Ziare.com

Laude-Reut, in vizita de studii la Parlamentul European si la Ambasada Romaniei de la Bruxelles, 15-17 octombrie 2018

de Comunicat de presa
Joi, 18 Octombrie 2018, ora 15:53

   

Laude-Reut, in vizita de studii la Parlamentul European si la Ambasada Romaniei de la Bruxelles, 15-17 octombrie 2018
Prin generozitatea domnului Andi Cristea, europarlamentar si mentor al studiilor de diplomatie Laude-Reut, elevii Laude-Reut beneficiaza anual de o vizita de studii la Parlamentul European, in cele doua sedii ale sale de la Bruxelles si Strasbourg, menita a le dezvolta cunostintele despre rolul si importanta acestei institutii in realitatea geopolitica a lumii actuale, contribuind astfel la indeplinirea misiunii pe care ne-am asumat-o fata de generatiile de viitor.

In cadrul acestei vizite, elevii au ocazia de a se intalni cu personalitati marcante ale constructiei europene, oameni dedicati si profesionisti dornici sa le explice amploarea si secretele acestui proiect ce ne guverneaza vietile, pentru a le putea calca pe urme, ca lideri ai lumii de maine. Anul acesta, evenimentul se desfasoara in 15-17 octombrie 2018.

Astfel, elevii nostri sunt onorati la nivel inalt, fiind primiti cu deschidere la un dialog in care sa exprime gandurile si aprecierile proprii despre Europa de astazi, in calitate de cetateni activi si implicati ai Europei de maine - toate acestea se datoreaza viziunii domnului Andi Cristea de a investi cu incredere noua generatie in construirea viitorului.


Elevii Laude-Reut au poposit si la Ambasada Romaniei de la Bruxelles, fiind primiti cu mare onoare de catre Doamna Ambasador Luminita Odobescu si echipa institutiei.

A avut loc o consfatuire plina de seriozitate, dar cu multa jovialitate tinereasca, in cadrul careia elevii au luat din nou contact direct cu activitatea diplomatica, cea careia doresc sa i alature in viitor, ca alegere asumata de cariera pentru care se pregatesc din anii de liceu in cadrul cursului de diplomatie.

Subiectul discutiei a urmarit prioritatile si provocarile Romaniei din perspectiva preluarii de catre tara noastra a presedintiei Consiliului Uniunii Europene in prima jumatate a anului 2019.

Purtand speranta de a deveni in curand noii colegi ai actualilor diplomati, elevii Laude-Reut isi continua periplul european si asteptam sa ne impartaseasca impresii despre experienta dobandita cu aceasta ocazie.

Mult succes la nivel european si international, sunteti ambasadorii Romaniei de maine!

Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Citeste mai multe despre Laude Reut vizita Bruxelles
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 814 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor