Elevii din Constanta dau in judecata Guvernul si doua ministere

Miercuri, 21 August 2019, ora 14:34

   

Elevii din Constanta dau in judecata Guvernul si doua ministere
Asociatia Elevilor din Constanta (AEC) da in judecata Guvernul si doua ministere pentru plafonarea decontarii navetei elevilor.

Astfel, AEC anunta ca a depus, miercuri, la Curtea de Apel Constanta, o cerere de chemare in judecata impotriva Guvernului Romaniei, Ministerul Educatiei Nationale si Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice.

Decizia a fost luata in vederea anularii HG 863/2016 privind impunerea tarifelor maximale pentru abonamentele elevilor la transportul judetean, potrivit unui comunicat de presa remis miercuri Ziare.com.

"Inca din 2016, elevii din Romania s-au aflat in imposibilitatea decontarii cheltuielilor de transport, fiindu-le incalcat dreptul prevazut la art. 84, alin. (3) si (3^1) din Legea educatiei nationale nr. 1/2011 din cauza aparitiei tarifelor maximale impuse operatorilor de transport judetean pentru abonamentele elevilor sub forma unor obligatii de serviciu public, dar fara acordarea unor compensatii.

Astfel, din cauza acestui fapt, acestia nu respectau tarifele, iar elevii nu puteau deconta facturile primite la licee, fiind invocate diferentele de tarif dintre lege si realitate", potrivit sursei citate.

Asociatia precizeaza ca, mai mult decat atat, "in data de 28 iunie a intrat in vigoare OUG nr. 51/2019 ce are ca obiect eliminarea transportului judetean din sfera serviciilor publice si din reglementarile Legii nr. 92/2007.

Or, HG nr. 863/2016 are ca temei legal art. (3^2) si (3^3) din Legea 1/2011, ce faceau derogare de la art. 43, lit. b) din Legea 92/2007 care a fost modificat in sensul eliminarii prevederilor privind transportul judetean.

Pe cale de consecinta, avand in vedere ca HG 863/2019 se aplica exclusiv pentru transportul judetean, atragem atentia ca acesta nu mai este aplicabil si trebuie abrogat".

Citeste si: Dupa cazul Alexandra, Avocatul Poporului ataca la CCR ordonanta 51, privind transportul intrajudetean
Urmareste Ziare.com pe Facebook   si  pe Instagram   Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Citeste mai multe despre
Sursa: Ziare.com

Articol citit de5873 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
Duremaxx
rank 2
Îi dăm în Judecată și votând.
Aștept și ziua cand asociația copiilor de grădiniță va da in judecată guvernul pentru cine știe ce pricină ;e semn că democrația a ajuns la o maturitate deplină.
aalkadaa
rank 5
esti cam incoerent durexule
.
pamantean
rank 2
Cradinita din Murighiol
Da in judecata *** de la care au luat lapte ca era prea gras. Nu sunt bani de salarii si pensii , pe mii de functionari ii paste somajul, imprumuturile externe ne sugruma , Poate ca doresc sa primeasca bani , dar de unde daca bugetul nu are . In Plus Curtea de apel nu este nesanatoasa sa accepte o astfel de cerere . Un proces at rezolva problema cind nu mai sunteti voi nici macar in Romania .
KMB877
rank 5
Bravo lor!
No comment
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor