Ziare.com

Elevii sustin ca sunt batuti si jigniti de profesori la scoala - studiu

Joi, 05 Iunie 2014, ora 23:49

   

Elevii sustin ca sunt batuti si jigniti de profesori la scoala - studiu
Potrivit unui studiu dat publicitatii recent, 7% dintre elevi sustin ca sunt batuti de profesori la scoala.

Potrivit studiului realizat de organizatia "Salvati Copiii", citat de Romania TV, cazurile de copii maltratati de profesori au o frecventa de dubla in mediul rural fata de mediul urban.

In plus, frecventa agresiunilor fizice aplicate de profesori este de 2,3 ori mai mare in cazul copiilor de etnie rroma fata de elevii de etnie romana.

Romanii vor fi instruiti sa nu-si mai bata copiii

Totodata, baietii sunt de 5 ori mai expusi la riscul de a fi agresati fizic de profesori decat fetele.

De asemenea, 86% dintre elevii chestionati sustin ca sunt certati de catre profesori atunci cand gresesc, in vreme ce 33% spun ca sunt jigniti si etichetati la scoala de catre cadrele didactice.

Totusi, comparativ cu rezultatele unui studiu similar realizat in 2002, raspunsurile primite in 2013 indica o rata cu mai scazuta a abuzurilor fizice si verbale in randul copiilor.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1166 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Ziare.com

Ce trebuie facut cu elevii, care vin la scoala(cand vin!)si perturba GRAV orele de curs ? Acesti "elevi" sunt total neinteresati de scoala, ei vin la scola ca sa se distreze pe seama colegilor si a cadrelor didactice. Unul din motivele pentru care scoala romaneasca produce in mare parte prosti, este si starea de indisciplina din majoritatea scolilor.Nemaivorbind de starea de saracie din randul cadrelor didactice, platite ca maturatorii, dupa ce au facut o facultate! Numai in Romania se poate intampla o asemenea anomalie!

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor