Ambasador astazi - Conferinta internationala Lauder de diplomatie si afaceri globale dedicata elevilor din Bucuresti si Israel - editia a 7-a

Comunicat de presa
Luni, 26 Martie 2018, ora 16:40
15377 citiri
Ambasador astazi - Conferinta internationala Lauder de diplomatie si afaceri globale dedicata elevilor din Bucuresti si Israel - editia a 7-a

Cu ocazia implinirii a 12 ani de studii acreditate de diplomatie, business si comunicare la Liceul Lauder-Reut si de parteneriat academic intre Fundatia Ronald S. Lauder Romania, Complexul Educational Lauder-Reut si Ministerul Afacerilor Externe, Institutul Diplomatic Roman si Centrul Universitar israelian IDC Herzliya - Lauder School of Government, Diplomacy and Strategy si Raphael Recanati International School, elevii Complexului Educational Lauder-Reut, impreuna cu peste 270 de invitati de varsta lor - Consiliul Elevilor Bucuresti, reprezentantii a 26 de unitati de invatamant din Bucuresti si din Israel - au participat la cea de a saptea editie a Conferintei internationale de diplomatie si afaceri globale 2Day Ambassador, joi, 22.03.2018, ora 09:00, la Sala Duca a Palatului Parlamentului.

Deschiderea Conferintei a avut loc in prezenta Viceprim-ministrului, doamna Ana Birchall, a reprezentantului Ministerului Educatiei din Israel, doamna Adi Yahalomi Moshe, Director pentru educatia iudaica in diaspora, a Ministrului Afacerilor Externe, domnul Teodor Melescanu, impreuna cu gazdele evenimentului, E. S. Ambasadorul Statului Israel in Romania, doamna Tamar Samash si doamna Tova Ben Nun-Cherbis, Presedintele Complexului Educational Lauder-Reut, precum si alaturi de Board of Trustees al acestei institutii si numerosi invitati speciali, personalitati ale lumii diplomatice si politice interne si internationale, dintre care amintim pe ambasadorii Sorin-Dan Mihalache, Emil Hurezeanu, Adrian Cioroianu, Lazar Comanescu si Andreea Pastirnac.

Tova Ben Nun-Cherbis: "Scoala noastra si-a asumat o sarcina dificila, dar nobila: sa creasca tinerii pentru a fi liderii lumii de maine. Deci, sunteti ambasadori in adevaratul sens al cuvantului. Va reprezentati pe voi insiva, dar si valorile pe care vi le dam mai departe, pentru a crea un viitor stabil".

Mesajul prim-ministrului Viorica Dancila a fost transmis de vicepremierul Ana Birchall, care, la randul sau, a subliniat rolul diplomatiei drept cel mai important instrument pentru dezvoltarea colaborarii intre state si eliminarea eventualelor conflicte.

Diplomatia este un fel de arta, iar obiectivul principal al ambasadorilor este interesul national, a afirmat ministrul de externe, Teodor Melescanu. Seful diplomatiei romane considera ca educatia este investitia cea mai importanta pentru a avea o evolutie pozitiva a intregii societati: "Chiar daca nu toti dintre ei vor ajunge sa lucreze in Ministerul de Externe sau sa lucreze in alte institutii pe probleme diplomatice, faptul ca dobandesc o cultura politica de relatii internationale le va fi foarte utila in calitatea lor de cetateni educati, care sa poata contribui la o evolutie pozitiva a societatii romanesti, deci, este cea mai buna investitie pe care o facem si ne gandim cu placere in continuare la posibilitatea noilor generatii sa ne ia locul".

Ambasadorul statului Israel in Romania, Tamar Samash, le-a vorbit tinerilor despre legatura puternica intre cele doua tari, bazata pe valori comune, in cei 70 de ani de la infiintarea Statului Israel, care a devenit una dintre cele mai dezvoltate tari din lume, inclusiv datorita diplomatiei: "Drumul nostru nu a fost usor si nu este usor nici acum. Am reusit insa sa ne gasim propria noastra cale. De aceea va doresc tuturor sa va gasiti propriile voci, sa credeti in voi insiva si sa nu renuntati niciodata la valori si vise. Chiar daca drumul este greu, merita".

La finalul evenimentului, vicepremierul Ana Birchall si ministrul de externe Teodor Melescanu au primit distinctii din partea Ministerului Educatiei din Israel, reprezentat de Directorul pentru educatia iudaica in diaspora, doamna Adi Yahalomi Moshe, pentru colaborarea excelenta si sprijinul acordat scolii Lauder-Reut din Bucuresti.

Conferinta este initiata si organizata de Fundatia Ronald S. Lauder Romania - Complexul Educational Lauder-Reut si se desfasoara anual sub auspiciile Parlamentului Romaniei - Camera Deputatilor, Ministerului Afacerilor Externe, Institutului Diplomatic Roman, Ministerului Educatiei Nationale, Ambasadei Statului Israel in Romania, Primariei Sectorului 3, Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti.

In mod traditional, Conferinta se bucura de suportul misiunilor diplomatice straine la Bucuresti, anul acesta fiind alaturi de noi, pentru activitatea de internship a elevilor si la panelurile de dezbateri: Argentina, Armenia, Austria, Canada, Croatia, Cehia, Germania, Grecia, Italia, Japonia, Olanda, Norvegia, Polonia, Slovacia, Slovenia, Israel, Mexic, Statele Unite ale Americii si Sfantul Scaun.

Liderii celor 19 ambasade, alaturi de Ministerul Afacerilor Externe si de Institutul Diplomatic Roman ofera elevilor Liceului Lauder-Reut stagii de o zi la sediile lor, pentru aprofundarea practica a studiilor de diplomatie pe care elevii le urmeaza in scoala.

Editia de anul acesta s-a inscris in dubla celebrare a 70 de ani de la infiintarea Statului Israel si a Centenarului romanesc, in virtutea relatiilor neintrerupte de prietenie intre cele doua tari, bazate pe pace, cooperare si dezvoltare comuna in domenii diverse.

Conferinta a avut urmatorul program:

  • pe data de 20.03.2018 - elevii cursului de diplomatie si relatii internationale de la Liceul Lauder-Reut au participat la stagii de o zi in sediile misiunilor diplomatice partenere ale Conferintei;

  • pe data de 21.03.2018 - s-a desfasurat intalnirea si masa rotunda cu campionii europeni la competitiile internationale de debating, la Hotelul Marriott, precum si concursul de public speaking in cadrul caruia elevii au sustinut pozitia ambasadelor vizitate pe tematici privind relatiile bilaterale pe domenii relevante de dezvoltare (educatie, economie, stiinta, inovatie etc.) dintre Romania si tarile ale caror ambasade au fost vizitate, precum si modalitatile de incurajare a tinerilor spre cariera diplomatica.

Castigatorii concursului de public speaking 2018 ne-au uimit cu elocinta lor si sunt:

  • 1. Andrei Nitulescu, reprezentand Ambasada Armeniei, i-a facut o surpriza Ambasadorului Armeniei, E. S. domnul Sergey Minasyan, care s-a aflat in panelul vizand provocarile si satisfactiile din viata unui diplomat, alaturi de omologii sai, Ambasadorul Slovaciei, E. S. domnul Jan Gabor si Ambasadorul Statelor Unite Mexicane, E. S. domnul Jose Guillermo Ordorica Robles
  • 2. Tudor Cobrea, in postura de ambasador al Statului Israel
  • 3. Ioana Mogos, sustinand pozitia Statelor Unite ale Americii
    • pe data de 22.03.2018 - la Palatul Parlamentului, premierea castigatorilor de la concursul de public speaking, dialog cu personalitati publice din domeniu, panel pe teme de diplomatie si comunicare publica, incheiate cu o ceremonie in cadrul careia au fost premiati elevii participanti.

    Multumim pe aceasta cale tuturor celor ce ne-au fost alaturi: parteneri, invitati, vorbitori, moderatori, mass-media, sustinatori si va invitam cu mare drag la editia viitoare!

    Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
    Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
    Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
    Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
    Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
    Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
    #2Day Ambassador 2018, #2Day Ambassador Lauder Reut , #elevi