Mitropolia Moldovei a facut public un film cu copilul care ar fi fost batut de preot la ora de religie (Video)

Miercuri, 27 Martie 2019, ora 09:42
7639 citiri
Mitropolia Moldovei a facut public un film cu copilul care ar fi fost batut de preot la ora de religie (Video)
Foto: captura video Facebook

Reprezentantii Mitropoliei Moldovei si Bucovinei au facut public un film in cazul copilului care ar fi fost batut de profesorul de religie. Acestia sustin ca elevul ar fi iesit din scoala fara sa para ca are o problema.

Ei spun ca baiatul, care poarta haine visinii, a iesit primul din scoala si nu prezenta nicio trauma, arata Adevarul.

"Acel copil, nefiind de confesiune ortodoxa, nu avea obligatia de a participa la ora de religie, dar putea asista cu conditia sa nu deranjeze.

Nu i s-a cerut niciun fel de implicare in activitatea didactica, cu atat mai putin sa faca rugaciunea de la final sau sa faca semnul Crucii. De-a lungul orei a deranjat in multe feluri clasa si chiar a adresat numeroase injurii si amenintari la adresa preotului.

Nu dam detalii, pentru ca nu ne dorim sa stigmatizam acel copil. La iesirea din clasa, cand preotul l-a rugat sa-i spuna tatalui sau sa vina la scoala, acel baiat a dat sa-l lovesca pe preot cu piciorul, moment in care acesta l-a prins de urechi si l-a scos afara.

A fost o reactie de moment, de scurta durata. Asa cum am afirmat in toate declaratiile, nimic, absolut nimic nu poate scuza aceasta reactie a preotului! Este inadmisibil si din punct de vedere pedagogic, dar mai ales din punct de vedere crestin a folosi orice fel de violenta, in orice grad", au precizat ei.

Reprezentantii BOR spun ca filmuletul pe care il prezinta ar aduce lamuriri cu privire la anumite acuzatii.

"Totusi, de aici pana la acuzatiile ca l-ar fi dat cu capul de pereti pana la sange, ca preotul ar fi iesit afara si i-ar fi amenintat si pe ceilalti copii, ca acel copil ar fi lesinat si cazut intr-un sant - e o distanta uriasa!

E clar ca s-a dorit exacerbarea unei situatii - repet, cu totul regretabila! -, din motive pe care cu siguranta autoritatile le vor elucida. Pana la finalizarea anchetei, avem insa cateva marturii video de la camerele de supraveghere, care aduc anumite clarificari (din pacate, nu exista o filmare chiar de la momentul incidentului, neexistand o camera video montata in interior).

Pe primele secvente se poate vedea cum iese din scoala copilul care acuza ca ar fi fost lovit, urmat de alti copii. Este primul care iese, alergand, si singurul care poarta si haine de culoare visinie. Nu se vede niciun preot iesind dupa ei si amenintand, desi special este lasata filmarea sa curga pana la minutul 1 si 10 secunde al montajului pe care-l puteti urmari.

Pe secventele urmatoare se mai poate vedea, pe o inregistrare facuta cu alte doua camere de supraveghere publica, cum copilul merge fara nici un fel de probleme spre casa. Aceste secvente sunt, credem, edificatoare pentru a respinge fara dubii macar o parte dintre acuzatii.

Speram ca si celelalte aspecte, cu privire la ceea ce s-a intamplat in clasa, vor fi lamurite in cel mai scurt timp. De mentionat ca, in urma dialogului purtat cu autoritatile din Primarie si cele de la scoala, am aflat ca preotul se bucura de o foarte buna reputatie si ca este apreciat inclusiv de primarul care - cred ca in context are relevanta - nu este de religie ortodoxa", mai afirma reprezentantii MMB.

Amintim ca presa a relatat faptul ca saptamana trecuta un elev de 11 ani din Botosani a ajuns la spital cu rani la cap dupa ce ar fi fost batut de profesorul sau de religie, care este si preot.

Citeste si Baiatul batut la scoala a fost internat cu traumatism cranian si comotie cerebrala: Preotul avea mainile pline de sange

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Klaus Iohannis a răspuns marţi, 23 aprilie, de ce s-a deplasat în Coreea de Sud cu un avion de lux în timp ce miniştrii au mers cu un avion de linie, precizând că a venit într-o deplasare...
Iohannis, reacție despre candidații separați la primăria Capitalei: "Important este să nu ducă la lupte electorale în interiorul coaliţiei" VIDEO
Iohannis, reacție despre candidații separați la primăria Capitalei: "Important este să nu ducă la lupte electorale în interiorul coaliţiei" VIDEO
Preşedintele Klaus Iohannis se teme cu privire la eventuale tensiuni în coaliția de guvernare PSD-PNL după ce partidele au decis să susțină candidați diferiți la primăria Capitalei în...
#video copil batut preot, #copil batut profesor preot , #elevi