Elevii romani au castigat 9 medalii de aur la Olimpiada Internationala Pluridisciplinara

Luni, 22 Iulie 2013, ora 20:41
1700 citiri
Elevii romani au castigat 9 medalii de aur la Olimpiada Internationala Pluridisciplinara

Elevii romani au reusit performanta de a castiga 13 medalii la a XIX-a editie a Olimpiadei Internationale Pluridisciplinare Tuymaada. Noua dintre medalii au fost de aur.

Olimpiada se desfasoara in perioada 17-24 iulie 2013, in localitatea Yakutsk din Republica Sakha, Rusia. Datorita punctajelor exceptionale inregistrate la toate cele patru probe ale concursului (informatica, matematica, fizica si chimie), elevii romani au cucerit nu mai putin de noua medalii de aur, trei de argint si una de bronz.

Astfel, potrivit unui comunicat postat pe site-ul Ministerului Educatiei, cate trei medalii de aur s-au castigat la informatica si matematica, alte doua la chimie si una la fizica.

Succes al elevilor romani la Olimpiada Internationala de Fizica: cinci medalii si locul I in Europa

La matematica, elevii care au castigat medaliile de aur sunt Simona Diaconu (clasa a X-a/Liceul International de Informatica din Bucuresti), Ioan Laurentiu Ploscaru (clasa a IX-a/Colegiul National "Alexandru Lahovari" din Ramnicu Valcea) si Paul Gabriel Musca (clasa a XI-a/ Liceul International de Informatica din Bucuresti).

De asemenea, o medalie de bronz a fost castigata de Andreea Magalie (clasa a XI-a/Liceul International de Informatica din Bucuresti, medaliata cu argint la editia precedenta).

Cele trei medalii de aur de la informatica le-au revenit lui Rares Darius Buhai (clasa a X-a/Colegiul National "Liviu Rebreanu" din Bistrita, laureat cu aur si anul trecut), Valentin Marius Harsan si Marius Gavrilescu, ambii elevi in clasa a X-a la Liceul International de Informatica din Bucuresti.

De asemenea, cei doi medaliati cu aur la Chimie sunt Vlad-Mihai Mandric (clasa a X-a/Colegiul National "Sfantul Sava" din Bucuresti) si Cristian David Calin (clasa a XI-a/Colegiul National "Costache Negruzzi" din Iasi, medaliat cu argint anul trecut). In plus, o medalie de argint a fost obtinuta de Radu Costin Bizga-Nicolescu (clasa a XI-a/Colegiul National "Ion C. Bratianu" din Pitesti).

Nu in ultimul rand, singurul medaliat cu aur la fizica este Ioan Ignat (clasa a X-a/ Colegiul National "Mircea cel Batran" din Constanta, posesor al unei medalii de aur si la editia din 2012). Alte doua medalii de argint au obtinut Raul Alex Pipis (clasa a XI-a/Colegiul National "Iancu de Hunedoara" din Hunedoara) si Horia Petru Nicolaescu (clasa a XI-a/Liceul International de Informatica din Bucuresti).

Palmaresul din acest an este net superior in comparatie cu rezultatele inregistrate in ultimii doi ani, cand au fost obtinute 11 medalii (aur - 4, argint - 6, bronz - 1, in 2012), respectiv 12 medalii (aur - 4, argint - 6, bronz - 2, in 2011).

La Olimpiada Internationala Pluridisciplinara Tuymaada au participat peste 150 de concurenti din Romania, Federatia Rusa, Bulgaria, Serbia si Macedonia.

Echipa tarii noastre revine in tara, miercuri, 24 iulie, ora 23.55, pe Aeroportul International "Henri Coanda" (via Munchen).

F.N.

Medicul Cătălin Cîrstoiu, propunerea PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, a ajuns la Guvern pentru a discuta cu liderii coaliției. Ședințe la PNL și PSD București
Medicul Cătălin Cîrstoiu, propunerea PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, a ajuns la Guvern pentru a discuta cu liderii coaliției. Ședințe la PNL și PSD București
Medicul Cătălin Cîrstoiu a ajuns, marți, 19 martie, la Palatul Victoria pentru a discuta cu liderii coaliţiei, acesta urmând să fie anunţat oficial drept candidat al celor două partide la...
Conducerile PSD și PNL, discuții cu consilierii municipali pe amendamente la bugetul Capitalei. Se cere o dezbatere în Consiliul General SURSE
Conducerile PSD și PNL, discuții cu consilierii municipali pe amendamente la bugetul Capitalei. Se cere o dezbatere în Consiliul General SURSE
Conducerile PNL şi PSD Bucureşti vor avea o întâlnire, marţi, 19 martie, cu consilierii municipali social-democraţi şi liberali pentru a cere convocarea unei şedinţe de Consiliu General...
#elevi romani medalii aur olimpiada, #elevi romani olimpiada pluridisciplinara, #medalii aur elevi romani , #elevi