Elevii romani au luat trei medalii de aur la Olimpiada Internationala de Informatica

Sambata, 29 Septembrie 2012, ora 20:14
3566 citiri
Elevii romani au luat trei medalii de aur la Olimpiada Internationala de Informatica
Foto: Arhiva

Elevii romani au castigat trei medalii de aur si una de bronz la Olimpiada Internationala de Informatica desfasurata la Milano, a anuntat, sambata, la Craiova, ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, sustinand ca a fost informata despre acest lucru printr-un mesaj pe telefon.

"Va dau o veste buna, pe care am primit-o printr-un sms: la Olimpiada de Informatica, la care au participat elevii romani, la Olimpiada Internationala, au luat trei medalii de aur si una de bronz, iar Romania s-a clasat prima in acest concurs. Este absolut extraordinar, nu pot decat sa le multumesc profesorilor care i-au pregatit pe elevi, sa ii asigur de tot respectul meu, de toata consideratia mea si in acelasi timp, cred ca nu numai Ministerul Invatamantului, cred ca ar trebui ca tara aceasta sa dea un semnal clar pentru elitele ei. Eu ma voi stradui sa fac acest lucru, pentru ca orice tara creste mai ales cu contributia elitelor pe care le produce", a declarat Ecaterina Andronescu, intr-o conferinta de presa sustinuta la Craiova.

Cele trei medalii de aur au fost obtinute de doi elevi de la Liceul International de Informatica din Bucuresti si de unul de la Liceul "Liviu Rebreau" din Bistrita-Nasaud, iar medalia de bronz a fost castigata de un elev de la Liceul "I.L. Caragiale" din Ploiesti.

Intrebata daca Ministerul Educatiei se poate implica mai mult pentru a-si proteja olimpicii, Ecaterina Andronescu a spus ca lucreaza la o strategie in acest sens.

"Olimpici iau acum o suma care cred ca se ridica la 120 de milioane de lei vechi. Acesta este premiul cel mai mare si premiile acestea vin de la o hotarare de Guvern pe care candva am initiat-o eu de dragul si din respect, din respect, subliniez lucrul acesta, pentru ei. Cred ca merita mult mai mult pentru acest premiu. Premiul acesta este luat si de elev, si de profesorul lui, si de scoala, ar trebui sa il inmultim cu trei.

Este o suma mica, fata de ce iau sportivii olimpici, cum au fost cei care au venit de la Londra, dar eu cred ca trebuie sa mergem dincolo de acest premiu: ce facem pentru ei cand termina liceu, sa nu mai plece. Pentru ca sunt foarte multi care pleaca in marile universitati, sunt vanati de marile universitati si toata lumea, din tarile dezvoltate cauta creiere gata pregatite. Cine nu ar vrea sa le ia, dupa ce, iata, au fost duse la performante maximale. Pentru ei, eu incerc sa vad ce solutii am avea sa ii aducem, dupa ce invata, acasa sau cum sa facem ca o parte din ei sa nu mai plece", a mai declarat Ecaterina Andronescu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Alegătorii cu domiciliul în străinătate, care şi-au stabilit reşedinţa în ţară, începând cu data de 11 aprilie 2024, nu vor putea vota la alegerile pentru autorităţile administraţiei...
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
#elevi romani olimpici Informatica, #medalii aur Olimpiada Informatica, #medalii romani Informatica , #elevi