Ziare.com

Ar fi o idee buna sa avem camere video la scoala in fiecare clasa? Ce spune psihologul

de Anca Serghescu
Vineri, 11 August 2017, ora 09:13

   

Ar fi o idee buna sa avem camere video la scoala in fiecare clasa? Ce spune psihologul
Federatia Nationala a Parintilor a propus, zilele trecute, ca toate camerele de supraveghere instalate pentru examene sa functioneze si in timpul anului scolar.

Unul dintre argumentele prezentate a fost acela ca, atunci cand exista acuzatii de violenta, precum cele care au tot aparut in mass-media, sa poata fi obtinute dovezi. Nu poate fi insa negat faptul ca aceste camere vor avea cu siguranta un impact asupra elevilor si profesorilor.

Iar acest efect depinde mult de cine are acces la aceste camere, puncteaza George Chiriacescu, psiholog clinician si psihoterapeut adlerian (www.animaetanimus.ro).

Potrivit acestuia, e clar ca "exista o nevoie din ce in ce mai mare de control, iar acest lucru se vede la tot pasul". Insa un impact real nu a fost inca studiat si ar trebui. Ar trebui facute o serie de studii, plus analiza unor situatii similare din alte tari unde poate s-au folosit aceste metode de control, explica specialistul.

Revenind la impactul pe care aceste camere l-ar avea asupra elevilor, "acest lucru poate tine mai mult de clasa despre care vorbim: e din ciclul primar, gimnazial sau liceu?

Comportamentul copiilor poate fi influentat mai mult de cine are acces la aceste imagini si de posibilele consecinte ce ar putea aparea.

In medii informale suntem filmati constant, dar acest lucru nu cred ca a alterat comportamentele. De cele mai multe ori, camerele sunt ignorate si de catre adulti, dar si de catre copii", explica George Chiriacescu.

E drept ca instalarea acestor camere ar putea avea ca efect "o concentrare mai mare la clasa, fara abuzuri din partea profesorilor fata de copii, copii mai putin agresivi". Insa, totodata, instalarea acestor camere ar stirbi si din autoritatea profesorului, sustine psihologul.

In concluzie, "poate parea o idee buna, dar daca este implementata prost sau are norme metodologice neclare, poate sa fie un mare esec", afirma psihoterapeutul.

Acesta vine si cu o propunere: incercarea pe anumite scoli-pilot.

Citeste si
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 7650 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
5 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

F bine

Ideea este excelenta, macar la scolile din orase trebuie implementata. Filmarile sa se stocheze doar pe perioade scurte, o zi sa zicem, dupa care sa se stearga automat, si sa nu poata fi urmarite de nimeni, doar daca se reclama ceva. De pilda directorul sa nu poata urmari clasa in timpul cursurilor. Doar daca exista reclamatii in acest interval sa se poata scoate inregistrarea. Pe baza acestor inregistrari atat elevul cat si profesorul pot sa reclame ceva. Sa se faca un regulament scolar clar cu pedepse pentru copil respectiv profesor si care sa duca pana la exmatricularea elevului definitiv sau partial din scoala, respectiv scoaterea din invatamant a profesorului, in cazul abaterilor grave. E clar ca daca un elev loveste un profesor acesta trebuie exmatriculat din scoala, si invers bineinteles. Urmarile acestei masuri cu camere video in scoli vor fi magice, o sa vedeti.

 

 

Altfel spus:

Să apară un Microsoft Pop?Să nu-l deranjeze Florică Segărceanu,Cocoș...
Și,pe cine trebuie să fileze camera video,elevii ori profesorul?Cand prin ziare,net și alte TV-uri se sfătuiau elevii cum să folosească telefonul la teză,examene...i-a trecut cuiva prin cap ideea cu camera,ori neavand 6% din PIB,n-o lansa ?
Prin 74-76,la o oarecare școală,era folosit difuzorul la clasă și probabil,directorul savura...ultimele știri!
Nu se face educație,urmărind elevul ca pe un probabil
ins care copiază,șoptește...;iar pe profesor,in calitate de educator,să-l urmărește ca pe un model de anti pedagogie.Dar,dacă directori ajung pe post ca informatori la PSD,o fi necesar să fie ajutat de șeful
de sindicat,de alt lider angajat,spre a lua hotărari in BP pe șest...
Ce fel de copii vrea să crească PSD in acest an cand e la butoane?Atat,căci in Romania mai sunt 10 milioane oameni normali și or să se arate!
Of Doamane,cate mi-a fost dat să aud și să văd,asemenea metode de cheltuire a banilor școlii,a "educării" elevilor,a jignirii profesorilor,nu mi-a fost dat nici din 67 pană in 90.

 

 

Jeu

De atita magie, ati timpit!
Mincinosi, hoti, curvari si mari banditi?
Cine sunt oare acestia?

 

 

Și,in completare,

Un DNA pentru denunțători și "educația" e rezolvată!
Nu e mai simplu ca directorul școlii,ori consilierul educativ,să meargă in asistențe lunare ,să urmărească activitatea și plusurile in metodică,fără a interveni in oră;discuția se poartă după ora asistată.Nu se poate,doar dacă directorul nu are competențe pentru trunchiul fundamental și atunci,de ce e ...director?

 

 

Sunt elevi, nu pușcăriași!

Nu de camere video e nevoie, ci de atenție, dedicare, dragoste față de copii!
In SUA au detectoare de metal și polițiști in școli, iar situația e din ce in ce mai dezastruoasă.

 

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor