Cum au fost sanctionati elevii din Lugoj care si-au batut colegul de clasa si au transmis live pe Facebook

Miercuri, 01 Februarie 2017, ora 16:04
5387 citiri
Cum au fost sanctionati elevii din Lugoj care si-au batut colegul de clasa si au transmis live pe Facebook
Foto: Captura YouTube

Cei doi elevi de la Liceul "Aurel Vlaicu" din municipiul Lugoj care au lovit cu pumnii si picioarele un coleg de clasa au fost sanctionati cu nota scazuta la purtare si vor fi nevoiti sa repete anul scolar.

De asemenea, copiii care au fost prezenti la incident s-au ales cu nota scazuta la purtare.

Seful Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Timis, Aura Danielescu, a declarat, miercuri, ca cei doi elevi de la Liceul "Aurel Vlaicu" din Lugoj care au lovit, saptamana trecuta, un coleg cu pumnii si picioarele au primit nota 1 la purtare si au fost mutati in alta clasa.

"Cei de la scoala ne-au comunicat, in scris, ca au fost sanctionati in felul urmator: cei doi agresori, care au putut fi identificati de pe filmare, au fost mutati disciplinar la alta clasa de profesionala si li s-a scazut nota la purtare la 1.

Copiii care au filmat au fost sanctionati disciplinar prin scaderea notei la purtare la 2. Mai sunt cu media scazuta la purtare cativa copii care au asistat la bataie, fara sa cheme pe cineva sau sa faca ceva. Ei au primit mustrare scrisa si nota 7 la purtare", a declarat Aura Danielescu.

Odata cu scaderea notei la purtare la 1, cei doi elevi agresori vor fi nevoiti sa repete clasa. Insa, acestia nu pot fi exmatriculati pentru ca, potrivit Statutului Elevului, o astfel de sanctiune se aplica doar elevilor din invatamantul secundar superior, acestia fiind in clasa a IX-a.

"Anul scolar se repeta doar atunci cand elevii au sub media 6 la purtare. Ei pot obtine media 10 pe urmatorul semestru si atunci nu repeta clasa. Si mai exista un articol prevazut in Statut, in situatia in care nu exista un comportament deviant si copiii se indreapta, tocmai in ideea in care se doreste a fi recuperati copiii, nu neaparat a ramane marcati pe viata de o anumita sanctiune.

Masurile dupa sase luni pot fi ridicate, deci acelasi consiliu poate, pana la sfarsitul anului scolar, sa recurga la acest articol din Statutul Elevilor", a mai spus Aura Danielescu.

Pregatire in prealabil pentru bataie

Amintim ca, joia trecuta, un elev de la Liceul Tehnologic "Aurel Vlaicu" a fost batut cu pumnii si picioarele de doi colegi, sub privirile altor baieti care se aflau in acel moment in clasa, scena fiind filmata si postata pe retelele de socializare.

Din inregistrarea transmisa live pe Facebook a reiesit ca elevii implicati s-au pregatit special ca sa filmeze bataia, pentru ca inainte de scena violenta ei au aranjat mobilierul.

In imagini se vede cum un baiat ii da altuia cateva palme, il impinge de perete, apoi incepe sa il loveasca puternic, cu pumnii, pana cand victima cade.

Agresorul insa nu se opreste si il loveste pe cel cazut cu picioarele. Apare apoi un alt baiat care pare ca incearca sa il opreasca pe atacator, dupa care vine un altul, care il loveste si el pe cel batut.

In unitatea de invatamant a fost deschisa o ancheta, in timp ce politistii s-au autosesizat si au intocmit dosar penal pentru lovire si alte violente in acest caz. Ulterior, elevul batut a depus plangere la Politie. Conflictul dintre cei trei adolescenti a pornit de la faptul ca elevul agresat i-a raspuns unuia dintre cei doi colegi.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#elevi bataie Lugoj sanctionati, #elevi batut coleg nota purtare , #elevi