Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Mesaj de la personalitatile Romaniei pentru elevi inainte de inceperea noului an scolar VIDEO

Vineri, 11 Septembrie 2020, ora 16:40
2702 citiri
Mesaj de la personalitatile Romaniei pentru elevi inainte de inceperea noului an scolar VIDEO

Elevii din Romania primesc un mesaj de incurajare impresionant din partea unor personalitati, cu cateva zile inainte de inceperea unui nou an scolar, un an cu totul special din cauza pandemiei de COVID-19.

Ana Blandiana, Maia Morgenstern, Marian Preda, Melania Medeleanu, Medeea Marinescu, Amalia Enache si Cornel Ilie vorbesc intr-un clip video despre curaj, incredere si despre importanta educatiei, indiferent de vreme si de vremuri. Clipul face parte din proiectul Ora de Caligrafie, un concept PiArt Vision, in colaborare cu Muzeul National Cotroceni si sustinut de DPD Romania. Proiectul a ajuns anul acesta la a patra editie.

Intr-un an in care sunt foarte multe lucruri incerte legate de inceperea scolii si de felul in care se vor desfasura orele, personalitatile cunoscute ale Romaniei sunt alaturi de elevii din toata tara si ii indeamna sa priveasca acest nou inceput ca pe o provocare, ca pe o lectie a curajului, care-i va face mai puternici.

Pentru copiii din clasele primare este probabil cel mai dificil, pentru ca ei resimt cel mai mult lipsa contactului direct cu invatatorii si colegii lor. Adaptarea la cursurile online este o provocare. Iar micutii elevi trebuie sa stie ca nu sunt singuri pe acest drum al Invataturii. Ca au alaturi de ei oameni mari.

Mesajul este optimist si incurajator, dar clipul video are si referiri la realitatea pe care suntem nevoiti sa o traversam in aceasta perioada. De exemplu, actrita Maia Morgenstern apare la final purtand masca, subliniind situatia exceptionala in care ne aflam.

In clip apare si Dorli, eleva in clasa a II-a la Scoala Gimnaziala "Sfintii Constantin si Elena" din Bucuresti.

"Chiar daca vremurile sunt diferite, Educatia copiilor nu trebuie sa fie afectata in niciun fel. Cei mici au nevoie de incurajarea oamenilor mari, de repere adevarate care sa le ghideze drumul", a declarat Oana Ivan, co-fondator PiArt Vision

"Generatiile care se formeaza in aceasta perioada nu trebuie sa fie generatii de sacrificiu ci, dimpotriva, trebuie sa devina oamenii care ne vor ajuta sa intelegem noua societate. Si cei care o vor construi. Ei trebuie sa paseasca cu incredere pe drumul invataturii", a adaugat Calin Hera, co-fondator PiArt Vision.

"Este un proiect lansat la Muzeul National Cotroceni in anul 2017 pe care il organizam cu mare drag in fiecare an, deoarece am observat ca multi copii sunt pasionati de dimensiunea estetica a scrisului. Creativitatea si educatia se intalnesc si de aceasta sub forma unei indeletniciri pe care nu dorim ca generatiile urmatoare sa o dea uitarii. De aceea, demersul nostru este mai mult decat un eveniment sau o manifestare punctuala, este o pledoarie pentru scrisul de mana, o campanie de sensibilizare in favoarea caligrafiei ca parte din dezvoltarea frumoasa a generatiei tinere si educate din Romania", a precizat Liviu Jicman, directorul Muzeului National Cotroceni.

"Ne-am alaturat cu bucurie acestui proiect minunat. Educatia copiilor nostri este un lucru esential pentru societatea de azi si de maine", a declarat Karla Codrea, CEO DPD Romania.

Ora de caligrafie este un concept cultural-educational care se doreste a fi un indemn pentru educatia sanatoasa, temeinica, si care isi propune sa transmita un mesaj de incurajare si responsabilitate deopotriva copiilor, invatatorilor si parintilor.

In mod traditional, proiectul se desfasoara la inceput de an scolar la Muzeul National Cotroceni, in Salonul Cherchez, in prezenta elevilor care au colegi de banca personalitati marcante ale Romaniei.

Ora de caligrafie este un proiect PiArt Vision organizat in parteneriat cu Muzeul National Cotroceni si sustinut de compania de curierat DPD Romania.

Peste 1 milion de români au consumat cel puţin o dată droguri. Avertismentul unui expert
Peste 1 milion de români au consumat cel puţin o dată droguri. Avertismentul unui expert
Numărul românilor care au încercat cel puţin o dată în viață drogurile se apropie de 1,5 milioane, o creştere cu circa 50% faţă de cel mai recent raport oficial, a declarat marți, 23...
Virusul care ar putea cauza următoarea pandemie circulă deja printre noi
Virusul care ar putea cauza următoarea pandemie circulă deja printre noi
Următoarea pandemie ar putea fi cauzată de virusul gripal, avertizează oamenii de ştiinţă, scrie The Guardian, citând datele unui studiu care va fi publicat weekendul viitor. Un sondaj...
#an scolar, #elevi, #pandemie, #Ana Blandiana, #Maia Morgenstern, #Melania Medeleanu , #elevi