Ziare.com
1161Comentarii
2425Likes
1098Shares
MANDRU CA SUNT ROMAN

Mandru ca sunt roman: Olimpicii care pun Romania pe harta lumii

Marti, 06 Noiembrie 2012, ora 14:16

   

Mandru ca sunt roman: Olimpicii care pun Romania pe harta lumii
Da, sunt mandra ca sunt romanca, cand ma uit la copilul meu care se straduie, munceste mult, dar cu mult drag la matematica, materia de care nu s-a speriat niciodata si pe care a indragit-o de mic copil, acum olimpic national la aceasta materie.

A reusit aceasta performanta anul trecut, respectiv in clasa a VI-a. In prezent are sperante mai mari si doreste sa cucereasca, prin multa straduinta, Balcaniada pentru juniori.

Da, sunt mandra ca sunt romanca, cand citesc, sau vad la televizor, stirile despre olimpicii nostri internationali la matematica, informatica, chimie, filozofie, stiintele pamantului etc.

Se vorbeste atat de putin de acesti copii care aduc atata bucurie parintilor, profesorilor si nu mai putin intregii tari. Ei pun tara noastra pe harta lumii, pe podiumul international al mintilor stralucite si ravnite de cele mai mai mari puteri economice.

De ce sunt promovati atat de putin? De ce nu sunt cunoscuti mai mult de intreaga natiune prin emisiuni dedicate lor, acestor copii ambitiosi, muncitori, deosebit de inteligenti? Ei sunt adevaratele valori, modele de urmat pentru toti tinerii si nu mai putin pentru tara noastra, care are nevoie de ei.

In spatele acestor rezultate este atata munca suplimentara, in afara orelor de curs, munca sustinuta de profesorii scolilor la care invata, dar si de sprijinul financiar si emotional al parintilor, incat acesti copii merita toata admiratia si promovarea pe orice cale in tarisoara noastra.

La Colegiul National Emil Racovita din Iasi, unde este si baiatul meu, sunt astfel de elevi, premianti internationali, de care nu s-a auzit in tara. De ce? Munca lor, inteligenta lor, orele nesfarsite de studiu, sperantele lor pentru un viitor pe masura straduintei nu constutuie un subiect de emisiune televizata?

Asadar bravo lor, profesorilor si nu in ultimul rand sustinatorilor acestor nestemate ale tarii noastre. Bravo elevilor Colegiului National Racovita din Iasi:

Camelia Diaconu - Medalie de Bronz la Olimpiada Internationala de Stiinte pentru Juniori 1-10 decembrie 2011, Africa-de Sud;

Ana-Maria Istrate - Medalie de Bronz la Olimpiada Internationala de Chimie "Mendeleev" 2011 - MOSCOVA, si Medalie de bronz de la Olimpiada Internationala de Stiintele Pamantului 2011, Modena Italia (foto);

Corina Ezaru -Mentiune la Olimpiada Internationala de Filosofie, care s-a desfasurat la Oslo, Norvegia im perioada 16-20 mai 2012;

Ovidiu Avadanei - premiul al II-lea si Medalie de Argint la cea de a XVI-a editie a Balcaniadei de Matematica pentru Juniori, care s-a desfasurat in Grecia... si nu numai lor!!!

Liliana Prohozescu, Iasi

Acest material participa la concursul organizat de Ziare.com si Groupon, iar autoarea lui poate castiga o vacanta la munte. Incearca si tu!

Viziteaza Romania frumoasa! Ziare.com si Groupon te trimit in vacanta la munte

Propune un roman de care putem fi mandri sau spune de ce esti tu mandru sa fii roman si poti castiga o iesire la munte, pe Valea Prahovei, dar si in alte destinatii romanesti de vis.

Cunosti un roman care traieste in tara sau in strainatate cu care ne putem mandri? Spune-ne povestea lui si o vom publica!

Te fascineaza un personaj sau o intamplare care a marcat istoria Romaniei? Trimite-ne un documentar pe aceasta tema si-l vom publica!

Trimite-ne propunerea ta, in perioada 2 noiembrie - 29 noiembrie, pentru a te inscrie in concurs. Cele mai interesante 3 propuneri vor fi premiate cu vacante la alegere, oferite de Groupon.

Ne poti scrie pe adresa: mandrucasuntroman@ziare.com


Propuneri ale cititorilor Ziare.com - vezi participantii la concurs

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2594 ori

PROPUNE UN ROMAN SA NE MANDRIM CU EL
redactia@ziare.com
Mandru ca sunt roman, pe Facebook
Mandru ca sunt roman: Tulcea, orasul celor 14 etnii
Mandru ca sunt roman: Tulcea, orasul celor 14 etnii
Daca ajungi in Tulcea, oras situat pe 7 coline, la fel ca si Iasiul, dar ca si Roma, nu ai cum...
Mandru ca sunt roman: Mircea Eliade, adolescentul miop care a devenit guru universal
Mandru ca sunt roman: Mircea Eliade, adolescentul miop care a devenit guru universal
Mircea Eliade, unul dintre cei mai cunoscuti romani din lume si probabil cel mai mare istoric...
Mandru ca sunt roman: Sam cel Roman, americanul mai roman decat tine
Mandru ca sunt roman: Sam cel Roman, americanul mai roman decat tine
A dat America, tara tuturor posibilitatilor, pentru Romania si a venit la noi, sa traiasca...
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor