Elevi nevoiti sa mearga kilometri pe jos pana la scoala

Marti, 14 Septembrie 2010, ora 18:24
1410 citiri
Elevi nevoiti sa mearga kilometri pe jos pana la scoala
foto: Marius Mitrache

Mai multi parinti care locuiesc in cartierul Bosnea, aflat la periferia municipiului Petrosani, au protestat, marti, la primaria din localitate, cerandu-le autoritatilor locale sa le puna copiilor la dispozitie un microbuz scolar, pentru ca micutii sa poata ajunge la scoala din oras, dupa ce scoala de la ei din zona a fost inchisa in urma reorganizarii sistemului educational.

Scoala din cartierul Bosnea s-a inchis din acest an, iar elevii sunt acum nevoiti sa mearga circa 5 kilometri pana la scoala Avram Stanca, unde au fost redistribuiti.

Oamenii s-au plans de faptul ca nu au bani pentru a plati in fiecare zi biletul de transport copiilor ca sa ajunga la scoala, in conditiile in care majoritatea celor care locuiesc in acest cartier nu au locuri de munca si traiesc din ajutoare sociale si din ce reusesc sa castige muncind cu ziua.

"Nu avem cu ce sa ne trimitem copiii la scoala. Vrem sa faca scoala dar ca sa ajunga acum la scoala trebuie sa mearga cu maxi-taxi sau cu taxiul pentru ca distanta este mult prea mare ca sa mearga pe jos", spune o mamica.

"Copilul meu nu are cum sa ajunga la scoala, daca nu merge cu maxi-taxi, pentru ca este mic si nu poate merge pe jos atatia kilometri. Noi, fiecare din cei care avem copii care merg la scoala, pe rand, ii ducem, insa aceasta nu este o solutie. Nu vrem decat unul dintre microbuzele scolare sa ii transporte si pe copiii nostri", spune o alta mamica.

Pe de alta parte viceprimarul municipiului Petrosani Claudiu Cornea le-a promis oamenilor ca se va cauta o solutie astfel incat copiii sa ajunga la scoala si sa nu se ajunga in situatia de a o abondona.

"Este foarte importanta educatia si cu siguranta vom gasi o solutie astfel incat acei elevi sa ajunga la ore. In cel mai scurt timp o sa rezolvam problema transportului si pentru acesti copii", a declarant Cornea.

La inceperea noului an scolar, inspectorul general Alexandru Lautaru a afirmat ca in judetul Hunedoara vor ajunge in perioada urmatoare cel putin 6 microbuze scolare, dintre care doua vor fi repartizate in Valea Jiului.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#prima zi scoala, #mers scoala kilometri, #microbuz scolar , #elevi