Elevii se intorc la scoala luni: Cand vor avea loc Evaluarile Nationale si Bacalaureatul

Luni, 20 Aprilie 2015, ora 07:07
3488 citiri
Elevii se intorc la scoala luni: Cand vor avea loc Evaluarile Nationale si Bacalaureatul

Elevii se intorc la scoala luni, dupa vacanta de primavara din acest an scolar, care se va incheia in 19 iunie, in mai vor fi evaluari la clasele a II-a, a IV-a si a VI-a, Evaluarea Nationala pentru elevii clasei a VIII-a este programata in 22-24 iunie, iar Bacalaureatul, in 8 iunie-3 iulie.

Semestrul al doilea a inceput in 9 februarie si se va incheia vineri 19 iunie. In perioada 11-19 aprilie, elevii au avut vacanta de primavara, iar de luni 20 aprilie revin la scoala.

Dupa o luna de cursuri vor avea loc evaluarile la finalul claselor a II-a, a IV-a si a VI-a, programate in perioada 18 mai - 3 iunie. Elevii clasei a II-a vor avea in 18 mai proba scrisa la Limba romana, in 19 mai - proba de citire la Limba romana si de scriere si citire la Limba romana pentru minoritatile nationale, pe 20 mai - la Matematica, pe 21 mai - scris Limba materna, iar pe 22 mai - citit Limba materna.

La sfarsitul clasei a IV-a, evaluarea este programata astfel: 26 mai - Limba romana, 27 mai - Matematica, 28 mai - Limba materna. Evaluarea elevilor la finalul clasei a VI-a incepe pe 2 iunie cu proba de Limba si comunicare si se incheie pe 3 iunie cu proba de Matematica si Stiinte ale naturii. Evaluarile la clasele a II-a, a IV-a si a VI-a au fost introduse din anul scolar 2013-2014.

Tot in luna mai, elevii din clasele V-XII vor da tezele din semestrul al doilea, care ar trebui sa se incheie pana in 22 mai.

Elevii clasei a VIII-a vor incheia cursurile in 12 iunie, iar in perioada 15-17 iunie se vor inscrie la Evaluarea Nationala, care va avea intre 22 si 24 iunie, la Romana, Matematica si Limba materna. Rezultatele finale la Evaluarea Nationala vor fi afisate in 30 iunie.

Repartizarea computerizata in licee va avea loc in trei etape. In prima etapa de admitere, din 3 pana in 7 iulie vor fi completate optiunile in fisele de inscriere de catre absolventii clasei a VIII-a si parintii acestora, iar in 14 iulie va avea loc repartizarea computerizata. A doua etapa de admitere va avea loc in perioada 15-30 iulie, repartizarea computerizata fiind programata in 23 iulie. In etapa a treia de admitere in licee, repartizarea computerizata va avea loc in 3-4 septembrie.

Incepand din luna mai, elevii din clasa a VIII-a se pot inscrie in invatamantul profesional, cu durata de trei ani.

In perioada 16-29 mai vor sustine Bacalaureatul, intr-o sesiune speciala, elevii care participa la loturile nationale de pregatire pentru competitiile internationale din acest an.

Elevii claselor a XII-a vor termina cursurile in 29 mai, iar din 8 iunie pana in 3 iulie vor sustine examenul de Bacalaureat cei care se inscriu in prima sesiune. In perioada 8-26 iunie vor avea loc probele orale si de competente, iar probele scrise vor fi sustinute in 29 iunie la Limba si literatura romana si in 30 iunie la Limba si literatura materna, urmate in 1 iulie de proba obligatorie a profilului (Matematica pentru absolventii profilului real si Istorie pentru cei de la uman) si in 3 iulie de proba la alegere a profilului si specializarii. Rezultatele finale obtinute la Bacalaureat vor fi anuntate in 10 iulie.

A doua sesiune a examenului de bacalaureat va avea loc in perioada august-septembrie, inscrierile fiind programate din 13 pana in 17 iulie. In perioada 17-21 august vor avea loc probele orale si de competente, iar in 24-28 august, probele scrise. Rezultatele finale ale acestei sesiuni vor fi afisate in 3 septembrie.

Vacanta de vara va incepe in 20 iunie si se va incheia in 13 septembrie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Preşedintele Klaus Iohannis va participa miercuri şi joi, 17-18 aprilie, la reuniunea extraordinară a Consiliului European care va avea loc la Bruxelles. Şeful statului va participa, de...
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
#scoala vancata elevi, #elevi evaluare nationala, #elevi bacalaureat , #elevi