Ziare.com

Fructul-ambalaj creat de elevii din Ploiesti reprezinta Romania la Bruxelles

Luni, 29 Martie 2010, ora 19:46

   

Fructul-ambalaj creat de elevii din Ploiesti reprezinta Romania la Bruxelles
Fructul-ambalaj, produs inovativ gandit de cativa elevi de la licee din Ploiesti, a castigat o competitie locala de creativitate antreprenoriala desfasurata in cadrul proiectului european European Creativity and Innovation Challenge 2010 si va reprezenta Romania la concursul international.

Fructul-ambalaj, ambalajul ecologic pentru bauturi din pluta sau ambalajul pentru cereale din zaharuri naturale se numara printre solutiile inovative gandite de elevii participanti la competitie.

Concursul, organizat in 13 tari europene, are ca obiectiv principal dezvoltarea gandirii antreprenoriale a elevilor cu sprijinul comunitatii de afaceri.

In Romania prima editie a competitiei a avut loc la Ploiesti si a reunit 87 de elevi din invatamantul tehnic si de specialitate de la 11 licee din localitate.

Tinerii au lucrat in echipe pentru a genera idei inovative, concrete si fezabile la problema de business "ganditi un ambalaj inteligent pentru alimentul vostru preferat."

Echipa castigatoare, numita "Mummy Yummi", formata din elevi de la colegiile Alexandru Ioan Cuza, Ion Luca Caragiale, Jean Monnet, Mihai Viteazul si Elie Radu, a propus un ambalaj natural din fructe pentru un continut de ciocolataa sau jeleuri.

Ideea elevilor a fost premiata cu o bursa Junior Achievers si va reprezenta Romania la finala internationala, care va avea loc la Bruxelles in perioada 25-26 mai.

Sursa: rNews

Articol citit de 1358 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Felicitari

Felicitari acestor liceeni...pacat ca nu ne dati mai multe informatii...FELICITARI!!

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor