Ziare.com

Elevii romani nu se dezmint - performanta pentru olimpicii la matematica

Luni, 14 Iulie 2014, ora 20:06

   

Elevii romani nu se dezmint - performanta pentru olimpicii la matematica
Cei sase elevi care au reprezentat Romania la Olimpiada Internationala de Matematica s-au intors acasa cu medalii de la concurs.

Stefan Spataru a obtinut medalia de aur, iar Simona Diaconu, Andrei Viorel Bud, Teodor Andrei Andronache, Paul Gabriel Musca si Ioan Laurentiu Ploscaru au luat medalii de argint, se arata intr-un comunicat al Societatii de Stiinte Matematice din Romania.

Delegatia de elevi a Romaniei a fost insotita de prof. univ. dr. Radu Gologan, coordonatorul lotului international si presedinte al Societatii de Stiinte Matematice din Romania, de profesorul Bogdan Enescu, profesorul Mihail Baluna si Omer Cerrahoglu - absolvent al liceului in acest an si medaliat cu doua medalii de aur si trei de argint la Olimpiadele Internationale din anii anteriori.

Performanta extraordinara pentru elevii romani: Medalii la Olimpiada Internationala de Biologie

"Peste tot am remarcat, in acesti ultimi ani, nu dorinta sponsorilor pentru publicitate, ci dorinta acestor companii de a scoate in relief performanta in multe domenii ale lumii romanesti", a declarat Radu Gologan, presedintele Societatii de Stiinte Matematice din Romania.

Cea de-a 55-a editie a Olimpiadei Internationale de Matematica s-a desfasurat in perioada 3 - 13 iulie, la Cape Town, in Africa de Sud. La concurs au luat parte peste 300 de elevi din 103 tari.

I.S.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2370 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.Platforma pentru solutionarea online a litigiilor