Concursurile cu taxa, interzise in scoli: Adio, Cangurul sau Euclid!

Marti, 27 Ianuarie 2015, ora 11:42

   

Concursurile cu taxa, interzise in scoli: Adio, Cangurul sau Euclid!
Concursurile organizate in scoli care presupuneau taxa de inscriere, precum Cangurul, Euclid sau Smart, au fost interzise de Ministerul Educatiei.

Decizia a fost luata dupa ce mai multi profesori au fost acuzati ca ii obligau pe elevi sa se inscrie, iar parintii erau nevoiti sa plateasca o taxa, de aproximativ 20 de lei, potrivit Stirile Pro TV.

Totusi, astfel de competitii vor putea fi organizate in afara unitatilor de invatamant, la cerea parintilor sau a elevilor.

"Nu se vor mai desfasura in unitatile preuniversitare de stat. Pot fi alese alte locatii, pentru ca nu putem interzice organizarea lor definitiva", a declarat ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu.

Asadar, concursurile scolare se vor desfasura de acum doar prin intermediul asociatiilor de parinti sau daca acestia isi vor inscrie individual copiii.Parintii vor fi nevoiti sa se intereseze din timp unde vor avea loc astfel de competitii si sa isi inscrie copiii pe cont propriu.

Concursurile vor putea fi organizate in scoli private, centre educationale sau universitati.

Competitii precum Cangurul sau Euclid erau organizate de 2-3 ori pe semestru, in aproape toate scolile din Romania. Cadrele didactice erau platite cu circa trei lei pentru supravegherea fiecarul elev, iar profesorii care corectau lucrarile primeau circa cinci lei pentru fiecare test. In scolile din Romania existau, in total, 15 competitii de acest fel.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 13688 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
Utilizator sters
N-am inteles!
Sa ne intelegem,nu sint profesor,n-am rude in invatamint!
Deci,tembeliziunile (care fac campanie murdara)pot aduce orice retardat/tigan/cocalar/maimuta/femeie cu barba/roxana ciuhulescu/piticul porno/bahmu/blonda lui bote/zavo/pepe/mama lui zavo/manelisti/cintareti de muzica usoara/etc si alte neamuri proaste in emisie,carora le dau bani pentru asta,iar profesorii,platiti deja 'regeste' de stat,trebuie sa-si distruga weekendurile ca sa compuna teste/pazeasca/corecteze copii la olimpiade/concursuri moca!!!
Bravo esca/maruta/capatos/etc,asa faci si tu? sau mamica ta?
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor