectivele vor fi umflate (derogari, transferuri, smecherii), parintii vor hotari in privinta circumscriptiei scolare cum vor muschii lor, de naveta nu vor fi bani la primarii. Se va respecta, insa, prevederea privind rectorii, ca sa nu fie nici o sansa de innoire in invatamantul universitar.5w
just_comment
rank 5
In realitate
tinta modificarilor este doar clarificarea chestiunii legate de rectori. limitarea fusese deja eliminata, deoarece unii rectori gasisera portita salvatoare (autosuspendare pentru 2-3 zile, si esti ca nou). acum doar devin legitime noile mandate, deoarece Universitatile sunt in plin proces electraol, iar PSD nu vrea ca rectorii lor sa aiba surprize...
(nu va faceti griji, sunt si rectori ai altor partide in aceeasi situatie)
CARCOTASUL
rank 4
@Ambigua
nu sustin acest punct de vedere. Scenariul dvs. e mai mult apocaliptic decat realist. Numarul mic de elevi intro clasa este cat se poate de benefic, cu o conditie: profesorul sa fie bun si sa se dedice misiunii de a-i invata pe copii. Pentru asa ceva t.r.e.b.u.i.e. sa avem bani... pentru luxul parlamentarilor, insa, nu !
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor