Ancheta la un liceu din Cluj: O invatatoare l-a numit pe un elev "jumatate de creier"

Miercuri, 01 Aprilie 2015, ora 20:47
3827 citiri
Ancheta la un liceu din Cluj: O invatatoare l-a numit pe un elev "jumatate de creier"
Foto: qbox.ro

La un liceu din Cluj se desfasoara o ancheta, dupa ce o invatatoare a jignit un elev de clasa I.

Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) Cluj a declansat o ancheta la Liceul de Muzica "Sigismund Toduta" din Cluj-Napoca, dupa ce o invatatoare a fost inregistrata cu un reportofon la ore in timp ce a strigat la un elev din clasa I si l-a facut nebun, tampit si "jumatate de creier", scrie Mediafax.

Incidentele s-au petrecut de-a lungul mai multor saptamani in timpul lunii martie, iar invatatoarea a fost inregistrata cu un reportofon pus de tatal unei eleve in ghiozdanul acesteia, dupa ce copilul s-a plans de mai multe ori parintilor ca invatatoarea le vorbeste urat la scoala.

Parintii elevei au decis sa-si mute fiica la o alta scoala, dupa care au sesizat Inspectoratul Scolar Judetean Cluj, care a deschis o ancheta.

Directorul liceului, Vasile Sandean Ovadiuc, a declarat ca si la nivelul unitatii se va constitui o comisie de ancheta. Potrivit acestuia, invatatoarea are o vechime de 27 de ani in invatamant si nu a mai avut abateri pana acum.

"Dupa ce noi am aflat despre comportamentul invatatoarei, la nivelul liceului a fost organizata o sedinta cu parintii, la care a participat si invatatoarea respectiva, iar aceasta si-a recunoscut vina, motivand ca a avut probleme in familie. Faptul ca a avut acasa probleme nu ii da niciun drept sa foloseasca astfel de cuvinte. A si fost monitorizata la ore si nu a mai fost un astfel de comportament. Intre timp, fetita care a realizat inregistrarea si baietelul care apare in inregistrare au fost mutati in luna martie de catre parintii lor la alte scoli", a spus directorul liceului.

Inregistrarile de pe reportofon au fost facute publice, miercuri, de catre parintii fetitei. In acestea se aude cum invatatoarea il face nebun, tampit si "jumatate de creier" pe un elev.

"Ma, tu esti nebun la cap, unde dracu ai vazut, de ce scrii zero, ma, baiatule? Ma, tu esti normal la cap? Tu esti intreg la cap, unde dracu ai vazut tu cu zero? (...) Tu nu iti poti reveni la nivelul colegilor tai? Du-te naibii in pregatitoare, du-te in gradinita. Pleaca in pregatitoare. Incapabil sa se concentreze. Ma, baiatule, tu esti intreg? Unde iti sta capul, vino dracului la catedra, sa te pazesc ca pe un copil mic. Soarele cui l-a facut de copil. Jumatate de creier. Vino aici cu scaunul sa stai la masa, sa fii supravegheat ca bebelusii. Bebelus", a spus invatatoarea.

Aceasta i-a pus pe ceilalti elevi sa ii strige in cor colegului lor: "Trezeste-te!".

"Inca asa ceva nu mi-a fost dat sa vad in viata mea. Ma mir ca nu dormi pe masa, tu te culci noaptea? Vad ca sforai in continuare fara sunet. Sa mor io daca inteleg ce vrei sa spui, dupa ce Dumnezeu mai vii la scoala, ca sa ai de unde sa mergi acasa? (...) Ma, tu esti tampit de tot?", se mai aude in inregistrare.

Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat joi, 28 martie, că semnalele primite din rândul societăţii arată clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. "În...
Conspirația „George Soroș”, din nou în România, în plin an electoral. Reacția nervoasă a lui Cioloș, întrebat dacă miliardarul se află în spatele partidului său
Conspirația „George Soroș”, din nou în România, în plin an electoral. Reacția nervoasă a lui Cioloș, întrebat dacă miliardarul se află în spatele partidului său
Europarlamentarul REPER Dacian Cioloş a declarat la Iaşi, după ce a fost întrebat de un bărbat dacă în spatele partidului din care face parte se află George Soros, că nu s-a întâlnit...
#ancheta liceu Cluj, #invatatoare anchetata Cluj , #elevi