Articol citit de 5015 ori
"Extinderea " asta ciudată,
Poate ajuta cadrele ce se mai presupun a fi didactice,cu lipsuri in psihopedagogie și metodici adoptate varstei și specialității(dar,nu cumva cu temă acasă,cu exerciții la matematică,căci totul se invață din...palmă,ori ascultand lătrat a pagubă la examene!).
Și,dacă la trei ani,copilul va fi inscris intr-o formă de invățămant,după 15 ani,ajuns la 18 ani...e matur să se și căsătorească.
Indiferent cine propune modificări de substanță in invățămant,pană nu se formează cadre didactice(dascăli,nume ce provenea de la ...primele școli,cele bisericești...) cu obiective clare pe o perioadă de cel puțin 10 ani, vor fi rezultate incerte.
Cine nu ințelege sufletul și dorința de cunoaștere a copilului,cu o clară dependență de mediul in care crește,nu are siguranța a ce se va obține!
Formatorii de acum,trebuiesc aduși la reciclări,cu discuții de profil și explicații la ce costuri s-a ajuns după absolvirea liceului,cand ...piața muncii a inlocuit comanda socială a unei societăți CLAR CONTURATĂ și cu rezultate pe propunerea stabilită!Altfel,școala piere și "invățăm"de la calculator și după mobil,in pași de dans...
Revizie
Sistemul scolar trebuie revizuit fundamental.
Extensia invatamintului obligatoriu nu are nici o treaba, cu inbunatatirea lui.La ce-mi foloseste cele 17 clase ale duamnei prin sinistru , daca ea nici sa numere ca un copil de de 6 ani, nu este in stare ?
Intr-o grupa de copii, este imposibil unul sau doi sa nu aibe abilitati de scriere, si sa fie mai confortabili in alte zone de invatare.
Eu as sugera niste centre cu laboratoare, cursuri la liber si sa alegi la ce vrei tu sa te duci. De la varste fragede 7-8 ani. Intr-o zi vrei sa faci sah, in alta pictura, in alta cinema, samd. Inveti mai mult, cunoscand domenii, incercand. Niste orasele ptr copii, cu lucruri serioase, cu profesionisti si cu o pedagogie fantastica.
Cel putin in marile orase se pot impune !
Eu zic ca nu gresesc !
evident ca nu gresesti,
dar ce folos... daca la vot vei face alegerea aiurea ? De fapt, in Ro nici nu pre ai de unde alege vreun profesionist autentic in organizarea invatamantului (de toate gradele) cata vreme totzi, absolut totzi nentotzii si nechematzii in domeniu au "in ranitza" bastonul de mareshal, adica un doctorat in domeniu. Cel mai bun exemplu, se pare, in domeniu este chiar d-na ministru, care face mereu un caz din calitatea de "dascal" - pe care chiar crede ca o detzine - dar n-a produs n.i.c.i.o.d.a.t.a. (asa cum se cere in orice tara tehnologic avansata) macar o singura lucrare de unic autor citata copios in revistele profesionale de specialitate... dar pretinde ca a putut 'forma" ingineri (in domeniul stiintei materialelor, ci'ca !) cu abilitatzi de a contribui la dezvoltarea "pe baza de cunoastere" a economiei noastre nationale. Minciuni pe toata linie ! Ati cunoscut dvs., vreodata, pe cineva care sa scoata aur, in mod cinstit, din minciuna ?
Invatamantul obligatoriu nu ar trebui sa depaseasca scoala
generala. 8 ani de scoala e suficient. Nu toata lumea trebuie sa ajunga doctor sau inginer. Mai trebuie si cineva sa lucreze in constructii, fabrici, etc. Mai important ar fi refacerea scolilor de meserii, in ziua de azi nu mai pregateste nimeni zidari, mecanici auto, instalatori, etc. Si se simte deja. Romania a devenit o fabrica de detinatori de diplome dar care nu stiu mai nimic.