Ministrul Sanatatii vrea ore de educatie sanitara si alimentatie sanatoasa in scoli

Luni, 07 Aprilie 2014, ora 23:54
3107 citiri
Ministrul Sanatatii vrea ore de educatie sanitara si alimentatie sanatoasa in scoli

Ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, vrea ca elevii sa beneficieze de ore de educatie sanitara, de prim ajutor si de alimentatie sanatoasa, avand in vedere cresterea ratei obezitatii.

Banicioiu sustine ca va vorbi cu ministrul Educatiei, Remus Pricopie, pentru punerea in aplicare a acestui proiect, transmite Mediafax.

"Este nevoie de intensificarea educatiei copiilor privind alimentatia corecta si sanatoasa coroborate cu miscarea si sportul pe fondul cresterii obezitatii. Voi avea o discutie cat mai aplicata cu ministrul Educatiei pentru introducerea orelor de educatie sanitara, in care elevilor sa li se predea de la banalul curs de prim ajutor, dar pe care putini il cunosc, pana la alimentatia corecta si sanatoasa.

Nicolaescu: Educatia sanitara trebuie inclusa in programa scolara obligatorie

Ne consultam cu doctorii de la Parhon, dar cred ca trebuie sa ajungem la ore suplimentare de sport in scoala", a declarat ministrul Sanatatii, cu prilejul inaugurarii unei sali de sport pentru copii la Institutul Parhon din Capitala, impreuna cu ministrul Sportului, Gabriela Szabo.

Aceasta din urma a sustinut, la randul sau, ca ar fi necesara o crestere a numarului de ore de sport in institutiile de invatamant.

Szabo: Guvernul are bani pentru sali de sport

"Una dintre prioritatile noastre este aceea de a avea cat mai multe ore de sport in scoala. (...) Avem o mare suferinta in ceea ce priveste infrastructura. Trebuie sa vedem cum putem convinge primarii sa reabilitaeze bazele sprotive pentru ca pe unele chiar a crescut iarba, iar multe nu au vestiare. Sa vedem cum putem sa le reabilitam, pentru ca Guvernul nu are bani pentru toate.

Totodata, trebuie sa facem multa educatie pentru sport si miscare, pentru ca 60 la suta din dintre romani nu practica niciun sport si nu fac miscare Si chiar daca langa scoli sunt fastfood-uri, la fel cum sunt si la Londra, copii trebuie sa fie educati ce sa manance sau macar sa faca miscare dupa ce au mancat", a spus ministrul Tineretului si Sportului, in cadrul aceluiasi eveniment.

O noua materie in programa scolara: educatia sanitara

La randul sau, Diana Loreta Paun, manager al Institutului Parhon a subliniat faptul ca obezitatea in randul copiilor reprezinta o adevarata problema de sanatate publica.

Medicul Constantin Dumitrescu, fost director al Institutului, a spus ca femeile ar trebui sa gateasca acasa, astfel incat copiilor "sa nu li se mai puna cheia de gat" si banii in buzunar ca sa-si cumpere mancare de la fast-food.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#educatie sanitara scoli, #elevi ore alimentatie sanatoasa, #obezitate copii sport miscare , #elevi
Comentarii
Poza adevar
adevar
rank 1
...prima idee interesanta a gagicarului socialist