Aberatia zilei: "Nesimtita"

Marti, 13 Octombrie 2015, ora 16:51
11178 citiri
Aberatia zilei: "Nesimtita"
Foto: site Scoala Gimnaziala "Viceamiral Ioan Murgescu"

O eleva de 11 ani de la scoala generala "Viceamiral Ioan Murgescu" din Valu lui Traian, judetul Constanta, a fost trimisa acasa in timpul orelor pentru ca fusta ei nu era complet neagra, asa cum prevede regulamentul scolii, ci avea un imprimeu cu floricele.

Umilita de directoarea scolii cu apelativul "nesimtita", copila a traversat singura o sosea cu patru benzi si o cale ferata, ajungand acasa cu ochii in lacrimi.

"Se puteau intampla foarte multe. Copilul era foarte agitat. Nici nu s-a mai uitat, va dati seama, cand a trecut calea ferata sau soseaua. Ce atenta mai putea sa fie daca tremura toata, plangea?", a declarat mama fetei, care s-a dus val vartej peste directoare, pentru a-i cere socoteala.

Dialogul, inregistrat cu camera ascunsa in sala de clasa unde preda directoarea si difuzat de ProTV, este de-a dreptul socant:

Mama: Cum va permiteti sa faceti copilul meu prost? L-ati facut dumneavoastra?

Directoare: Nesimtita. Am intrebat-o "esti proasta"? Nesimtita am facut-o.

Mama: De ce doamna, ati facut-o dumneavoastra? V-ati chinuit dumneavoastra s-o faceti pana acum, sa o cresteti?

Directoarea: Doamna, doamna...

Mama: Nu avea pantaloni pe ea, doar niste floricele albe pe fusta, atat. Ce, era o crima?

Directoare: Copilul nu are ce cauta in scoala in acele conditii, nu stiu cum de a intrat. In regulament scrie clar: fusta neagra.

Mama: Si daca avea ceva alb pe ea inseamna ca trebuie sa gonim copilul acasa sa treaca o cale ferata?

Directoare: Doamna, ma ascultati? Fata asta are bleumarin. Am acceptat (a aratat directoarea catre o eleva, dupa ce a ridicat toti copiii in picioare, pentru a-i demonstra mamei ca ea are dreptate, n.red.).

Mama: Bleumarin. N-ati trimis-o acasa!

Directoare: Va rog frumos sa parasiti clasa, eu am ore acum. Gata! Afara!

In mod normal, orice cadru didactic sau parinte ar trebui sa stie ca un dialog de asemenea nivel nu are ce cauta intr-o sala de clasa, in prezenta unor copii.

Contactata de ProTV, directoarea scolii a sustinut sus si tare ca regulamentul scolii este sfant.

"Acea eleva a fost trimisa acasa, ea sta la 150 de metri. Cu conditia sa se intoarca imediat, in cinci minute. Ea s-a intors, dar s-a intors cu mama ei, care ne-a facut circ", a incercat sa se justifice Elena Preda.

Directoarea o fi cunoscand regulamentul scolii, dar nu cunoaste legea, motiv pentru care se afla acum sub ancheta Inspectoratului Scolar.

Legea 257/2013, prevede la articolul 48 alin. 2 ca "in cadrul procesului instructiv-educativ, copilul are dreptul de a fi tratat cu respect de catre cadrele didactice", cu alte cuvinte pedepsele corporale sau tratamentele degradante, cum ar fi insultele sau scoaterea din clasa in timpul orei, sunt strict interzise.

Oricum raul a fost facut, ramane de vazut cine si cum va plati pentru el. Lectia de intoleranta, inconstienta si obtuzitate predata de directoarea de la scoala generala din judetul Constanta aminteste de epoca Ceausescu si nu are nici cea mai mica legatura cu un invatamant modern, demn de o tara europeana, cum se pretinde a fi Romania.

ABERATIE, aberatii, s.f. 1. Abatere de la ceea ce este normal sau corect. 2. Ceea ce este inadmisibil, absurd; absurditate, ineptie, prostie.

C.B.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Candidatul periculos pentru Ciolacu în cazul retragerii lui Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei: ”Va fi un șoc pentru PSD”
Candidatul periculos pentru Ciolacu în cazul retragerii lui Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei: ”Va fi un șoc pentru PSD”
Situația candidatului Cătălin Cîrstoiu se complică pe zi ce trece, iar PSD și PNL par că s-au spălat pe mâini în ceea ce îl privește. Recent, Marcel Ciolacu a declarat că medicul...
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
În timpul vizitei sale în Qatar, premierul Marcel Ciolacu a fost protagonistul unei gafe rușinoase, în timp ce lăuda grandoarea Campionatului Mondial de Fotbal găzduit de țara asiatică în...
#eleva data afara fusta floricele, #eleva Constanta data afara fusta, #regulament scolar tinuta elevi , #elevi
Comentarii