Ziare.com

Elevii romani, performanta remarcabila: Toti au luat medalii la Olimpiada de Informatica

Luni, 23 Iunie 2014, ora 18:21

   

Elevii romani, performanta remarcabila: Toti au luat medalii la Olimpiada de Informatica
Lotul de informatica al Romaniei a obtinut patru medalii - doua medalii de aur, o medalie de argint si o medalie de bronz - la Olimpiada de Informatica a Europei Centrale, ceea ce inseamna ca toti cei patru elevi romani au castigat cate o medalie.

Olimpiada s-a desfasurat in perioada 18-23 iunie, la Jena, in Germania, potrivit unui comunicat remis Ziare.com.

Cele doua medalii de aur au fost obtinute de Andrei Heidelbacher, elev in clasa a XII-a la Colegiul National "C. D. Loga" din Timisoara, laureat cu aur si la editia din 2013, si de Rares-Darius Buhai, elev in clasa a XI-a la Colegiul National "Liviu Rebreanu" din Bistrita.

Andrei Heidelbacher a obtinut cel mai mare punctaj dintre cei 40 de participanti din 9 tari - Romania, Ungaria, Cehia, Slovacia, Germania, Elvetia, Polonia, Croatia si Slovenia, se arata pe site-ul competitiei.

Medalia de argint a fost obtinuta de Alexandru Velea, elev in clasa a XI-a la Liceul de Informatica "Tiberiu Popoviciu" din Cluj-Napoca.

Nu in ultimul rand, medalia de bronz i-a revenit lui Radu Szasz, elev in clasa a XI-a la Colegiul National "C. Brediceanu" din Lugoj. Cei patru elevi vor reveni in tara marti seara, urmand sa ajunga pe Aeroportul Otopeni la ora 23:40.

La a XXI-a editie a Olimpiadei de Informatica a Europei Centrale, fiecare stat a putut inscrie o echipa formata din cel mult patru elevi a caror varsta nu depaseste 19 ani la data concursului.

Prima editie a Olimpiadei de Informatica a Europei Centrale s-a desfasurat in Romania, in 1994, la Cluj-Napoca, la initiativa tarii noastre, mai arata comunicatul Ministerului Educatiei Nationale.

F.N.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1575 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Pare grozavenie

La romani nu este un plan mare. Se face ..." informatica " de dragul informaticii si cred ca vom ave a cele mai frumoase melodii pe celulare in loc s a sune simplu. Sau vei sti prin GPS unde e autobuzul. Dar durerea este alta ! Sa fie autobuze si nu mai trebuie aplicatii, ca nu vine mai repede decit poate veni.
Poate socoti totul si facut retete de cirnati, dar nu avem ferme cu porci. Informatica face poze cu cirnati si ot fi trimisi oriunde in lume . Dar nu avem cirnati adevarati, care miroase a usturoi si care merg cu furgoneta la consumator.
Asa s-a crezut ca veti face bani cu turism agricol.... Uite ca lumea nu s e inghesuie sa vada cum mulge o gospodina *** . Lumea vrea in Vegas !
Informatica e buna , dar s a ai ce numara .
Romanii cuy foame a in git nu au nici o aplicatie serioasa . Toate sint la nivelul s a impresioneze bunicile si pe cei sub 14 ani.
Pot simula romanii zborurile unei rachete in starea de desen ? Nu !
Se cauta oameni in computere, dar nu cu informatica . Ci medici, ingineri, strategi militari care s a stie si computere.
Un elev face multe si pune toata tabla inmultirii pe computer. Ah ! Asta e facuta deja ?
Informatica de dragul informaticii nu ajunge . Practica te omoara . Eu le urez bine si , daca au noroc s a nu fie prinsi, vor incepe sa fure din aconturi pe undeva .
Romania nu are nici un do,meniu in care informatica sa aiba un impact serios. Ca nu mai produceti nimic. La cotnari se fac numaratoarea sticlelor dupa moda veche .Ca altceva ce produceti, tovarasi ?

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor