Cornul si laptele pentru elevi, inlocuite cu o masa calda - proiect adoptat tacit de Senat

Miercuri, 18 Iunie 2014, ora 17:21
3312 citiri
Cornul si laptele pentru elevi, inlocuite cu o masa calda - proiect adoptat tacit de Senat
Foto: Botosaneanul

Programul "Cornul si laptele" pentru elevi ar putea fi inlocuit cu o masa calda.

Senatul a adoptat tacit, miercuri, o propunere legislativa pentru "modificarea si completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 96/2002 privind acordarea de produse lactate si de panificatie pentru elevii din invatamantul primar si gimnazial de stat si privat, precum si pentru copiii prescolari din gradinitele de stat si private cu program normal de 4 ore".

Funeriu: In loc de corn si lapte pentru toti copiii, o masa calda pentru cei care au nevoie

Modificarea ar presupune inlocuirea produselor de panificatie cu o masa calda acordata zilnic, in limita unei valori stabilite de consiliul local, urmand ca diferenta dintre 1,04 lei de copil si cea stabilita de consiliul local sa fie suportata de acesta din urma.

Astfel, introducerea acestor modificari nu ar presupune alocarea de fonduri suplimentare de la la bugetul de stat, diferenta fiind suportata de autoritatile locale.

Senatul este prima camera parlamentara sesizata in cazul acestui proiect de lege, transmite TVR.

Initiatorii proiectului sunt senatorii Viorel Arcas (PSD), Leonardo badea (PSD), Marius Balu (PDL), Marius Sorin Ovidiu Bota (PSD), Iulian Dumitrescu (PNL), Petru Ehegartner (PNL), Marius Ovidiu Isaila (PDL), Akos Daniel Mora (PNL), Vasile Cosmin Nicula (PSD) si Alexandru Vegh (UDMR).

Cornul si laptele, inlocuite de o masa calda. Ce ar putea manca elevii la scoala

Potrivit initiatorilor, proiectul de lege isi propune diversificarea alimentelor copiilor din scoli si gradinite, prin posibilitatea inlocuirii produselor de panificatie cu o masa constand in produse proaspete de origine vegetala sau animala.

Astfel, sustin initiatorii proiectului, vor fi incurajate obiceiurile alimentare sanatoase, va duce la combaterea obezitatii in randul copiilor, precum si la imbunatatirea starii de sanatate.

Totodata, senatorii care au initiat proiectul sustin ca laptele si cornul nu mai sunt produse atractive pentru copii si ca, in cei peste 10 ani de functionare au generat o "risipa de proportii".

I.S.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#corn lapte masa calda, #proiect masa calda elevi, #masa calda scoala copii, #Senat modificare corn lapte , #elevi