Ziare.com

Consiliul National al Elevilor se opune instalarii camerelor video in clase: Poate afecta actul de predare-invatare. E nevoie de incredere

Sambata, 25 Ianuarie 2020, ora 22:22

   

Consiliul National al Elevilor se opune instalarii camerelor video in clase: Poate afecta actul de predare-invatare. E nevoie de incredere
Consiliul National al Elevilor considera ca instalarea in salile de clasa a unor sisteme de supraveghere video-audio nu rezolva problemele reale din cadrul orelor de curs si sfideaza modul natural de administrare a clasei, putand afecta modul in care se desfasoara actul de predare-invatare si creand o stare de lipsa de confort in randul elevilor si cadrelor didactice.

"Consiliul National al Elevilor se opune introducerii sistemelor de supraveghere in salile de clasa fara acordul parintilor sau, in functie de caz, al elevilor majori. In ultimii ani, au devenit din ce in ce mai des intalnite cazurile in care conducerile unitatilor de invatamant preuniversitar au decis ca este necesara supravegherea video si/sau audio a orelor de curs, fara a tine cont de faptul ca introducerea acestor instrumente de control nu rezolva, cu adevarat, cauzele problemelor dintre elevi sau dintre elevi si cadrele didactice, si fara a realiza ca o astfel de monitorizare a procesului didactic nu releva calitatea relatiei stabilite intre actorii educationali", transmite Consiliul National al Elevilor.

In prima instanta, o hotarare a Curtii Europene a Drepturilor Omului, emisa in data de 28 noiembrie 2017, stabileste ca supravegherea video a salilor de curs incalca dreptul la viata privata si la protectia datelor cu caracter personal, ceea ce pune la indoiala legalitatea masurii in cauza.

"In plus, introducerea acestor mecanisme de supraveghere sfideaza modul natural de administrare a clasei si poate afecta modul in care se desfasoara actul de predare-invatare, creand o stare de lipsa de confort in randul elevilor si cadrelor didactice deopotriva.

Desi intelegem rationamentul din spatele implementarii masurii: cresterea sigurantei in sala de clasa si eliminarea comportamentelor ce denota agresivitate, consideram ca solutia reala este cultivarea timpurie a unor valori precum toleranta, solidaritatea, acceptarea, spiritul de echipa, depunerea unor eforturi reale in scopul transformarii mediului scolar intr-unul incluziv, dezvoltarea unor metode de prevenire a violentei fizice si verbale, precum consilierea psihopedagogica si efectuarea orelor de dirigentie", afirma elevii.

"Suntem de parere ca trebuie sa renuntam la toate aceste practici care nu fac posibil un act educational centrat pe nevoile beneficiarului primar al educatiei - elevul. Cu camere de supraveghere si elevi care sa se simta oricum, numai in largul lor nu, nu vom putea nici macar sa speram la un act educational bazat pe incredere si colaborare elev-profesor.

Camerele de supraveghere trebuie sa fie instalate in clase doar ca urmare a unei consultari prealabile cu colectivul clasei, in caz contrar, sa nu ne mai mire faptul ca elevii, parintii si profesori sunt mai degraba dezbinati decat uniti pentru o educatie incluziva de calitate", a declarat Antonia Pup, presedintele Consiliului National al Elevilor.

Citeste si Protest inedit al liceenilor: "Sunt major, scoate-ma de aici!".
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Citeste mai multe despre camere supraveghere ore clasa scoala
Sursa: NEWS.RO

Articol citit de 8960 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Consiliul Național al Elevilor...

Ce iute se mișcă democrația occidentală acolo unde printr-o insistență nefericită,impiedică și stilul de educație al lui Bădița Vasile,invățătorul lui Ion Creangă!
Increderea vine după ce apar rezultatele aplicării noii democrații,atat la invățătură in rezultatele a 90% dintre elevi de gimnaziu și de liceu,cam vreo 8-10 ani;după ce se va constata că modelul va părăsi plăcerea de a savura fum "parfumat" cu diverse droguri,după ce disciplina nu va mai fi biciuită de bătăi și răzbunări golănești;după ce notele la capacitate vor selecta corect pe elevii ce POT termina liceul pot lua și BAC-ul.Și tot ar mai fi niște elemente care să elimine INDOIALA,că acele camere nu stingheresc procesul de INVĂȚARE!
Nu elevii sunt aceea care cer cum trebuie educați,motivați să-și desăvarșească anii de acumulare a cunoștințelor,deși sunt și situați singulare in acest sens!
Să n-o mai lungim:chiar a stat democrat,cu tineri școliți și productivi in propria-i țară,arată astăzi ROMÂNIA?Țara care avea o economie la care participa industria grea și ușoară, agricultura și turismul?Aici este INDOIALA REALĂ ,tineri ce compuneți C.N.E.!

 

 

Consiliul National al Elevilor

Nu are cum cineva să reprezinte cateva milioane de elevi din Romania. In spatele asa zisului Consiliu stau cativa profesori mai vocali.
"supravegherea video a salilor de curs incalca dreptul la viata privata si la protectia datelor cu caracter personal"(!) Cum să fie viată privată, este publică, iar datele si mai ales notele trebuiesc stiute de toti. Cand vine in inspectie directorul, inspectorul, cineva de la minister, nu se incalcă "viata privată"? Socotiti că aveti inspectie la fiecare oră. Asa nici nu vă mai deranjează nimeni prin inspectie la clasă, poate urmări pe ecran.

 

 

"Consiliul National al Elevilor" ? De unde a aparut?

Cati elevi reprezinta? Cred ca este o gluma proasta!
Normal este sa fie TOT procesul educativ "la vedere"!
Sunt profesori care la ore ori "taie frunza la caini"
ori predau intr-un mod mediocru ! Aceste lucruri trebuie sa fie publice - fiecare cetatean are dreptul sa stie pe ce se duc impozitele platite !

 

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor