Laptele baut la scoala imbolnaveste din nou: Zeci de copii, la spital. Programul e sistat la Brasov

Vineri, 11 Martie 2016, ora 17:35
2263 citiri
Laptele baut la scoala imbolnaveste din nou: Zeci de copii, la spital. Programul e sistat la Brasov
Foto: Arhiva Ziare.com

Programul Cornul si laptele a fost sistat la Brasov cel putin pana luni inclusiv, cand vor veni primele rezultate ale analizelor, dupa ce 28 de copii din judet au ajuns la spital vineri.

Autoritatile fac si analize ale cornurilor date elevilor, decizie data vineri dupa-amiaza de Inspectoratul Scolar.

Dupa ce 28 de copii au ajuns la spital, la scurt timp dupa ce au primit lapte si corn la scoala, autoritatile au decis sa sisteze programul, cel putin pana cand vor veni rezultatele analizelor si se va sti ce anume a cauzat imbolnavirea, informeaza News.ro.

Zeci de elevi din Galati au chemat salvarea, dupa ce au baut laptele primit la scoala (Video)

Potrivit autoritatilor locale, vor fi verificate si cornurile dupa ce trei dintre cei cinci elevi din Codlea care au ajuns, vineri, la spital au spus ca nu au baut lapte, insa toti au mancat cornuri.

"Programul a fost suspendat de vineri dupa-amiaza si va ramane asa si in ziua de luni. Am vorbit cu reprezentantii Consiliului Judetean Brasov si au fost de acord cu aceasta decizie", a spus Adriana Bucur, seful Inspectoratului Scolar Brasov.

La randul sau, Mihai Pascu, director in Consiliul Judetean Brasov, a declarat ca a semnat ordinul de sistare.

"Am discutat cu cei de la Directia de Sanatate Publica si ei au luat probe atat din lapte, cat din produsele de panificatie. Din ce mi s-a transmis, din cei cinci copii, trei nu au consumat lapte, au mancat doar cornul. Ar putea fi si aici probleme. De aceea, programul este sistat pana cand vom avea rezultatul analizelor de laborator. Nu ne putem antepronunta, nu putem emite ipoteze pana cand nu vom avea rezultatul analizelor", a explicat Mihai Pascu.

Cornurile distribuite in scolile din Brasov sunt produse de SC Lido Girbea SRL din localitatea prahoveana Paulesti si distribuite de SC Senax Prod SRL din localitatea Albesti Paleologu, tot din Prahova.

23 de elevi de la Scoala Generala nr 31, din cartierul brasovean Triaj, care au facut, vineri, toxiinfectie alimentara dupa ce au baut lapte primit la scoala, au fost transportati la Spitalul de Boli Infectioase din Brasov, pentru investigatii si tratament.

Tot vineri, au ajuns la spital cu dureri de burta, greata si stari de ameteala si cinci copii de la Scoala generala nr. 2 din localitatea brasoveana Codlea.

Potrivit autoritatilor locale din Brasov, inspectorii brasoveni pentru protectia consumatorilor au inceput sa faca verificari la cele doua scoli, fiind analizat atat laptele distribuit elevilor, cat si ambalajele din hartie in care este pus laptele.

Cutiile de hartie in care este furnizat laptele sunt verificate in conditiile in care in ultima saptamana zeci de elevi de la scoli diferite, din judetele Brasov, Galati si Arges au suferit toxiinfectii alimentare dupa ce au baut lapte primit la scoala si produs de doua companii diferite, respectiv Olympus si La Dorna.

Toxiinfectia de la pranz: 30 de elevi din Pitesti au ajuns la Urgenta

Analizele preliminare ale laptelui de la Olympus au iesit bine, produsul neavand germeni patogeni, insa la ora actuala se asteapta si rezultatele probelor prelevate de Protectia Consumatorului la sfarsitul saptamanii trecute de la fabrica Olympus din Halchiu.

Criza in Arges: Creste numarul de copii cu toxiinfectie - 26 de elevi internati in spital

In ultima perioada, s-au inregistrat mai multe cazuri de toxiinfectie alimentara la elevi din judetele Galati si Arges, unde copiilor li s-a facut rau la scoala dupa ce au baut lapte primit prin programul "Cornul si laptele".

Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Premierul Marcel Ciolacu a declarat miercuri că este nevoie de o lege specială a Capitalei şi că "este evident" că dependenţa primarilor de sector "nu trebuie să fie atât de mare de...
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, 24 aprilie, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de...
#corn lapte infestate toxiinfectii, #program corn lapte oprit Brasov, #ancheta corn lapte imbolnavit copii, #corn lapte elevi spital Brasov , #elevi