Evaluarile-pilot la finalul claselor a II-a, a IV-a si a VI-a vor avea loc in mai

Sambata, 10 Martie 2012, ora 12:46
1972 citiri
Evaluarile-pilot la finalul claselor a II-a, a IV-a si a VI-a vor avea loc in mai
Foto: Arhiva

Evaluarile-pilot privind competentele fundamentale ale elevilor la finalul claselor a II-a, a IV-a si a VI-a se vor desfasura in perioada 9-23 mai, potrivit unor ordine ale ministrului Educatiei, Catalin Baba, privind metodologiile care vizeaza evaluarile ce decurg din Legea Educatiei Nationale.

La clasa a II-a, testele contin doua sectiuni: prima vizeaza competentele de receptare-producere a mesajelor, iar a doua abordeaza competente de matematica, potrivit reprezentantilor Ministerului Educatiei.

Rezultatele obtinute la evaluarea competentelor fundamentale la finalul clasei a II-a sunt valorificate prin elaborarea planurilor individualizate de invatare, consemnarea lor in portofoliul educational al elevului, respectiv informarea parintilor/tutorilor legal instituiti asupra stadiului formarii si dezvoltarii competentelor evaluate.

Evaluarea elevilor la finalul clasei a IV-a va include limba romana, limba materna, pentru elevii care studiaza in limbile minoritatilor nationale, si matematica. Evaluarea nu se va incheia printr-o nota sau printr-un calificativ sumativ, mai spun cei de la minister.

Rezultatele evaluarii fiecarui test va contribui la realizarea unui scor mediu national al performantelor elevilor pe competentele fundamentale si sunt utilizate de Centrul National de Evaluare si Examinare (CNEE) pentru realizarea unor studii si cercetari de diagnoza a sistemului de invatamant primar.

Evaluarea elevilor la finalul clasei a VI-a are ca scop optimizarea invatarii, elaborarea, acolo unde este cazul, a planurilor individualizate de invatare si preorientarea scolara catre un anumit tip de liceu. Testele contin doua sectiuni corespunzatoare probelor transdisciplinare evaluate: limba si comunicare, respectiv matematica si stiinte.

Testele care vor fi administrate, precum si baremele de corectare aferente, sunt elaborate de CNEE. In anul scolar in curs, aceste evaluari se vor desfasura, prin administrari pilot, pe un esantion de elevi stabilit la nivel national. Pe lista unitatilor de invatamant care compun acest esantion se afla 86 pentru clasa a II-a, 136 pentru clasa a IV-a, respectiv 86 de scoli pentru clasa a VI-a. Esantionul a fost realizat de CNEE, astfel incat fiecare tip de evaluare sa fie administrata in unitati de invatamant distincte.

Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Marcel Ciolacu a tăiat orice cale de comunicare cu Cristian Popescu Piedone. Președintele PSD a declarat joi, 25 aprilie, că nu va mai exista niciun dialog și nicio ofertă pentru Piedone....
#evaluare elevi gimnaziu, #evaluare elevi clasa doua, #evaluare elevi clasa patra , #elevi